Menu

Baywatch (2017)

Marljivi spasitelj Mitch Buchannon zapne u rivalstvu sa bahatim novajlijom. Zajendo, oni sada moraju raskrinkati lokalni prsten kriminala kako bi spasili svoj zaljev.

  U kinima

Hrvatska01.06.2017.
Bosna i Hercegovina01.06.2017.
Srbija01.06.2017.

  Ocjena

 Baywatch
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 56min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Seth Gordon

  Scenarij

Michael Berk
Douglas Schwartz
Gregory J. Bonann
Jay Scherick
David Ronn
Thomas Lennon
Robert Ben Garant
Damian Shannon
Mark Swift

  Produkcija

Ali Bell
Michael Berk
Michele Berk
Gregory J. Bonann
David Ellison
Beau Flynn
Dany Garcia
Hiram Garcia
Dana Goldberg
Don Granger
Dwayne Johnson
Joe Medjuck
Tom Pollock
Ivan Reitman
Mary Rohlich
Louise Rosner
Eli Roth
Douglas Schwartz
Scott Sheldon

  Glazba

Christopher Lennertz

  Kinematografija

Eric Steelberg
  Sinopsis

U ovom dugometražnom remakeu popularne TV serije iz 90-ih, legendarni kalifornijski spasitelj Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) frustriran je zbog pojave novog, mlađeg, bahatog spasitelja Matta Brodyja (Zac Efron), koji je čak i osvojio olimpijsku medlaju u plivanju. No, ova dvojica muškaraca morat će naučiti kako surađivati kada nalete na veliku kriminalnu zavjeru koja uključuje operacije dilanja droge i koja prijeti uništenjem cijelog njihovog zaljeva, kao i ljudi do kojima im je najviše stalo u životu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Dwayne Johnson Mitch Buchannon
Zac Efron Matt Brody
Priyanka Chopra Victoria Leeds
Alexandra Daddario Summer Quinn
Kelly Rohrbach CJ Parker
Ilfenesh Hadera Stephanie Holden
Jon Bass Ronnie Greenbaum
Yahya Abdul-Mateen II Sgt. Ellerbee
Hannibal Buress Dave the Tech
Rob Huebel Captain Thorpe
  Recenzija

Kada se u kinima pojavio “21 Jump Street”, on nije bio prva komedija koja je parodirala TV seriju na kojoj se temelji, no većinom je dobro obavio svoj posao, izbjegavajući očekivane scenarije. Redatelj Seth Gordon (“Horrible Bosses”, “Identity Thief”), radeći prema scenariju Damiana Shannona i Marka Swifta, odlučio je i sam okušati se u sličnom stilu filma. Stvar donekle funkcionira, ponajviše zahvaljujući glumačkom talentu njegovih zvijezda i dvjema odličnim scenama spašavanja na samom početku, no kao što je i za očekivati od ovakvih filmova, tanka priča naposlijetku je ono po čemu ćete ga pamtiti, a ne njegova komedija. Čak i scene pogrešaka na kraju filma nisu nasmijale gotovo nikoga u publici.

Priča filma započinje fenomenalnom scenom spašavanja i klasičnim pošalicama kakve zna prirediti samo Dwayne Johnson. Nako toga upoznajemo ostatak njegove ekipe, te doznajemo da im se upravo pridružio novi član, kojeg Mitch ne može smisliti. Sa troje novih članova, naša ekipa dobiva novi poziv upomoć sa broda koji se zapalio. Iako je Mitch uspio spasiti tri žene, jedan čovjek smrtno je stradao – no, s ovim slučajem započinje i glavni zaplet u filmu – Mitch primjećuje da postoji poveznica između Rodrigueza i žene koja pokuašva zauzeti zaljev za sebe – Victorie Leeds.

Većina humora u filmu proizlazi iz Mitchovih uvreda prema Mattu, prostih šala, te nekih prilično gadljivih scena. Tu je naravno i nekoliko obaveznih parodija na originalnu seriju – svi vide CJ u slow-motionu, a spasitelji se bave ozbiljnim kriminalom. Brodyjeva priča filmu dodaje jednu novu težinu, jednu priču o odrastanju i sazrijevanju. Osim toga, kao što je i za očekivati, svaki spasilac uparen je sa određenom spasiteljicom, počevši od Mitcha koji je sa svojom vjernom Stephanie.

Glumačka ekipa uistinu je solidna, a najveće iznenađenje svakako je Bass u ulozi smotanog spasitelja koji pati za predivnom CJ. Cameo uloga ima na pretek – Hasselhoff je onaj kojeg ćete prvog svi prepoznati, dok je Pamela Anderson tako smotano ubačena da ćete se pitati kako im je to uopće palo na pamet izvesti na taj način. Također, iako su prve dvije scene spašavanja bile uistinu dobre, što se film više bliži svom kraju, CGI scene sve su gore i gore – ovo je možda učinjeno i namjerno, ironično, no svakako se doima jeftino. U konačnici, ukoliko ste nekoć bili veliki obožavatelj ove serije, slobodno si priuštite odlazak u kino – vjerujemo da ćete uspjeti pronaći nešto dobro u ovom filmu. No, za sve one koji nemaju nikakvu nostalgiju u vezi “Baywatcha”, ne vidimo što bi ovaj film imao za ponuditi.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Povijesni Drame Biografije Romantični Kriminalistički
Sortiraj