Menu

The Cabin In The Woods (2012)

5 prijatelja ode na odmor u samotnu kuću u šumi. Zajedno se trude saznati tajnu koju ta kuća skriva.

  Ocjena

 The Cabin in the Woods
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 35 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Drew Goddard

  Scenarij

Joss Whedon
Drew Goddard

  Produkcija

Jason Clark
John Swallow
Joss Whedon
Lucas D. Hill

  Glazba

David Julyan

  Kinematografija

Peter Deming
  Sinopsis

Kada petero prijatelja sa fakulteta (Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchinson, Fran Kranz, Jesse Williams) dođu u šumsku kolibu na kraju šume kako bi se malo odmorili, niti malo ne očekuju da će ih tamo snaći čisti horor. Jedan po jedan, mladi postaju žrtve zombija, no nešto drugo je zapravo posrijedi. Dva znanstvenika (Richard Jenkins, Bradley Whitford) manipuliraju čudovištima, no čak i kada se smrti počinju nagomilati, još nešto gore se skriva iza svega.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Kristen Connolly Dana
Chris Hemsworth Curt
Anna Hutchison Jules
Fran Kranz Marty
Jesse Williams Holden
Richard Jenkins Sitterson
Bradley Whitford Hadley
Brian White Truman
Amy Acker Lin
Tim DeZarn Mordecai
  Recenzija

Sa gledišta obožavatelja filmova, ovaj film predstavlja najznačajniji pomak u „slasher“ horor žanru od Vriska, koji je izašao 16 godina prije. No, gdje je Vrisak krenuo u jednom smjeru, ubacujući samospoznaju u žanr kojem je to bilo prijeko potrebno, ovaj film kreće potpuno drugim smjerom. Umjesto likova koji su gledali horor filmove i znaju koja su njihova pravila, dobivamo nešto potpuno drugačije.

Teško je išta reći o ovom filmu, a ne pokvariti iznenađenje koje ćete doživjeti gledajući ga. Petero prijatelja okuplja se u stračari, a prilično smo sigurni da svi gledatelji pretpostavljaju da netko od njih neće preživjeti. No, prije nego što upoznamo njih, tu su dva znanstvenika koja rade u nekakvom laboratoriju ili nečem sličnom – kakve veze oni imaju sa pričom? Saznajte sami.

Strateško udjeljivanje informacija je ono što ovom filmu najbolje ide, stoga ćete cijelo vrijeme biti zabavljani od strane novih zapleta u priči, koju su napisali Drew Goddard i Joss Whedon, obojica veterani sarkastičnih serija poput „Buffy the Vampire Slayer“, „Alias“ i „Lost“, koje su sve imale odličnu priču. Kada je sve gotovo, lako je vidjeti kako je ovaj film mogao postati samo beživotni pokušaj inteligentne priče.

Fokusiranje na pet likova koji su namjerno tipični je veoma riskantno – tanka je linija između tipičnog i generičkog. No ovih pet je veoma interesantno i smiješno, te se doimaju kao interesantni ljudi čak i dok ispunjavaju svoje tipične uloge – rijedak primjer horor filma u kojem ne želimo da likovi budu ubijeni. Osim toga, valja spomenuti da iako je ovaj film horor, nije nešto posebno strašan, niti je kao takav namijenjen. Ideja je bila namjestiti film koji izgleda kao nešto što smo već sto puta vidjeli, a onda ga okrenuti naopačke i postati nešto potpuno novo i zadodovljavajuće – a to je ovom filmu definitivno i uspjelo.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Trileri Akcije Fantazije Drame Kriminalistički
Sortiraj