Menu

Easy A (2010)

Uredna srednoškolka koristi školske glasine u svoju korist kako bi si pobošljala socijalni i financijski status.

  Ocjena

 Easy A
(2010) on IMDb

  Trajanje

1h 32 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Will Gluck

  Scenarij

Bert V. Royal

  Produkcija

Zanne Devine
Alicia Emmrich
Will Gluck
Mark Benton Johnson

  Glazba

Brad Segal

  Kinematografija

Michael Grady
  Sinopsis

Srednjoškolka Olive Penderghast (Emma Stone) nađe se u na meti tračeva svoje škola kada u laži ispriča svojoj najboljoj prijatelje Rhiannon (Alyson Michalka) o svom provodu preko vikenda sa starijim studentom. Tračevi o njenoj promiskuitetnosti se brzo prošire, a na njeno iznenađenje, njoj se svidi pažnja koju počne dobivati. Kada pristane pomoći prijatelju kojeg maltretiraju na način da se pretvara da je spavala s njim, njen imidž krene još naglije padati, a tračevi još brže širiti. Olive sada mora naći način kako da spasi svoj obraz, prije nego ju vjerska fanatičarka Marianne (Amanda Bynes) izbaci iz škole, te izgubi šansu za ostvarenje svoje sreće.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Emma Stone Olive
Penn Badgley Woodchuck Todd
Amanda Bynes Marianne
Dan Byrd Brandon
Thomas Haden Church Mr. Griffith
Patricia Clarkson Rosemary
Cam Gigandet Micah
Lisa Kudrow Mrs. Griffith
Malcolm McDowell Principal Gibbons
Aly Michalka Rhiannon
  Recenzija

Za deset godina, kada Emma Stone postane jedna od najpopularnijih glumica u komedijama, ovaj film će biti koristan kako bismo mogli vidjeti gdje je sve to započelo. Iako je bila dobra u „Superbad“ i „Zombieland“, tamo je ipak glumila samo sporedne uloge. No ovoga puta, ovo je kompletno njen film, te je uspjela zablistati i pokazati kako je veoma smiješna, seksi i odlična glumica.

Film je malo prenedotjeran da bismo ga prozvali instantnim klasikom. Njegova satira s vremenom gubi fokus, priča postaje sve slabija, a likovi variraju od satiričnih do potpuno ludih. Unatoč tome, uspio je biti jedna veoma zabavna, inteligentno napisana tinejdžerska komedija. Priča, napisana od strane Berta V. Royala, posuđuje mnogo toga iz komedija 80-ih Johna Hughesa, a i sama Olive želi da njen život bude kao te komedije. Takva samosvjesnost filma uvelike mun pomže – može prikazati mnogo više klišeja ako ih ovako prihvati.

Redatelj filma Will Gluck, također je prošle godine napravio jednu sličnu pametnu komediju „Fired Up!“ te je kreator serije „The Loop“. Njegov luckasti, širokosatirički humor je savršen par Royalovom oštrom i literarnom dijalogu. A tu je naravno i Emma Stone, koja veoma uspješno predvodi ovaj film, te se bez problema nosi sa mnogo poznatijim glumcima poput Stanleya Ptuccia i Patricie Clarkson koji glume njene roidtelje, Thomasa Hadena Churcha koji glumi njenog profesora engleskog, Lise Kudrow koja glumi njenu savjetnicu, te Malcolma McDowella koji glumi ravnatelja škole.

Sve u svemu, ako volite dobru komediju, ovo je pravi film za vas. Inteligentan, smiješan, sa veoma dobrom pričom i odličnim glumcima, on vas gotovo sigurno neće razočarati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Ratni Romantični Komedije Horori Akcije Kriminalistički Trileri
Sortiraj