Menu

Fading Gigolo (2013)

Fioravante odluči postati profesijonalni Don Juan, kako bi na taj način zaradio novac i pomogao svojem prijatelju Murrayu.

  Ocjena

 Fading Gigolo
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 30 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

John Turturro

  Scenarij

John Turturro

  Produkcija

Bill Block
James Debbs
Scott Ferguson
Paul Hanson
Jeffrey Kusama-Hinte
Anton Lessine
Sasha Shapiro
Bart Walker

  Glazba

Abraham Laboriel
Bill Maxwell

  Kinematografija

Marco Pontecorvo
  Sinopsis

Murray, bankrotirani vlasnik knjižare, prisiljen je zatvoriti svoj obiteljski posao. Nakon toga sa svojim prijateljem Fioravanteom odluči krenuti u karijeru profesionalne prostitucije, sa Murrayom kao svodnikom. No, kada Fioravante upozna Avigal, udovicu rabina, oni se zaljube. No, lokalni židovski nadzornik kvarta Dovi također je zaljubljen u Avigal, te može zagorčati život Fioravanteau i Murrayu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
John Turturro Fioravante
Woody Allen Murray
Vanessa Paradis Avigal
Liev Schreiber Dovi
Sharon Stone Dr. Parker
Sofía Vergara Selima
Tonya Pinkins Othella
Aubrey Joseph Cefus
Dante Hoagland Coco
Isaiah Clifton Cyrus
  Recenzija

Woody Allen u posljednje vrijeme ne glumi često u filmovima koje sam ne režira, stoga je ovaj film Johna Turturroa već u tom pogledu nešto posebno. Turturro glumi srednjevječnog čovjeka, Fioravantea, koji dopusti svom prijatelju Murrayu (Woody Allen) da mu bude svodnik, kada Murrayova zubarka (Sharon Stone) odluči da želi imati seks u troje sa svojom prijateljicom (Sofira Vergara).

Film je veoma zanimljiv za gledanje – on je opušten i pun dobrih nastupa, no bez neke jake priče. Turturro glumi inicijalno suzdržanog glavnog lika sa mnogo rezerve, te on i Allen imaju nekoliko dobrih scena zajedno koje će vas bez sumnje nasmijati. Iako je količina komedije mogla biti pretjerana i neumjesna, to se ipak nije dogodilo već je sve dovoljno dobro odmjereno.

Dva glavna glumca funkcioniraju dobro zajedno, no Murray ipak postaje sve manje i manje bitan kako priča odmiče kraju, kada se Fioravante zaljubi u židovsku udovicu Avigal (Vanessa Paradis). Film se u biti više doima kao sakupljanje sporednih priča nego bilo što drugo. Priča sa žigolom je polu-interesantna, no nikada se ne razvije u ništa veće. Čini se kao da će možda dobiti kontekst od strane Fioravanteove veze sa Avigal, no i ta pod-priča na sebi ima teret sporednog zapleta koji uključuje lokalnog nadzornika (Liev Schreiber) i većina interesa je potpuno izumrla kada dođemo do čudnog židovskog suda.

Turturro režira film veoma opuštenim stilom, sa jazz glazbenom pozadinom, koja ponekad podsjeća na Allenove filmove, pogotovo kada je on u samim scenama. Njih dvoje čine dobar par u nekim veoma jakim scenama, no sveukupno film je prilično lagan, bez neke prave supstance. Ipak, ljubitelji karakternih filmova koji ne moraju nužno uvijek imati priču sa glavom i repom, definitivno bi trebali dati šansu ovom filmu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Horori Avanture
Sortiraj