Menu

This is 40 (2012)

Komičan život Pette-a i Debbie.

  Ocjena

 This Is 40
(2012) on IMDb

  Trajanje

2h 14 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Judd Apatow

  Scenarij

Judd Apatow

  Produkcija

Judd Apatow
Lisa Goldberg
Barry Mendel
Paula Pell
Clayton Townsend

  Glazba

Jon Brion

  Kinematografija

Phedon Papamichael
  Sinopsis

Nakon mnogo godina braka, Pete (Paul Rudd) je jedini muškarac u svojoj kući, gdje živi sa svojom ženom Debbie (Leslie Mann) i dvije mlade kćerke (Iris Apatow, Maude Apatow). Dok Pete pokušava na životu održati svoju glazbenu kompaniju, on i Debbie prolaze kroz tri nevjerojatna tjedna seksa, romanse, uspjeha u poslu, financijskih problema, muka sa roditeljima i odrastanja svoje djece. Morat će naučiti kako zaboraviti, oprostiti i uživati u svom životu – prije nego jedno drugo zadave.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Paul Rudd Pete
Leslie Mann Debbie
Maude Apatow Sadie
Iris Apatow Charlotte
Jason Segel Jason
Annie Mumolo Barb
Robert Smigel Barry
Megan Fox Desi
Charlyne Yi Jodi
Hugh Fink Male Boutique Customer
  Recenzija

Ova komedija je prilično epizodična, te ćete se gledajući nju, osjećati kao da ste pogledali pet epizoda neke humoristične serije odjednom. Film je smiješan i dobar užitak, sa likovima koje nam je drago gledati, no stalno se vraćaju tamo gdje su i počeli, te se na kraju gledatelji osjećaju kao da je sav put bio ni za što. Unatoč tome, skripta pruža podosta obzervacionalnog humora, a glumačka postava je uistinu zabavna. Reprizirajući svoje uloge iz „Knocked up“, Rudd i Mann igraju uloge Debbie i Pete, koji oboje napune 40 godina starosti.

No, Debbie se ne snalazi dobro sa tom krizom, te njene emocije ludo variraju od bijesa do napaljenosti, dok se Pete pokušava održati na mjestu. Njihove kćeri (koje glume Apatowove i Mannine prave kćeri Maude i Iris) također imaju svoje probleme koje ubacuju u ovaj miks. A uz sve to, tu je i Peteov otac (Brooks) koji se pojavi sa svojim nedaćama te prisili Debbie da razmisli o svom udaljenom ocu (Lithgow). U međuvremenu, ekonomska kriza i jednom i drugom pravi probleme u njihovom poslovnom svijetu – da, oboje imaju svoje firme.

Ovo nije tipični 40-godišnji par, pa je malo teško poistovjetiti se sa njihovim problemima. Srećom, Apatowov dijalog je pun smiješno-istinitih rečenica i odličnim šalama koje će nas nasmijati usprkos tome što nas prava priča ne može dovoljno duboko uvući u sebe. Rudd i Mann su po mnogima bili najbolji dio filma „Knocked up“, pa je super vidjeti ih u glavnim ulogama, te imaju odličnu međudobnu kemiju. A tu su i profići poput Brooksa i Lithgowa, te mnoštvo drugih nadprosječno dobrih sporednih uloga.

Kako film napreduje, poanta proživljavanja srednjovječne krize u potpunosti se gubi, jer ovo dvoje seksi, bogatih, vječno mladih ljudi očito se ne moraju brinuti o svojim godinama. Vjerojatno bi se lakše bilo poistovjetiti sa financijskom krizom koju doživljavaju, ili sa dugoročnim problemima u vezi kao što su trpljenje nezdravih opsesija (Pete je ovisan o slatkom, a Debbie o cigaretama). No, nema tu ničega što već nismo vidjeli, no Apatow je to ako ništa drugo složio u jedan simpatičan film koji će vas držati nasmiješenim nekoliko sati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Drame Fantazije Akcije
Sortiraj