Menu

A Long Way Down (2014)

Četvero ljudi se nađu na Novu Godinu i oforme umjetnu obitelj kako bi si međusobno pomagali s životnim problemima.

  Ocjena

 A Long Way Down
(2014) on IMDb

  Trajanje

1h 36 min

  Zemlja / jezik

UK / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Pascal Chaumeil

  Scenarij

Nick Hornby
Jack Thorne

  Produkcija

Christoph Daniel
Finola Dwyer
Nick Hornby
Zygi Kamasa
Caroline Levy
Amanda Posey
Marc Schmidheiny
Dario Suter

  Glazba

Dario Marianelli

  Kinematografija

Ben Davis
  Sinopsis

Na Staru godinu u Londonu, četiri stranaca nađe se na krovu zgrade poznate po samoubojstvima. Martin je poznati voditelj TV emisije koji je upravo izašao iz zatvora, Maureen je usamljena samohrana majka, Jess je mlada, luda i slomljenog srca, a JJ je Amerikanac koji je shvatio pogreške u svom životu. Kroz zajedničku patnju i humor, ova skupina počinje sagledavati svoje probleme i diskutiraju o tome što će ih održati na životu do Valentinovog, korak po korak.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Pierce Brosnan Martin
Toni Collette Maureen
Imogen Poots Jess
Aaron Paul JJ
Zara White Shanay
Joe Cole Chas
Evelyn Duah Nurse
Therese Bradley Nurse 2
Sam Neill Chris
Priyanga Burford Reporter
  Recenzija

Temeljen na romanu Nicka Hornbyja, ovaj film suočio se sa dva izazova koja je uspio razriješiti prilično uspješno. Prvi izazov je ton filma – kako napraviti komediju o samoubojstvu koja je smiješna, a da ne postane farsa o nesreći svojih likova. Drugi izazaov jest priča. Nakon odličnog uvoda, kako održati energiju i kemiju? I kako naći prilike da se ovo četvero različitih likova ponovno okupljaju?

„A Long Way Down“ je lijepo složen u četiri dijela, od kojih svaki priča priču o jednom od likova, no u svakom dijelu tu su i ostala tri lika. Martin (Pierce Brosnan) je bivši televizijski voditelj koji je izgubio svoju karijeru nakon što je spavao sa 15-godišnjakinjom za koju je mislio da ima 25 godina, te mu je dosta živjeti u sramoti. Što se tiče ostalih, Maureen (Toni Collette) je samohrana majka sina sa invaliditetom, je jednostavno veoma nesretna i usamljena. A Jess (Imogen Poots) je razočarana u ljubavi.

Razlozi za želju za samoubojstvom posljednjeg lika, JJ-a (Aaron Paul) su mnogo blijeđi. Film sugerira da on pati od mentalnog poremećaja, vjerojatno depresije, no skripta ne daje glumcu nikakav materijal koji bi išao u prilog tome. Gledatelji vide samo lika koji je frustriran i melankoličan, a to je nešto što Paul zna veoma dobro odglumiti. Pošto je Martin poznati lik, njihov pakt o odgađanju samoubojstava dospije u novine, što sva četiri lika stavi u isti brod, te moraju taktizirati i javnosti prezentirati jedno lice. Ovdje je film imao priliku krenuti u nekom zabavnom smjeru socijalne satire, no ipak se za to nije odlučio.

Kao i većina drugih britanskih komedija, i ova nekad zna malo zapeti i postati dosadna, no trud glumaca ipak drži ovaj film na pozitivnoj strani. Iako na kraju film ima sretan završetak i ponekad zaboravi kakav je zapravo stvarni život, lijepo je pogledati film barem priznaje da ponekad svi mi možemo postati veoma izgubljeni.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Romantični Horori Komedije Preporuke Trileri Kriminalistički Westerni
Sortiraj