Menu

Couples Retreat (2009)

Komedija čija radnja pokriva zbivanja 4 ljubavna para koji odu na odmor na tropsko otočje. Jedan od parova je tamo da poboljša svoj brak a drugi nikako da skuže kako je terapijski tečaj koji se nudi na otočju obvezan te nije opcija kako su mislili.

  Ocjena

 Couples Retreat
(2009) on IMDb

  Trajanje

1h 53 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Peter Billingsley

  Scenarij

Jon Favreau
Vince Vaughn
Dana Fox

  Produkcija

Dana Fox
John Isbell
Micah Mason
Udi Nedivi
Guy Riedel
Sandra J. Smith
Scott Stuber
Victoria Vaughn
Vince Vaughn

  Glazba

A.R. Rahman

  Kinematografija

Eric Alan Edwards
  Sinopsis

Ovaj film slijedi priču o četiri para koji odlaze na putovanje u tropsko odmaralište. Dok je jedan od parova tamo da poradi na svojem braku, ostali samo žele uživati u jet-skijanju, saunama i zabavi pod suncem. No, ubrzo shvaćaju da sudjelovanje u bračnoj terapiji nije opcionalno. Odjednom, cijeli njihov odmor ih počinje koštati mnogo više no što su mislili. Ono što slijedi je zabavan pogled na stvarne probleme koje doživljavaju svi parovi.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Vince Vaughn Dave
Jason Bateman Jason Smith
Faizon Love Shane
Jon Favreau Joey
Malin Akerman Ronnie
Kristen Bell Cynthia
Kristin Davis Lucy
Kali Hawk Trudy
Tasha Smith Jennifer
Carlos Ponce Salvadore
  Recenzija

Ovaj film neodoljivo podsjeća na tipičnu humorističnu seriju. Zapravo, kad bismo uzeli čeitir poznata para iz serija i smjestili ih u film, dobili bi smo „Couples Retreat“. Ovo je širokonamjenska, jeftina komedija koja unatoč svojoj nesretnoj sudbini ipak ima ponešto pravog smijeha za ponuditi.

Jon Favreau napisao je scenarij, temeljen na ideji Vincea Vaughna. Naglasak priče je na humoru, koji je nažalost, prilično mnogo puta jako plitak, kao u slučaju instruktora joge koji kada god nekome želi pokazati neku pozu, ispada kao se seksa sa njime. To je smiješno jednom, no nije bilo potrebe da se ponovi sa svakim od osam glavnih likova. Možda bi bilo bolje da je redatelj Peter Billingsley ipak bio malo stroži sa takvim scenama. Također, tu je i „Guitar Hero“ dvoboj pred kraj filma, kroz kojeg će svi zasigurno kolutati očima.

No, filmu veoma mnogo pomažu njegovi odlični glumci. Svih osam su veoma karizmatični te igraju na svoje adute – Jason Bateman je sitničav, Vaughn je prostak – a i stvarno izgleda kao da se svi jako dobro zabavljaju. Njihov entuzijazam uvelike pomaže podići ovaj osrednji scenarij na veću razinu, te slobodno možemo reći da su glumci jedino što čini ovaj film gledljivim.

Ono što film nažalost radi, jest da samo natukne mogućnost dubine nekih problema, a zatim ih fino zapakira i tješi nas kako će svi živjeti sretno do kraja života, jer film je gotov i to tako mora biti. Svaki put kada se dotakne neke dublje teme, trudi se što prije zamjeniti ju sa nekom jeftinom forom. Ipak, ako volite komedije uz koje možete mozak staviti na pašu, ovaj film je topla preporuka.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Romantični Horori Preporuke Fantazije Animirani
Sortiraj