Menu

The Simpsons Movie (2007)

Homer je zarazio pitku vodu u okrugu njegovoga grada Springfields, a radi toga je cijela obitelj Simpsons postala nepoželjna.

  Ocjena

 The Simpsons Movie
(2007) on IMDb

  Trajanje

1h 27min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

David Silverman

  Scenarij

James L. Brooks
Matt Groening
Al Jean
Ian Maxtone-Graham
George Meyer
David Mirkin
Mike Reiss
Mike Scully
Matt Selman
John Swartzwelder
Jon Vitti
Joel H. Cohen
John Frink
Tim Long
Michael Price
Sam Simon

  Produkcija

Elise Belknap
James L. Brooks
Katherine C. Concepcion
Peter Gave
Matt Groening
Al Jean
Claudia Katz
Jay Kleckner
Joel Kuwahara
Karen K. Miller
Amanda Moshay
Felicia Nalivansky
Matt Orefice
Richard Raynis
Richard Sakai
Mike Scully
Nelson Shin
Loren Smith
Craig Sost
Geraldine Symon
Nikki Vanzo
Hyejoon Yun

  Glazba

Hans Zimmer
  Sinopsis

Zahvaljujući Lisi Simpson, jezero Springfield napokon je počišćeno od zagađenja koje ga je upropaštavalo. No kada Homer, koji je udomio svinjicu, u jezero baci ogromnu količinu svinjskih govana, organizacija EPA nad Sprinegfield postavi izolaciju. Simsponi uspiju pobjeći, te odluče živjeti u Aljaski, no kada šef EPA-e, Russ Cargill, naredi da se grad uništi, Homer će biti jedini koji ga može spasiti
  Trailer

  Glumac   Uloga
Dan Castellaneta Homer Simpson
Julie Kavner Marge Simpson
Nancy Cartwright Bart Simpson
Yeardley Smith Lisa Simpson
Hank Azaria Professor Frink
Harry Shearer Scratchy
Pamela Hayden Milhouse Van Houten
Tress MacNeille Sweet Old Lady
Albert Brooks Russ Cargill
Karl Wiedergott Man
  Recenzija

Ako možete prihvatiti radnju ovog filma, biti će vam odličan. Napisan i režiran od strane Guillerma del Toroa, „Hellboy“ je točno na granici – niti se shvaća preozbiljno, niti potpuno neozbiljno. On zna da je zapravo strip, no također je svjestan da čak i najluđi likovi publici mogu biti „stvarni“.

Najjače oružje ovog filma je Ron Perlman, koji glumi adolescentnog Hellboya. On je prihvatio činjenicu da je frik, no i dalje gaji osjećaje prema Liz Sherman (Selma Blair), koja je čudak kao i on. On maltretira svog novog brižnika, mladog Johna Myersa (Rupert Evans), koji se također zaljubio u Liz, na način na koji mala djeca maltretiraju svoje dadilje. Uz to, čini i razne druge adolescentske nepodopštine koje pomažu  filmu da ostvari emocionalnu povezanost koju većina strip-filmova nema.

Priča, koja nije nešto posebno, uključuje reptilsko čudovište koje se može uskrsnuti i beskonačno reproducirati, te njegove sponzore zlikavce, a na kraju sve kulminira ogromnom bitkom dobra i zla. Akcijske scene odrađene su veoma dobro, uzdignute Hellboyevim sardonicizmom i Del Torovim odličnim okom za uzbudljive vizuale. No, sadržaj se ipak čini pomalo prožvakan.

Ipak, kao cjelina, film ima dozu svježine koja je potpuno drugačija od njemu sličnih filmova. Ima lagane tonove gotičke romanse, te tonove tajnih vladinih operacija i smrtonosnih nadnaravnih bića. Mnogo je mračniji od na primjer „Spider-Mana“, a ipak uspijeva ne biti toliko neozbiljan koliko se u početku čini. Sastojic su možda prosječni, no prezentacija, ton, okus i tekstura su uistinu fenomenalni. Ako imate interes za malo drugačiji film o superjunacima, ovo je definitivno topla preporuka.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Animirani Serije Avanture Sinkronizirani crtići Najnoviji traileri
Sortiraj