Menu

Cop Out (2010)

Komedija o veteranu NYPD-a, policajcu kojemu je ukradena rijetka baseball kartica velike vrijednosti. Ta kartica je njegova jedina šansa da plati nadolazeće kčerino vjenčanje te stoga zapošljava i svog partnera kako bi mu pomogao naći ukradenu karticu.

  Ocjena

 Cop Out
(2010) on IMDb

  Trajanje

1h 47 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Kevin Smith

  Scenarij

Robb Cullen
Mark Cullen

  Produkcija

Mark Cullen
Robb Cullen
Polly Johnsen
Marc Platt
Ray Quinlan
Adam Siegel
Michael Tadross

  Glazba

Harold Faltermeyer

  Kinematografija

David Klein
  Sinopsis

Veteran detektiv Jimmy Monroe (Bruce Willis) treba novac kako bi mogao platiti kćerino ubrzo vjenčanje, stoga odluči da je vrijeme da proda svoju Pafko baseball karticu iz 1952.g. No, prije nego ju uspije unovčiti, ona biva ukradena, te se Jimmy i njegov partner Paul (Tracy Morgan) suočavaju sa gangsterom koji je ovisan o sportskoj memorabiliji. Prvo, Jimmy i Paul moraju spasiti lijepu svjedokinju ubojstva koja ima ključ do bogatstva u stranim bankovnim računima.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Bruce Willis Jimmy
Tracy Morgan Paul
Juan Carlos Hernández Raul
Cory Fernandez Juan
Jason Hurt Youth #1
Jeff Lima Youth #2
Sean Cullen Captain Romans
Kevin Pollak Hunsaker
Adam Brody Barry Mangold
Guillermo Díaz Poh Boy
  Recenzija

Ovaj film je pomalo besmislen homage policijskim filmova iz osamdesetih, koja pokušava primijeniti formule iz njih, ali potpuno bezuspješno. Radnja je nešto za što biste na prvi pogled zakolutali očima, no na neki način ovom filmu ipak uspijeva biti zabavnim.

No, odmah moramo reći da je film veoma djetinjast, ne samo u svojoj komediji nego i u načinu na koji se radnja zaustavlja kako bi likovi imali priliku nekoliko minuta biti u smiješnoj tišini. Bruce Willis, koji ovakve filmove može odglumiti i u snu, nažalost upravo se tako i doima – kao da cijelo vrijeme spava. Doduše, scenarij napisan od strane Roba i Marka Cullena niti ne daje mu previše prostora da se pokaže. Tracy Morgan je ono što spašava ovaj film, te pokazuje koliko može biti smiješan kad mu se daje prilika da radi što god želi – za razliku od limitacija pod kojima radi u seriji „30 Rocks“.

Ovo je prvi film s Kevinom Smithom u ulozi redatelja kojeg on sam nije napisao. Nažalost, moramo reći da je mnogo bolji pisac nego redatelj, jer je film pun neravnina i mješavine različitih stilova koji međusobno ne pašu. Iako se cijela priča vrti oko Bruce Willisa, istovremeno imamo i osjećaj kao da je film više o Morganovim problemima. Osim toga, akcijske scene su prilično loše izvedene, a cijeli tempo filma je prilično usporen, osim scena humora.

Usprkos tome, ako doma imate desetogodišnjaka, ili se pak i sami osjećate kao dijete zarobljeno u tijelu odraslog čovjeka, slobodno dajte ovom filmu šansu. On je ono što je – smiješna, blesava akcijska komedija koja u cjelini ispada mnogo bolje nego zbroj njenih pojedinačnih dijelova, ne znamo zašto, no nije niti bitno. Ono što je bitno, jest da je film smiješan.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Akcije SF-ovi Kriminalistički Avanture Drame
Sortiraj