Menu

Avicii: True Stories (2017)

Da te bace u život pun uspjeha, što bi napravio kada bi se odjednom sve počelo urušavati?

  U kinima

Hrvatska26.10.2017.
Bosna i Hercegovina26.10.2017.
Srbija26.10.2017.

  Ocjena

 Avicii: True Stories
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 0min

  Zemlja / jezik

Švedska / švedski, engleski

  Klasifikacija

  Režija

Levan Tsikurishvili

  Scenarij

Levan Tsikurishvili
  Sinopsis

Ovaj film slijedi nevjerojatni uspon, pad i uskrsnuće jednog od najpoznatijih DJ-a i skladatelja na svijetu, Aviciija. Od njegovih dana haranja po glazbenim top listama diljem svijeta, do teških zdravstvenih problema, “Avicii: True Stories” pruža unikatan i zanimljiv pogled u život modernog glazbenog genija. U filmu se također pojavljuju i Aviciijevi brojni kolege poput Chrisa Martina, Nilea Rodgersa, Davida Guette i Wyclefa Jeana.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Avicii -
Tiesto -
David Guetta -
Nile Rodgers -
  Recenzija

“Avicii: True Stories”, režiran od strane Levana Tsikurishvilija, baca se duboko u proces donošenja odluka koji dolazi uz objavljivanje svoje mirovine prije napunjenih 30 godina, kao i u proces nastajanja zvijezde i to sa strane koju rijetko viđamo. Ovo je veoma zanimljiva priča koja se bavi industrijom i njenom pohlepom, te o pritisku kojeg glazbenici osjećaju kada njegovi menadžeri i agenti riskiraju njegovo zdravlje kako bi novac i dalje sjedao na njihove račune što većom brzinom.

U srcu filma, koji sadrži intervjue sa Nileom Rodgersom, Davidom Guettom, Tiestom, a u kojem se pojavljuje i Madonna, je “Tim”, koji se bori sa svojim zdravstvenim problemima nastalim zbog stresa, a koji se užasava svog idućeg leta ili nastupa, pošto su mu brojevi u publici narasli do nekoliko stotina tisuća na festivalima poput Ulre ili Electric Daisy Carnivala. “Svi znaju tko je Avicii, no malo tko zna tko je zapravo Tim”, kaže Tsikurishvili časopisu “Variety.” Ovom Aviciijevom sunarodnjaku trebalo je četiri godine da sakupi 300 terabajta video zapisa, no naposlijetku je uistinu uspio pronaći priču u svemu tome.

Jedan dio Aviicijeve povijesti koji ovdje nećete moći vidjeti jest njegov susret sa Mikeom Posnerom u kojem mu je ovaj ispričao kako je zapravo nastao tekst njegove popularne pjesme “I took a pill in Ibiza”, a koji se referencira na Aviciija. “Scena je bila odlična, no morao sam ju izrezati”, kaže redatelj. “Ona nije odgovarala ostatku priče i nikako se nije uklapala u cjelokupnu sliku, no bila je veoma smiješna.” Tim je zapravo Mikeovu priču doživio kao veliki kompliment, te mu je bilo jako drago.

Obožavatelji Aviciija ovaj film moći će u kinima pogledati samo jedan dan, a film uključuje i posljednji nastup Aviciija u Ibizi koji se dogodio 26.8.2016. Sve u svemu, ovo je definitivno nešto što obožavatelji naprosto moraju pogledati, no ne samo oni – već i svi koje zanima sa čime se sve moraju nositi poznati – glumci, pjevači i ostali umjetnici. Njihov život nije nimalo lak, posebice kada ih iskorištavaju mnogo veći i jači od njih – pohlepne glazbene i filmske industrije. Stoga, ukoliko želite doživjeti malo drugačiji film, nemojte oklijevati, već ga obavezno pogledajte dok stignete.

  Slični filmovi