Menu

The Emoji Movie (2017)

Gene, emoji koji ima sposobnost različitih ekspresija, kreće na putovanje da postane normalan emoji.

  U kinima

Hrvatska03.08.2017.
Bosna i Hercegovina03.08.2017.
Srbija03.08.2017.

  Ocjena

 The Emoji Movie
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 26min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Tony Leondis

  Scenarij

Tony Leondis
Eric Siegel
Mike White

  Produkcija

Theresa Bentz
John Kreidman
Michelle Raimo
Ben Waisbren

  Glazba

Patrick Doyle
  Sinopsis

Ovaj film otkriva do sada nikad viđeni tajni svijet unutar vaših mobitela. Skriven unutar aplikacije za slanje poruka, grad Textopolis živahno je mjesto u kojem žive svi vaši omiljeni emojiji, nadajući se da će upravo njih iduće odabrati njihov vlasnik. U ovom svijetu, svaki emoji ima samo jednu moguću ekspresiju lica – osim Genea, koji se rodio bez filtera i ima sposobnost različitih ekspresija. Odlučan da postane “normalan” kao i ostali emojiji, Gene zatraži pomoć svog prijatelja Hi-5 i notorne hakerice Jailberak. Zajedno, oni kreću u avanturu kroz različite aplikacije na mobitelu, kako bi pronašli kod koji će popraviti Genea. No, kada zaprijeti mnogo veća opasnost, sudbina svih emojija naći će se u rukama ovo troje prijatelja koji će morati spasiti svoj svijet prije nego što zauvijek bude obrisan.
  Trailer

  Glumac   Uloga
T.J. Miller Gene
James Corden Hi-5
Anna Faris Jailbreak
Maya Rudolph Smiler
Steven Wright Mel Meh
Jennifer Coolidge Mary Meh
Patrick Stewart Poop
Christina Aguilera Akiko Glitter
Sofia Vergara Flamenca
Rachael Ray Spam
  Recenzija

Posuđujući svoje ideje iz “Toy Storyja” i “Wreck-It Ralpha”, “The Emoji Movie” smješten je u digitalnom gradu zvanom Textopolis, koji se nalazi unutar aplikacije u mobitelu koji pripada srednjoškolcu Alexu (Jake T. Austin). Naš glavni junak i pripovjedač je Gene (T.J. Miller). On je jedan od emojija koje Alex može koristiti, a svi emojiji imaju određenu ekspresiju lica koja na njima stoji non-stop. No, Gene je malo drugačiji – njegovo lice se mijenja ovisno o tome kako se on osjeća. Pošto se tako nešto u Textopolisu ne smatra normalni, Gene odlučuje zajedno sa svojim prijateljima krenuti u potragu za kodom koji će ga vratiti u “normalu”.

I tako počinje avantura ovih prijatelja koji skakuću od aplikacije do aplikacije (Candy Crush, Spotify, YouTube…), te usput prave nevjerojatno mnogo referenci (ne bismo ih baš nazvali šalama), dok ih natjeravaju botovi, a Gene se suočava sa svojom egzistencijalnom krizom. Konceptualno, film je totalna katastrofa – redatelj Tony Leondis (“Igor”), osmislio je ideju sa scenaristom Ericom Seieglom, no jednostavno ju nisu dovoljno dobro razradili, već se doima kao da im je jedina zamisao bila “Kako bi to izgledalo da su Emojiji živa bića?” Geneova sposobnost da ima više različitih ekspresija ispada kao dobra stvar, no samo zato što nam film to jasno kaže – unutar njegovog svijeta to zapravo nema nikakvog smisla.

Što se tiče nekakve poruke filma, njegova izrazito depresivna tema može se sročiti u samo jednoj jedinoj rečenici: “Ukoliko pomognemo Alexu da se poveže sa djevojkom koja mu se sviđa, možda nas ipak neće obrisati!” Film je popločen velikom količinom glasnih, nimalo smiješnih likova koji će biti ubijeni ukoliko ne pokažu da su korisni barem za nešto. A kako bi to napravili, oni moraju slati samo jednu misao u bilo kojem trenutku (osim Genea, koji može raditi što god ga je volja), te pomoći 14-godišnjaku da se kvalitetno upucava djevojci koja mu se sviđa.

Sama činjenica da ovi emojiji postoje za tako depresivnu svrhu, te da su i sami svjesni toga, ovaj film pretvara u prilično žalosnu priču iz koje nećete moći izvući apsolutno niti jednu korisnu poruku (kako vi, tako niti vaša djeca). Iako film to službeno ne spominje, damo se kladiti da Textopolis ima najveću stopu samoubojstava od svih aplikacija. U konačnici, ovaj film ima veoma nespretnu premisu koja nije dobro razrađena, te nikada nije trebala postati dugometražni film. Iz same ideje jasno je da ovo ne može biti kvalitetan film, a sada kada se on i ostvario, nije nikakvo čudo da ne dobiva dobre ocjene.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Animirani Avanture Akcije Sinkronizirani crtići Najnoviji traileri
Sortiraj