Menu

Anchorman 2: The Legend Continues (2013)

Sedamdesete su iza njega, najjači voditelj vijesti San Diega se vraća u New York gdje se za svoje radno mjesto bori s ambicioznom Veronicom Corningstone.

  Ocjena

 Anchorman 2: The Legend Continues
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 59min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Adam McKay

  Scenarij

Will Ferrell
Adam McKay

  Produkcija

Judd Apatow
Jessica Elbaum
Will Ferrell
David B. Householter
Adam McKay
Kevin J. Messick
Robyn Wholey

  Glazba

Andrew Feltenstein
John Nau

  Kinematografija

Patrick Capone, Oliver Wood
  Sinopsis

Sedamdesete su prošle, a San Diegov voditelj vijesti, Ron Burgundy (Will Ferrell) vraća se za stol u ovom nastavku popularnog „Anchormana“. Vraća se i Ronov suvoditeljica i žena, Veronica Corningstone (Christina Applegate), voditelj vremenske prognoze Brick Tamland (Steve Carrell), reporter s ulice Brian Fantana (Paul Rudd), te voditelj sporta Champ Kind (David Koechner). Svi oni teško će uspjeti ostati profinjeni, dok pokušavaju voditi prvi 24-satni kanal s vijestima u zemlji.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Will Ferrell Ron Burgundy
Steve Carell Brick Tamland
Paul Rudd Brian Fantana
David Koechner Champ Kind
Christina Applegate Veronica Corningstone
Dylan Baker Freddie Shapp
Meagan Good Linda Jackson
Judah Nelson Walter Burgundy
James Marsden Jack Lime
Greg Kinnear Gary
  Recenzija

Prvi nastavak ovog filma nesumnjivo je bio jedna urenebesno smiješna, pametno napisana, te uistinu originalna komedija. No, kao što to obično i biva sa nastavcima filmova, postavlja se pitanje hoće li ovaj moći parirati svom prethodniku po količini smijeha koju će izmamiti od svoje publike.

Film, napisan od strane Willa Ferrella i Adama McKaya, koji ga je i režirao, često je veoma smiješan, no ima i dosta perioda tišine. Glumci su ponovno mnogo improvizirali, a sve skupa je dovelo do filma koji traje 2 sata, i prilično je zbrkan – čak i više nego prvi dio, no ovoga puta toliko ga ne spašavaju dobri dijalozi i visoka doza ludosti.

McKay i ekipa rekreiraju ili aludiraju na nekoliko ključnih trenutaka iz prvog filma, no dovoljno su pažljivi da ne pretjeraju sa takvim stvarima. Mnoge nove ideje uistinu su predivno bizarne, te se stvarno valja diviti bilo kome tko pokušava napraviti neortodoksne, potencijalno uvredljive komične scene. Nekada se to stvarno isplati, a nekad nažalost baš i ne. No kada film funkcionira, onda je jednako dobar kao i prvi dio, sa odlično iskorištenim sporednim glumcima. Posljednjih pola sata filma posebice je anarhično, te sva preostala energija filma biva puštena ogromnim mlazom na tucet različitih načina.

Ekipa koja je radila na filmu očito se veoma dobro zabavila praveći ovaj ludi nastavak – odlučili su baciti sve ideje na zid, i vidjeti koja od njih će ostati priljepljena. Istina je da su možda mogli biti malo selektivniji u odabiru, no unatoč tome, ovaj film je svejedno odlična priča, te nudi ogromne doze originalnih fora i smijeha. Preporučujemo svakome tko voli dobre, kvalitetne komedije.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Romantični Horori Trileri Kriminalistički Biografije
Sortiraj