Menu

The Amazing Spider-Man (2012)

Peter Parker pronalazi trag koji bi mu mogao pomoći da shvati zašto su mu roditelji nestali dok je bio mali. Negov put ga stavlja u sukob s doktorom Curtom Connorsom, bivšim partnerom njegova oca.

  Ocjena

 The Amazing Spider-Man
(2012) on IMDb

  Trajanje

2h 16 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Marc Webb

  Scenarij

James Vanderbilt
Alvin Sargent
Steve Kloves
Stan Lee
Steve Ditko

  Produkcija

Avi Arad
Tom Cohen
Kevin Feige
Michael Grillo
David Jacobson
Kyla Kraman
Stan Lee
Beatriz Sequeira
Matthew Tolmach
Pamela Oas Williams
Laura Ziskin

  Glazba

James Horner

  Kinematografija

John Schwartzman
  Sinopsis

Kao i većina drugih tinejdžera, i Peter pokušava otkriti tko je i kako je postao osoba koja je danas. Peter također pokušava pronaći zajednički jezik sa svojom simpatijom Gwen Stacy, te oni zajedno prolaze kroz probleme sa ljubavi, obvezama i tajnama. Kada Peter otkrije misteriozni kovčeg koji je pripadao njegovom ocu, kreće u istragu kako bi saznao što je dovelo do nestanka njegovih roditelja – a ta istraga ga dovede u Oscorp i laboratorij Dr. Curta Connorsa, bivšeg partnera njegovog oca, gdje će pronaći mnogo više nego što je ikada očekivao.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Andrew Garfield Spider-Man/Peter Parker
Emma Stone Gwen Stacy
Rhys Ifans The Lizard/Dr. Curt Connors
Denis Leary Captain Stacy
Martin Sheen Uncle Ben
Sally Field Aunt May
Irrfan Khan Rajit Ratha
Campbell Scott Richard Parker
Embeth Davidtz Mary Parker
Chris Zylka Flash Thompson
  Recenzija

Svaki film treba moći stati na svoje vlastite noge, te možemo pričati o tome kako je besmisleno uspoređivati remake i original ako je original star, zaboravljen, ili na neki drugi način nedostupan za gledatelje. No, „Spider-Man“ je izašao prije samo deset godina, a njegov posljednji nastavak prije jedva pet, a serijal je zaradio preko 2.5 milijarde dolara u svijetu. Stoga uistinu nema razloga da ih ne uspoređujemo, pošto će svatko tko je gledao ovaj film zasigurno to i raditi.

Iako nije potpuni remake verzije filma iz 2002, ovo je više ponovno pričanje Spder-manove priče, gdje smo opet na početku, sa ugrizom radioaktivnog pauka, ručno izađenim kostimima i obaveznom smrti ujaka Bena. Peter i Gwen su u središtu cijelog filma. Ako vas nije briga za njihovu vezu, ne znamo kako ćete uspjeti izdržati ovaj film. No srećom, kemija između Garfielda i Stone je veoma slatka, a Gwenina vrckava osobnost dobar je par Peterovoj mekoći. Njihova veza je pomalo mješavina stvarne i filmske romanse – što nije iznenađenje nikome tko je gledao prijašnji film redatelja Marca Webba, „500 Days of Summer.“

Webb nažalost ne pokazuje toliko dobro vladanje akcijskim scenama, koje bismo smjestili negdje između dobrih i dovoljno dorih. Možda je to rezultat odličnih akcijskih filmova koje dobivamo u posljednje vrijeme, ali akcija u ovom filmu jednostavno nije niti blizu razine drugih sličnih filmova sa superjunacima, te je veoma prosječna. A takav je i cijeli film. Kao četvrti Spider-Man film u posljednjih deset godina, njegov razlog postojanja je veoma teško opravdati. Njegov scenarij, za kojeg su zaslužni James Vanderbilt, Alvin Sargent i Steve Kloves, iako je dosta dobrog tempa, često pada u veoma ofucane scene i dijaloge.

No, priča je generalno u redu, nastupi glumaca su dobri, a specijalni efekti su kvalitetni. Na neki način, jedino što koči ovaj film da bude veličanstven jest činjenica da nije prvi. Da je situacija obrnuta, i da je film sa Tobeyem Maguireom izašao deset godina nakon ovoga, sada bismo kritizirali njega. Ako postoji netko tko nije gledao prva tri filma, ovaj će mu uistinu biti odličan. No nažalost, takvih je ljudi veoma malo.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Fantazije SF-ovi Animirani Sinkronizirani crtići Drame Kriminalistički
Sortiraj