Menu

Thor: The Dark World (2013)

Jane Foster je opsjednuta od strane velike sile, Thor je mora zaštititi od nove ali i stare prijetnje, Mračnih Elfova.

  Ocjena

 Thor: The Dark World
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 52 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Alan Taylor

  Scenarij

Christopher Yost
Christopher Markus
Stephen McFeely
Don Payne
Robert Rodat
Stan Lee
Larry Lieber
Jack Kirby

  Produkcija

Victoria Alonso
Jamie Christopher
Louis D’Esposito
Leifur B. Dagfinnsson
Kevin Feige
Alan Fine
Nigel Gostelow
Craig Kyle
Stan Lee

  Glazba

Brian Tyler

  Kinematografija

Kramer Morgenthau
  Sinopsis

Na kraju filmova „Thor“ i „Avengers“, Thor se borio kako bi vratio red u svemir, no ovoga puta svijetu prijeti opasnost od nepoznate drevne rase na čelu sa zlim Malekithom. Suočen sa neprijateljem kojeg čak niti Odin i Asgard ne mogu pobijediti, Thor mora krenuti na svoju najopasniju i najosobniju avanturu do sada, onu koja će ga ponovno ujediniti sa Jane Foster i prisiliti ga da žrtvuje sve kako bi nas spasio.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Chris Hemsworth Thor
Natalie Portman Jane Foster
Tom Hiddleston Loki
Anthony Hopkins Odin
Christopher Eccleston Malekith
Jaimie Alexander Sif
Zachary Levi Fandral
Ray Stevenson Volstagg
Tadanobu Asano Hogun
Idris Elba Heimdall
  Recenzija

Iako se nije uspio popesti na visinu ludo zabavnog „Iron Mana 3“, Alan Taylorov „Thor: The Dark World“ je odličan film u kojem ćete moći uživati, a koji je ispravio sve pogreške koje je učinio njegov prethodnik – pruža mnogo akcije, mračnije teme, te je manje pretenciozan u vezi same Thorove priče.

Jedan od najtežih zadataka prilikom snimanja Thor filmova jest dobro se uhvatiti njegove mitologije, zadatak koji je bio veoma prikladan za redatelja Alana Taylora, koji je poznat svim fanovima „Igre prijsteolja“. Iako ne posjeduje količinu finese koju imaju neki drugi redatelji, on se očito veoma dobro zabavio pričajući ovu grandioznu priču na velikom ekranu.

Početak filma prilično je slab. Ako očekujete nešto mračnije i dublje nego u prvom filmu, bit ćete veoma razočarani. Prvi čin Thora je mnogo više lagan nego mračan, sa likovima Lokija i Darcyja. Ovakva vrsta filmova uvijek posjeduje određenu razinu humora, bilo da su to smiješni dijalozi ili uporna pojavljivanja Stana Leea, no ovaj film poslužio ih je u dodatnim dozama. Upravo zbog toga, biti ćete veoma sretni kada prvi čin završi. Nažalost, nastup Thora bačen je u drugi plan jer su svi oko njega mnogo bolji, opušteniji i oštriji. U usporedbi sa Lokijem, Darcyjem, pa čak i Dr. Selvigom, Thor se čini kao dosadan, kameni čekić.

Asgard je oduvijek imao skoro sci-fi atmosferu, iako znamo da je više temeljen na magiji. Alan taylor je prešao tu granicu između magije i znanosti, pokušavajući pretvoriti Thora u znanstvenu fantastiku, no tako baš i ne funkcionira. Kada se iz ovog filma maknu elementi fantazije i zamjene sa znanstvenom fantasikom, dobije se nešto što je potpuno blijedo, sa predvidivim zlikavcima i pričom. Ipak, iako nije ono što su mnog očekivali, te se doima kao međukorak prije novog „Avengers“ filma, ako odlučite dati ovom filmu šansu, neće vas razočarati. Garantiramo vam da će vas osvojiti njegov šarm i humor.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Avanture Fantazije Komedije Horori Trileri
Sortiraj