Menu

Voice from the Stone (2017)

Sablasna i napeta priča o Vereni, medicinskoj sestri koja je odlučila pomoći mladom nijemom dječaku.

  U kinima

Srbija01.06.2017.

  Ocjena

 Voice from the Stone
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 34min

  Zemlja / jezik

SAD, Italija / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Eric D. Howell

  Scenarij

Silvio Raffo
Andrew Shaw

  Produkcija

Tannaz Anisi
Michael Brickman
Scott Fischer
Stefano Gallini-Durante
Blair Hahn
Bruce Johnson
Jean Johnson
Ute Leonhardt
Jason Lisenbee
Warren Ostergard
Marco Valerio Pugini
Sandra Siegal
Drew Sondeland
Mark Wheaton
Dean Zanuck

  Glazba

Michael Wandmacher

  Kinematografija

Peter Simonite
  Sinopsis

U 1950-ima, u Toskani, medicinska sestra Verena dobiva posao od strane kipara Klausa da pomogne brinuti se o njegovom sinu Jakobu koji nije progovorio niti riječi otkad je njegova majka Malvina preminula. Verena se sprijatelji sa starijom kućanicom Liliom i pokuša se povezati sa Jakobom, no dječak uporno čuje glasove svoje majke koji dolaze iz zodiva stare obiteljske kuće. Tokom nadolazećih dana, Verena se sve više i više povezuje sa Jakobom te se zaljubi u Klausa, no ubrzo spoznaje jednu uistinu stravičnu istinu koja će u potpunosti promjeniti njen pogled na ovu obitelj.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Emilia Clarke Verena
Marton Csokas Klaus
Caterina Murino Malvina
Remo Girone Alessio
Kate Linder LaVecchia
Lisa Gastoni Lilia
Edward Dring Jakob
Giampiero Judica Carlotta's Father
Antonella Britti Carlotta's Mother
Nicole Cadeddu Carlotta
  Recenzija

Ako ste obožavatelj filmova Rogera Cormana koji se temelje na pričama Edgara Allana Poea, onda znate sve o junacima koji se iz nekog nepoznatog razloga upućuju u gotičku europsku kuću ili dvorac, koji se nalazi usred ničega, te ubrzo završe u nekakvoj nadnaravnoj horor priči. Ovoga puta na nešto slično odlučio se kaskader-redatelj Eric D. Howell sa svojim filmom “Voice from the Stone”, temeljenim na romanu talijanskog pisca Silvia Raffe. Zadovoljstvo nam je reći da je rezultat jedan uistinu predivan horor film, napravljen za strpljive odrasle ljude i sa mnogo odličnih tehnikalija koje su potpuno ispeglane.

“Majka zmajeva” iz “Igre prijestolja”, Emilia Clarke, ovoga puta glumi Verenu, nadarenu učiteljicu i medicinsku sestru koja pomaže djeci diljem Europe. Iako su djeca veoma razočarana kada je vrijeme da ih ona napusti, Verena to nikada ne doživljava osobno. Ona jednostavno nastavlja dalje – posao je posao. Jednoga dana biva pozvana u kuću udovca u Toskani, da mu pomogne oko njegovog sina. Već tokom samog dolaska, Verena osjeća da nešto nije u redu, a bogami i gledatelji, zahvaljujući predivnoj kinematografiji. Ispada da je udovčev sin nijem otkad je njegova majka preminula, a otac nema snage niti vremena pozabaviti se tim problemom. No, Verena je zato odlučna pomoći, polako se povezujući sa dječakom, dan za danom. No kada prvo dječak, a zatim Verena, počnu čuti glasove koji dolaze iz zidova u kući, stvari postaju mnogo strašnije i sablasnije.

“Voice from the Stone” je predivni spoj strave, senzualnoga i minimalističnoga, sa odličnom klavirskom glazbenom podlogom napisanom od strane Michaela Wandmachera koja mnogo pomaže u izgranje napete, romantične i melankolične atmosfere savršene za ovaj film. Glumačka ekipa veoma je dobro odradila svoj posao, a Clarke je uistinu zablistala u ovoj ulozi, glumeći ženu koja otključava kako svoju seksualnost, tako i majčinski instinkt uoči nadnaravnog straha; a u tome joj pomaže i Csokas koji je također veoma dobar u ulozi shrvanog muža kojeg očara nova žena u kući.

Valja napomenuti kako ovaj film uistinu nije namijenjen mlađim generacijama, te onima koji ne podnose dugo i polako građenje atmosfere – ovo je spor horor koji će vam se urezati duboko u dušu, no neće biti mnogo zastrašujućih scena – film više igra na svoju gotičku atmosferu nego na prepade. No, sa svojom fenomenalnom kinematografijom, velebnom senzualnošću i grandioznim osjećajem za propadanje, ovaj film zasigurno će naći pregršt obožavatelja koji nemaju prilike često vidjeti ovakvu vrstu horor filma.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Povijesni Drame Biografije Romantični Komedije Kriminalistički Trileri
Sortiraj