Menu

The Space Between Us (2017)

Prvi čovjek rođen na Marsu po prvi puta putuje na Zemlju, te iskušava čuda ovog planeta kroz potpuno svježe oči. On kreće na avanturu sa djevojkom s ulice, kako bi otkrio priču o svom postanku.

  U kinima

Hrvatska08.06.2017.
Bosna i Hercegovina08.06.2017.

  Ocjena

 The Space Between Us
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 0min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Peter Chelsom

  Scenarij

Allan Loeb
Stewart Schill
Richard Barton Lewis

  Produkcija

John Albanis
Robbie Brenner
Bryan H. Carroll
Jay Dargin
Kevin Halloran
Sasha Karari
Cherilyn Hawrysh
Simon Horsman
Gabrielle Jerou
Richard Barton Lewis
Allan Loeb
Patrick Murray
Steven Pearl
Jeffrey Soros
Goudlgas Urbanski

  Glazba

Andrew Lockington

  Kinematografija

Barry Peterson
  Sinopsis

U ovoj međuplanetarnoj avanturi, jedna svemirska letjelica kreće na svoju prvu misiju kolonizacije Marsa, tokom koje saznajemo da je jedna od astronautkinji trudna. Nedugo nakon slijetanja, ona rodi prvog čovjeka rođenog na Marsu. Tako započinje neobičan život Gardnera Elliota – inteligentnog dječaka koji do svoje 16. godine upoznaje samo 14 ljudi koji su na Marsu zajedno sa njim. Tražeći informacije o svom ocu, te o Zemlji, koju nikada nije vidio, on se preko interneta sprijatelji sa djevojkom iz Colorada, Tulsom. Kada Gardner napokon dobije priliku otići na Zemlju, on je u potpunosti zatečen svim čudesima na njoj, o kojima je do sada samo mogao čitati. No, taman kada započne njegova avantura, znanstvenici otkriju da njegovi organi ne mogu podnijeti Zemljinu atmosferu. Odlučan da pronađe svog oca, Gardner pobjegne znanstvenicima  i zajedno s Tulsom kreće u poragu za svojim identitetom.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Britt Robertson Tulsa
Asa Butterfield Gardner Elliot
Carla Gugino Kendra
Gary Oldman Nathaniel Shepherd
BD Wong Genesis Director Owen
Alma Sisneros Mars INhabitant
Peter Chelsom Centaur
Joey Graceffa High school student
Jenny Gabrielle Susanne
John-Paul Hoawrd Student
  Recenzija

Sarah Elliot i petero drugih astronauta odlaze na četverogodišnju misiju koloniziranja Marsa. Ovo je bio projekt o kojem je dugo sanjao Nathaniel Shepard, kreator tvrtke Genesis Space Tech. Iako nije sam mogao biti jedan od prvih kolonizatora Marsa, on šalje Sarah i njenu ekipu tamo, uz financijsku i operativnu pomoć NASA-e. Nakon uspješnog slijetanja, dva mjeseca kasnije, Sarah sazna da je trudna. Saznavši ovu vijest, Nathaniel i direktor Chen započinju prepirku oko toga što je najbolje za bebu, Sarah i njihovu misiju.

Oni odluče skrivati njenu trudnoću od javnosti, te dopustiti Sarah da rodi dijete na Marsu. Nedugo nakon, Sarah rodi svog dječaka, Gardnera Elliota, no zbog komplikacija prilikom poroda ona premine. 16 godina kasnije, Elliot, odgojen od strane znanstvenika, žudi za pravim životnim iskustvima i životom na Zemlji. Najbliže što tome ima jest njegovo online prijateljstvo sa djevojkom Tulsom iz Colorada. Elliot dobiva priliku posjetiti Zemlju, no tamo ga očekuju razne avanture i nedaće. Elliot odluči pronaći svog oca kojeg nikada nije upoznao, te Tulsu, ali najviše od svega želi otkriti tko je on zapravo. No, ono što Elliot ne zna jest činjenica da njegovi organi ne mogu podnijeti Zemljinu atmosferu, te da će umrijeti ako se na vrijeme ne vrati na Mars.

Film odlično prikazuje osjećaje čuđenja i ljubavi. Kroz Gardnerove oči jasno možemo vidjeti kako ljepotu, tako i stravičnost Zemlje, prikazane kroz bajkovite pejsaže i otkrivenja novih bića i stvari. Razgovori između Tulse i Gardnera nikada ne postaju suviše “odrasli”, već uistinu imate dojam da pričaju kao što bi pričali klinci njihovih godina. Iako će neki gledatelji možda imati problem sa svršetkom, on je ipak prilično realističan, što je vrijedno pohvale. Što se tiče kinematografije Zemlje i Marsa, ekipa je napravila odličan posao, a i glumci su pružili izuzetno dobre nastupe. Jedini problem filma možda je njegov tempo – cijeli prvi dio na Marsu prilično je spor, no jednostavno je bitan kako bi se dodala težina ostatku priče. U konačnici, ovo je jedan veoma impresivan film o budućnosti koja nas možda očekuje veoma brzo, te svakako preporučamo da pogledate ovaj film u kinima, na velikom platnu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Povijesni Drame Biografije Romantični Kriminalistički
Sortiraj