Menu

Alibi.com (2017)

Priča o Gregu, osnivaču tvrtke Alibi.com koja će bilo kome stvoriti bilo kakav alibi.

  U kinima

Srbija15.06.2017.

  Ocjena

 Alibi.com
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 30min

  Zemlja / jezik

Francuska / francuski

  Klasifikacija

  Režija

Philippe Lacheau

  Scenarij

Julien Arruti
Pierre Dudan
Philippe Lacheau

  Produkcija

Alexandra Fechner
Franck Milcent

  Glazba

Maxime Desprez
Michael Tordjman

  Kinematografija

Dominique Colin
  Sinopsis

Greg je čovjek koji je osnovao tvrtku Alibi.com, a oni će vam drage volje napraviti bilo kakav alibi. Zajedno sa svojim suradnikom Augustinom, te novim zaposlenikom Medhi, oni osmišljavaju nezaustavljive strategije i paravane kako bi ispunili zahtjeve svojih klijenata. No, kada upozna lijepu plavušu Flo koja mrzi lažljive muškarce, Greg se nađe u veoma kompliciranoj situaciji, te počne lagati o tome čime se zapravo bavi u životu. Tokom upoznavanja sa njenim roditeljima, stvari postaju mnogo gore, kada Greg shvati da je Gerard, Floin otac, jedan od klijenata njegove tvrtke.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Philippe Lacheau Gregory Van Huffel
Elodie Fontan Flo Martin
Julien Arruti Augustin
Tarek Boudali Mehdi
Didier Bourdon Gerard
Nathalie Baye Mme Martin
Medi Sadoun Garcia
Vincent Desagnat Romain
Alice Dufour Clara
Philippe Duquesne Maurice
  Recenzija

Gregory (Philippe Lacheau) vodi uspješni startup biznis sa svoje dvoje partnera – Augustinom (Julien Arruti) i Medhijem (Tarek Boudali) pružajući alibije svojim klijentima. Od same ideje do pažljivog provođenja iste, oni paze na svaki detalj kako bi zadovoljili potrebe svojih zahtjevnih klijenata. No, stvari se zakompliciraju kada Greg upozna svog možebitnog budućeg tasta Gerarda te shvati da je on jedan od njegovih klijenata. Stoga Greg i Gerard sklope određenu vrstu dogovora koja će biti glavni pokretač smijeha i konflikta u ovom filmu.

Osnovna ideja filma nije nešto neviđeno – no Lecheau se odlučio okušati u ulozi redatelja, scenarista i glavnog glumca, pa mu ne možemo u potpunosti zamjerati što nije izmislio najoriginalniju priču na svijetu. Ipak, ukoliko ste već gledali neki od njegovih prošlih filmova, poput “Babysitting” ili “Babysitting 2”, ovaj film biti će vam znantno lošiji, tim više što je prepun nevjerojatno rasističkih i homofobičnih izjava od strane Tareka Boudalija. S druge strane, ovaj film posjeduje određenu dinamiku koja je postojala u prvom nastavku “Babysittinga”, no koju drugi nastavak nije posjedovao. Redatelj veoma dobro barata tempom filma, te zna kako i kada izbaciti komediju na vidjelo, makar ona ne bila uvijek primjerena za današnje vrijeme.

Ono što je definitivno najgora stvar u filmu su nevjerojatno vulgarne i neprimjerene šale poput homofobije, rasizma, mučenja životinja i sličnog. Slažemo se da je donekle današnje društvo postalo preosjetljivo na određene šale, no ovako nešto uistinu nije za svakoga, te je veoma sramotno. Što se tiče glume, ovdje nema ničeg posebnog, no trio Laceheau-Boudali-Arruti prilično dobro funkcionira na ekranu. Iako je Babysitting dobio ponešto ugođaja zahvaljujući svojem “handheld” načinu snimanja, ovdje toga nema, stoga sve ovisi o nastupima glumaca, no srećom, kao i u prošla tri filma ovog redatelja, ova trojica glumaca doimaju se kao pravi prijatelji, te kemije ne fali.

Iako je prilično subjektivno reći kakav to humor prelazi granicu dobrog ukusa, smatramo da će se većina gledatelja složiti kako ju je ovaj film pošteno prešao, a činjenica da film ne nudi ništa osim svog humora ne ide mu u korist. Stoga je situacija slijedeća – ukoliko volite uistinu prljavi humor, te niste osjetljivi, ovaj film mogao bi vam biti pravi pogodak. No, ako ne trpite rasizam, homofobiju i slične neprimjerene šale – držite se podalje od ovog filma.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Drame Filmovi u kinima Animirani Sinkronizirani crtići
Sortiraj