Menu

CHIPs (2017)

Priča o djelima bostonskog policajca Eda Davisa koji su se odvijali uoči bostonskog napada 2013.g. i nakon njega, koja uključuje lov na počinitelje ovog groznog terorističkog čina.

  U kinima

Hrvatska23.03.2017.
Bosna i Hercegovina23.03.2017.

  Ocjena

 CHIPS
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 40min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Dax Shepard

  Scenarij

Dax Shepard

  Produkcija

Bob Dohrmann
Jared Iacino
Ravi D. Mehta
Andrew Panay
Rick Rosner
Dax Shepard
Greg Silverman
Nate Tuck

  Glazba

Fil Eisler

  Kinematografija

Michael Amundsen
  Sinopsis

Jon Baker (Dax Shepard) i Frank ‘Ponch’ Poncherello (Michael Pena) upravo su se pridružili kalifornijskoj cestovnoj policiji u Los Angelesu, svaki zbog svojih razloga. Baker je propali profesionalni motorist koji pokušava svoj život i brak dovesti u red, dok je Poncherello bahati tajni federalni agent koji istražuje multi-milijunsku pljačku za koju sumnja da je napravljena unutar same policije. Neiskusni novajlija i okorjeli profić nađu se u istom timu, no imaju velikih problema sa neslaganjem. Ipak, uz Bakerove odlične vještine na motoru i Ponchovo poznavanje ulica, od ove ekipe možda će čak nešto i biti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Michael Pena Frank 'Ponch' Poncherello
Dax Shepard Jon Baker
Jessica McNamee Lindsey Taylor
Adam Brody Clay Allen
Ryan Hansen Brian Grieves
Vincent D'Onofrio Vic Brown
Rosa Salazar Ava
Maya Rudolph Sgt. Hernandez
Richard T. Jones Parish
Adam Rodriguez Shamus
  Recenzija

Kada god dobivamo film temeljen na kultnoj TV seriji, uvijek se priča o tome hoće li dugometražna verzija biti kreativna varijacija na temu ili jednostavno očiti pokušaj zarade što veće sume novca, prepun klišeja i poznatih formula. Za svaku dobru adaptaciju poput “Batmana”, “Charlie’s Angels” ili “21 Jump Street”, imamo i odgovarajuće razočaranje – “Dragnet”, “I Spy” ili “Get Smart”. Srećom, ovaj film ipak više naginje na ove prve filmove, koji predstavljaju dobre remakeove, a ne na one kod kojih ćete se samo zapitati zašto su se uopće trudili. Film je očito strastveni projekt Daxa Sheparda koji ga je napisao, režirao, producirao, a u kojem i glumi uz Michaela Penu. Njih dvojica glume kalifornijske policajce Poncha i Bakera, iste likove koje su popularnima učinili Erik Estrada i Larry Willcox prije mnogo godina.

Originalna serija, koja je trajala šest sezona i koja je počela s emitiranjem 1977.g, bila je policijska akcijska drama koja je govorila o ovom čudnom paru policajaca na motorima. Ponch je uvijek bio odmetnik, dok je Baker bio lik koji igra po pravilima. Ovoga puta, scenarij je malo okrenut naglavačke, stoga je sada Jon više odmetnik – na početku filma vidimo kako je jedva uspio dobiti policijsku značku, i to samo zato što mu se smilovala pukovnica Hernandez (Maya Rudolph).

Obojica likova prolaze krož teške bračne razvode, iako je Jon očajan u pokušaju da ponovno osvoji svoju ženu (Kristen Bell). On se nada da će ona biti impresionirana njegovim promaknućem u sigurniji posao, posebice nakon što je njegova prošla karijera – kaskadera na motoru – predstavljala velik životni rizik. Ubrzo, Baker za partnera dobiva veterana Poncha, a njih dvojica dobivaju prvi zajednički zadatak – riješiti seriju pljački za koje se sumnja da su počinjene od strane korumpiranih policajaca. No, ovoj dvojici rješavanje zadatka nikako neće ići po planu.

Ipak, priča nije ono što je najvažnije u ovom filmu – glavni razlog za gledanje jest humor, kojeg ovaj film pokušava ostvariti na bilo koji mogući način. To znači da ima i pregršt političko nekorektnih fora, a i definitivno nije primjeren za mlađe gledatelje. No, moramo priznati da je ovaj dvojac uistinu urnebesan – ovisno o tome kakav tip humora volite, mogli biste se doslovno ugušiti od smijeha. S te strane, bez problema možemo reći kako je ovaj film ispunio svoj cilj, te je jedan od rijetkih remakeova u današnje vrijeme koji je u lijepom svjetlu predstavio svog pretka. Ako vam nedostaju one dobre stare policijske komedije iz osamdesetih i devedesetih, ovo je definitivno film za vas.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Kriminalistički Biografije Sinkronizirani crtići
Sortiraj