Menu

Southpaw (2015)

Plaćeni ubojice nasilno upadaju u malu kapelicu u kojoj se održava proba vjenčanja. Mladenka se nakon četiri godine probudi iz kome te žudi za osvetom.

  Ocjena

 Southpaw
(2015) on IMDb

  Trajanje

2h 4 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Antoine Fuqua

  Scenarij

Kurt Sutter

  Produkcija

Todd Black
David J. Bloomfield
Jason Blumenthal
Gary Cheng
Antoine Fuqua
Jonathan Garrison
Stuart Parr
David Ranes
Alan Riche
Peter Riche
Paul Rosenberg
Kat Samick
David L. Schiff
Dylan Sellers
Kurt Sutter
Ezra Swerdlow
Steve Tisch
Bob Weinstein
Harvey Weinstein
Jerry Ye
Fang Zhao

  Glazba

James Horner

  Kinematografija

Mauro Fiore
  Sinopsis

Od strane izvrsnog redatelja Antoinea Fuqua (Training Day), te scenarista Kurt Suttera (Sons of Anarchy) i Richarda Wenka (The Mehcanic), ovaj film priča inspirativnu priču o Billyju „Velikom“ Hopeu, prvaku srednje teškaške juniorske kategorije u boksu (oskarovac Jake Gyllenhaal). Billy Hope naizgled ima sve – impresivnu karijeru, prelijepu suprugu koja ga voli (Rachel McAdams) te presatku malu kćerku (Oona Laurence) i luksuzan život. No, kada ga pogodi tragedija i njegov dugogodišnji menadžer i prijatelj (Curtis „50 cent“ Jackson) ga ostavi samoga, Hope padne na dno dna, te naiđe na nenadanog spasitelja u lokalnoj teretani – Ticka Willisa (Forest Whitaker), umirovljenog borca i trenera gradskih amaterskih boksača. Davši svoju budućnost u ruke Ticku, Billy se prijavljuje za najtežu borbu svog života, dok se pokušava iskupiti te ponovno osvojiti povjerenje onih koje voli.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jake Gyllenhaal Billy Hope
Rachel McAdams Maureen Hope
Forest Whitaker Tick Wills
Oona Laurence Leila Hope
50 Cent Jordan Mains
Skylan Brooks Hoppy
Naomie Harris Angela Rivera
Victor Ortiz Ramone
Beau Knapp Jon
Miguel Gomez Miguel 'Magic' Escobar
  Recenzija

Antoine Fuqua je definitivno vratio svoj šarm natrag u ring sa ovom fascinantnom ekranizacijom boksačke drame. Iako ima jako sličnu radnju kao većina drugih boksačkih filmova, ovaj film jako kvalitetno priča svoju priču, koja nam veoma precizno i jasno objašnjava kako neki događaj može utjecati na nekoga na najteži mogući način. Jake Gyllenhaal, kao borac koji je pao na dno, odglumio je svoju ulogu zaista impresivno.

Kombinacija divljaka u ringu i čovjeka koji bi napravio sve što je u njegovoj moći da vrati svoju obitelj uistinu je nevjerojatna. Osim Jakea, druga osoba koja je pružila vrhunsku glumu također je i Forest Whitaker, kojem je ovo nakon dugo vremena jedna odlična uloga. Scene boksa u filmu su veoma realistične, te uključuju šiktanje krvi na sve strane, te redateljeve hrabre tehnike snimanja koje vas cijelo vrijeme drže u napetosti.

Jakeovo ponašanje koje naliči na razjarenog bika također je uvelike pomoglo da ove scene budu veoma zabavne i napune vam srce adrenalinom. „Southpaw“ niti u jednom trenutku nije dosadan, već vas cijelo vrijeme drži prikovanim za ekran. Iako pomalo napunjen klišejima, gluma vodećih i sporednih glumaca ih vješto razbija.

Drama je ispričana veoma tečno, sa dobrim pogledom na to kako se obitelj može raspasti te ponovno sastaviti kroz određene događaje. Na kraju, „Southpaw“ je očaravajući film koji priča o čovjeku kojeg niti jedan životni udarac ne može nokautirati!

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Drame Sport Avanture Fantazije SF-ovi
Sortiraj