Menu

The Collection (2012)

Čovjek koji je pobjega oštrim kandžama serijskog ubojice pod nazivom “The Collector” biva ucijenjen da spasi nevinu djevojčicu koja je u rukama ubojice i nalazi se u kući punoj zamki!

  Ocjena

 The Collection
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 22 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Marcus Dunstan

  Scenarij

Patrick Melton
Marcus Dunstan

  Produkcija

Stephanie Accetta
Brett Forbes
Mickey Liddell
Christopher Lockhart
Tom Luse
Jennifer Monroe
Julie Richardson
Patrick Rizzotti
Pete Shilaimon
Todd Ulman
Michael Zelman

  Glazba

Charlie Clouser

  Kinematografija

Sam McCurdy
  Sinopsis

Kada Elenini (Emma Fitzpatrick) prijatelji nju odvedu na tajni tulum koji se održava na nepoznatoj lokaciji, ona niti malo ne naslućuje kako će postati najnovija žrtva Collectora, psihopatskog ubojice. Collector ju otme i preveze u napušteni hotel koji je pretvorio u svoj vlastiti privatni labirint torture i smrti. Kada sazna za nestanak svoje kćeri, Elenin bogati otac (Christopher McDonald) zaposli skupinu plaćenika kako bi ju spasili iz kandži Collectora. Ovi plaćenici nagovore Arkina (Josh Stewart), jedinog čovjeka koji je ikada uspio pobjeći od ovog čudovišta, da im pomogne navigirati kroz mučenički labirint
  Trailer

  Glumac   Uloga
Josh Stewart Arkin
Emma Fitzpatrick Elena
Christopher McDonald Mr. Peters
Lee Tergesen Lucello
Tim Griffin Dre
Andre Royo Wally
Randall Archer The Collector
Shannon Kane Paz
Brandon Molale Lin
Erin Way Abby
  Recenzija

Kao što smo vidjeli iz „The Collectora“, prvog dijela ovog filma, postoji ludi serijski ubojica kojem je fora svojim žrtvama postaviti razne zamke za mučenje kako bi mogao zadovoljiti svoju žeđ za krvi, a gledateljima pružiti dozu ogavnog, krvavog horora. Ovaj nastavak kreće već svima dobro poznatim stopama drugih nastavaka – još malo istoga uz nešto sitno novoga.

Ponovno entuzijastično režiran od strane Marcusa Dunstona, te napisan od strane njega i Patricka Meltona, „The Collection“ nastavlja tamo gdje je stao njegov prethodnik. Film se ovoga puta u cjelosti odvija u ubojičinoj zgradi, dok Arkin vodi skupinu plaćenika u srce mračnine, koje je sada napušteni hotel čije male sobe i uski hodnici čine veoma nelagodnu atmosferu.

Zaplet filma je veoma dobar za ovakvu vrstu horora. No, kod ovakvih filmova stvar je ne samo u zapletu priče, nego i u njenoj egzekuciji. Nažalost, u ovom filmu ima veoma malo kreativnosti – zamke su standardnog tipa – stajanje na čavle, poticanje na žicu nakon kojeg slijedi pad nečega sa stropa, i slične stvari, dakle ništa što već niste vidjeli ako ste gledali filmove ovakvog tipa, poput serijala „Saw“. Dijalog također ne nudi ništa pametnoga, te je veoma suhparan i dosadan.

No, to sve skupa ne znači da je film loš, samo je presličan drugima. Deja vu se nastavlja kada vidimo da Collector ima nadnaravne moći slične Jasonu Voorheesu ili Michaelu Myersu – može se teleportirati iz jednog hodnika u drugi, preživjeti bilo kakvu ozlijedu, te u svakom trenutku zna gdje se nalaze njegove žrtve. Unatoč tome, film izgleda odlično, mnogo bolje nego što bi se dalo očekivati na temelju budžeta, a očito je napravljen od strane ljudi koji gaje ljubav prema ovakvoj vrsti filmova. Ako volite tu i tamo pogledati veliku količinu krvoprolića i ludila, ovaj film će vas u potpunosti zadovoljiti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Akcije Fantazije Trileri Drame
Sortiraj