Menu

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Ron Burgundy je najpoznatiji novinar u San Diegu u 1970.tima no to će se brzo promijeniti nakon što vrlo ambicijozna novinarka dolazi u firmu.

  Ocjena

 Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
(2004) on IMDb

  Trajanje

1h 34 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Adam McKay

  Scenarij

Will Ferrell
Adam McKay

  Produkcija

Judd Apatow
David B. Householter
Shauna Robertson
David O. Russell

  Glazba

Alex Wurman

  Kinematografija

Thomas E. Ackerman
  Sinopsis

Popularni televizijski voditelj Ron Burgundy (Will Ferrell) poželi dobrodošlicu svojoj novoj kolegici Veronici Corningstone (Christina Applegate) u svijet televizijskih vijesti 1970-ih, gdje dominiraju samo muškarci. No, kada Veronica počne briljirati i zasjenjivati Burgundyja u eteru, on postane ljubomoran te njih dvoje započnu zavadu koja završi tako da Veronica opsuje prilikom prijenosa uživo i upropasti si karijeru. No, kada iz zoološkog vrta u San Diegu iskoči nevjerojatna priča, Ron dobiva priliku iskupiti se.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Will Ferrell Ron Burgundy
Christina Applegate Veronica Corningstone
Paul Rudd Brian Fantana
Steve Carell Brick Tamland
David Koechner Champ Kind
Fred Willard Ed Harken
Chris Parnell Garth Holliday
Kathryn Hahn Helen
Fred Armisen Tino
Seth Rogen Eager Cameraman
  Recenzija

Kada se „Anchormen“ počeo prikazivati u kinima doživio je veliki uspjeh, osobito među novinarima koji su izjavili da iako je komedija, film je prilično istinit što se tiče prikaza novinarstva u sedamdesetima. Ferrellov nastup u glavnoj ulozi je komičarsko zlato, te je teško bilo koga drugoga zamisliti u toj ulozi.

„Anchorman“ je toliko smiješan, te se ne ismijava samo novinarima i sedamdesetima, nego i koristi svoje glumce do posljednje kapi, te nijedna uloga nije viška. Onima koji očekuju nešto odraslije, otkvačenost ovog filma biti će malo previše, no ovaj film ne treba shvatiti ozbiljno. Ferrell, kojem je očito dano da mnogo improvizira, je nevjerojatno smiješan u ulozi muškog šovinističkog voditelja Rona Burgunda.

No i drugi talentirani komičari odlično su iskorišteni, te svi muški članovi savršeno pokazuju mačoizam koji je vladao u sedamdesetima. Rudd, koji nije poznat po humorističnim ulogama, jako se dobro drži pored likova kao što je Steve Carrell koji je nevjerojatno smiješan kao voditelj vremenske prognoze. David Koechner je odličan u ulozi voditelja sporta. Sva četvorica formiraju uistinu smiješno bratstvo koje krade show Christini Applegate, koja igra ulogu feministkinje Veronice koja je odlučna u tome da za sebe napravi uspješnu karijeru. Ferrell i Applegate imaju odličnu kemiju te stvaraju zaraćenu atmosferu kada shvate da oboje imaju iste ciljeve u karijeri.

Mnoge šale u filmu oslanjaju se na likove i njihove odnose, dok su neke jednostavno spaćke koje se događaju iza scena, poput sabotiranja telepromtera, ili voditelja koji pokušavaju omesti Veronicu tokom njene emisije. Od negativnih stvari valja istaknuti nepotrebnu romansu u filmu, za koju nikome neće biti stalo. Iako se film počinje gubiti u drugoj polovini, ova sveukupno vrlo smiješna i dobro odglumljena komedija trebala bi se pogledati od strane svih koji se žele dobro nasmijati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Akcije Avanture Drame Kriminalistički SF-ovi
Sortiraj