Menu

Daddy’s Home 2 (2017)

Nakon što su se napokon navikli na postojanje jedno drugog, Brad i Dusty se sada moraju naučiti nositi sa svojim napornim očevima tokom praznika.

  U kinima

Bosna i Hercegovina23.11.2017.
Srbija23.11.2017.
Hrvatska30.11.2017.

  Ocjena

Daddy's Home 2 (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 40min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Sean Anders

  Scenarij

Sean Anders
Brian Burns
John Morris

  Produkcija

Molly Allen
Sean Anders
Will Ferrell
Chris Henchy
Stephen Levinson
Adam McKay
Kevin J. Messick
John Morris
Mark Wahlberg

  Glazba

Michael Andrews

  Kinematografija

Julia Macat
  Sinopsis

Očuh Brad (Will Ferrell) i biološki otac Dusty (Mark Wahlberg) napokon su uspjeli na stranu staviti svoje razlike, te su sada sposobni raditi zajedno kako bi se brinuli o svojoj djeci. No, kada se za vrijeme božićnih blagdana okupi cijela obitelj, stvari zakomplicira dolazak Bradovog oca (John Lithgow) i Dustyjevog tate (Mel Gibson). Iako su možda uspjeli istrpiti jedno drugog, sa svojim očevima neće moći izdržati niti jedan jedini dan.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Will Ferrell Brad
Mark Wahlberg Dusty
Mel Gibson Kurt
John Lithgow Don
Linda Cardellini Sara
Alessandra Ambrosio Karen
Owen Vaccaro Dylan
Scarlett Estevez Megan
Didi Costine Adrianna
Connor Wise Griffy
  Recenzija

Lako je vidjeti kakav je bio proces kreiranja ovog nastavka simpatične komedije iz 2015. godine. Slično kao i kod filma “Meet the Fockers”, ovaj film također je dobio priliku uposliti dva poznata starija glumca i pustiti im da se dobro zabavljaju koliko god im srce poželi, pošto sada originalni roditelji iz prvog dijela bivaju smješteni u ulogu djece. Bez sumnje, riječ je o veoma zabavnoj ideji, no ono što je upitno jest njena egzekucija.

Iako su nekoć bili žestoki neprijatelji, Dusty (Mark Wahlberg) i Brad (Will Ferrell) sada su najbolji prijatelji, te su se uspjeli složiti u vezi odgajanja svoje djece. Pošto se bliže božićni blagdani, djeca ne žele biti odvojena od svog biološkog ili posvojenog oca, stoga Brad i Dusty odluče zajedno proslaviti Božić. No, to znači da će njemu morati prisustvovati i oba djeda – Dustyjev otac Kurt (Mel Gibson) i Bradov tata Don (John Lithgow). A ne kaže se uzalud – “kakav otac, takav sin” – ovi očevi uistinu su nešto posebno.

Nažalost, ova produkcija Seana Andersa u nekim trenucima igra presigurno, a njen smisao za komediju prilično je infantilan. Da je ovaj film namijenjen nešto starijoj publici, to bi imalo smisla, pogotovo zato što bi se oni najviše mogli poistovjetiti sa novim likovima, no to nažalost nije slučaj. Ovo je jednostavno film kojem nedostaje dobrih ideja, te koji se previše oslanja na izlizanu komediju. Još gora je činjenica da su uloge uistinu dobre, a likovi kvalitetno napisani – da je Anders možda imao više vjere u te aspekte, film bi defintivno bio mnogo bolji.

Unatoč tome, apsurdni pristup kojeg ovaj film ima prilično dobro funkcionira, a kako priča sve više napreduje, zabava je sve bolja i bolja. Osim toga, ovom filmu ide u prilog činjenica da se ubacio u koš sa ostalim božićnim filmovima, te će sigurno biti jedan od onih filmova koje ćemo neprestano imati prilike gledati na televiziji tokom budućih blagdana. Što se tiče kino dvorana, vjerujemo da će postići dostojan uspjeh, no nipošto ga ne bismo svrstali u jedan od onih filmova koje apsolutno morate pogledati na velikom ekranu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Akcije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj