Menu

Gridiron Gang (2006)

Tinejđeri u popravnom domu pod vodstvom njihovog savjetnika steknu samopouzdanje igrajući američki nogomet zajedno kao ekipa.

  Ocjena

 Gridiron Gang
(2006) on IMDb

  Trajanje

2h 5 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Phil Joanou

  Scenarij

Jeff Maguire
Jac Flanders

  Produkcija

Ryan Kavanaugh
Amanda Lewis
Adam Milano
Neal H. Moritz
Michael I. Rachmil
Lynwood Spinks
Lee Stanley
Shane Stanley

  Glazba

Trevor Rabin

  Kinematografija

Jeff Cutter
  Sinopsis

U popravnom domu za maloljetnike, nadzornik i bivši igrač footballa Sean Porter vidi nedostatak discipline, samopouzdanja, jedinstva i perspektive u mladim momcima, te predloži da sastave football momčad kako bi igrali u jednoj ligi. Njegovi nadređeni ga podupru u toj ideji, a s vremenom njegov uspjeh uspije promijeniti živote mnogih mladih ljudi.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Dwayne Johnson Sean Porter
Xzibit Malcolm Moore
L. Scott Caldwell Bobbi Porter
Leon Rippy Paul Higa
Kevin Dunn Ted Dexter
Jade Yorker Willie Weathers
David V. Thomas Kelvin Owens
Setu Taase Junior Palaita
Mo McRae Leon Hayes
James Earl Donald Madlock
  Recenzija

Filozofija ovog filma stavlja ekipu ispred invidiualizma, no cijeli film je dobar zahvaljujući samo jednoj osobi – Dwayneu Johnsonu. Bivši hrvač, gotovo u svakom svom filmu je najbolja stvar u njemu, čak i u onima najlošijima. Njegova impozantna figura i električni osmijeh dozvoljavaju mu da bude jednako dobar i u akciji i u komediji, a kada god je na ekranu uvijek se doima veoma drago.

Gledatelji koji očekuju još jedan „Remember the Titans“ ili „Glory Road“, uvidjet će da je ovaj film mnogo izazovniji, no i više će ih nagraditi. Sa svojim tonom, on uspješno kombiniria zadovoljstvo gledatelja sa dubljim problemima nasilja u bandama. Film traje preko dva sata, te definitivno ima nekoliko motivacijskih govora previše, kao i nekoliko scena koje su na granici sa ludilom. Kada bi se sve što se dogodilo u ovom filmu zbilo u stvarnom živiotu, rezultat bi bilo otprilike 150 tužbi. Također, mnogo sportskih scena pune su klišeja, uključujući malo punašnije navijačice i touchdown kakav viđate jednom u sto godina.

No, film se prema svojim likovima odnosi sa iskrenošću, sa mnogo suptilnih trenutaka koje nećete naći u ostalim mainstream filmovima. Uz to, poruka filma jest da mladim kriminalcima treba dati priliku da pronađu svoju dobru stranu, što je prilično kontroverzno, jer su mnogi od njih ubojice. Scene u zatvoru veoma realno su prikazane, te uključuju i proces koji dovodi do ponovnog okretanja kriminalu, a film osobito ističe važnost pozitivnih utjecaja van zidova zatvora.

Ako imate averziju prema tematici ovog filma, nemojte dozvoliti da vas to otjera od njega. Iako je film dosta tmurniji od većine hollywoodskih filmova, također ima i veliku količinu uistinu srcedrapajućih i nježnih trenutaka, više od gotovo bilo kojeg sportskog filma, a uz sve to, također će vas i natjerati da barem malo razmislite o njemu jednom kada završi. Sve u svemu, dobar izbor za ljubitelje sportskih drama i ponajviše za obožavatelje „The Rocka“.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Kriminalistički Biografije Komedije Preporuke Avanture Trileri Povijesni
Sortiraj