Menu

Café Society (2016)

1930-ih godina, mladić iz Bronxa odlazi u Hollywood, gdje se zaljubi u sekretaricu svog moćnog strica, menadžera poznatih zvijezda. No, kada se vrati u New York, stvari ubrzo krenu u neočekivanom smjeru.

  Ocjena

 Café Society
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 36min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Woody Allen

  Scenarij

Woody Allen

  Produkcija

Adam B. Stern
Allan Teh
Edward Walson
Helen Robin
Letty Aronson
Ron Chez
Stephen Tenenbaum

  Kinematografija

Vittorio Storaro
  Sinopsis

Smještena tokom 1930-ih godinama, ova gorko-slatka romantična drama Woodyja Allena slijedi momka rođenog u Bronxu, Bobbyja Dorfmana (Jesse Eisenberg), koji odlazi u Hollywood u potragu za poslom. Tamo se zaljubi u sekretaricu svog poznatog i moćnog strica, koji je menadžer filmskih zvijezda. Kada se vrati u New York, tamo ga primami vibrantni svijet visokog društva i njihovog odlaska u noćne klubove. Fokusirajući se na događaje u životima Bobbyjeve šarolike obitelji iz Bronxa, ovaj film je ljubavno pismo svim filmskim zvijezdama, socijalitima, playbojima, političarima i gangsterima koji su obilježili ovo doba američke povijesti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jesse Eisenberg Bobby
Steve Carell Phil Stern
Anna Camp Candy
Armen Garo Millionaire Marvin
Blake Lively Veronica
Corey Stoll Ben Dorfman
Don Stark Sol
Gabriel Millman Ben's Hood
Jeannie Berlin Rose Dorfman
Jodi Carlisle Maid
  Recenzija

Za svoj 45. film, Woody Allen ponovno se povukao u svoj sigurni milje – onaj o prošlim danima, jednostavnijim vremenima, kada je čovjek mogao imati djevoju 20 godina mlađu od sebe, a da to svima bude normalna stvar. „Cafe Society“ smješten je u Hollywoodu, tokom 1920-ih godina i tipičan je Allenovksi film – ugodan, ne nešto posebno smiješan, pomalo melankoličan, iako ne dugoročno emotivan, simpatičan, ali ne previše pamtljiv. Woody Allen uistinu je postao novi redatelj „meh“ filmova.

Allen nam ovoga puta služi i kao pripovjedač, koristeći Jesseija Eisenberga kao svoju reprezentaciju u filmu, barem u početku. Eisenberg glumi Bobbyja Dorfmana, klinca iz Bronxa koji odlazi u L.A. u nadi da će tamo dobiti posao kod svog strica Phila Sterna (Steve Carell), važnog lika koji je menadžer velikim hollywoodskim zvijezdama. Stric Phil ima i svoju sekretaricu, Vonnie (Kristen Stewart), koja ga na stričevu zamolbu provodi po gradu, te se njih dvoje zbliže. No, Vonnie kaže kako ima momka, novinara koji često putuje, što Bobbyja ostavlja na cjedilu.

Eisenberg je već i prije bio zamjena za Allena („To Rome With Love“), te mu to uistinu dobro pristaje, pošto ima specifičnu mješavinu nervozne inteligencije i sitničavosti, a redatelj mu je ovoga puta dao i ponešto slobode, tako da je uspio razviti svoj vlastiti lik, za razliku od prošlog puta. Držeći se staro-hollywoodske tematike, Allen i kinematograf Vittorio Storaro često snimaju Kristen Stewart kadrovima kakvi su se nekoć koristili za starlete i kraljice malih ekrana. Allen očigledno obožava ovakvu nostalgiju, što je jasno i iz odabira glazbe za film, te karakterizacije sporednih likova.

Glavni zaplet filma onaj je između Bobbyja, Phila i Vonnie. No, odjednom se fokus priče prebacuje na Bobbyjevu obitelj – njegovog brata Bena, koji je gangster u New Yorku, iako njegovi roditelji židovi to negiraju. Bobby i Ben imaju i sestru, Evelyn, koja ima i svog muža filozofa, a koji se tek kasnije uklapaju u cijelu priču. Jedini problem je to što sve to skupa ne odiše kao prava priča, već više kao serijal događaja koji uključuju glavne likove. Potpuno je jasno da Allena više uopće ne zanima sviđaju li se ikome drugome njegovi filmovi, već ih radi samo za svoj gušt. Na njegovu sreću, ovoga puta ga spašavaju šarmantni nastupi Eisenberga i Stweart, no nismo sigurni hoće li takvog nečega biti i idući put.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Drame Trileri Povijesni Romantični Najnoviji traileri Biografije
Sortiraj