Menu

Taxi 5 (2018)

Novi nastavak popularnog francuskog akcijskog serijala vraća se nakon više od desetljeća i donosi nove likove, nove aute i nove sulude akcijske scene.

  U kinima

  Ocjena

Taxi 5 (2018) on IMDb

  Trajanje

1h 42min

  Zemlja / jezik

Francuska / francuski

  Klasifikacija

  Režija

Franck Gastambide

  Scenarij

Franck Gastambide
Stephane Kazandijan

  Produkcija

Fanny Besson
Luc Besson

  Kinematografija

Vincent Richard
  Sinopsis

Sylvain Marot, pariški policajac i odličan vozač, protiv svoje volje biva prebačen u Marseilles. Bivši zapovjednik policije Gibert od njega je odlučio zatražiti veliku uslugu kako bi stekao političku popularnost – on želi da Sylvain zaustavi opasnu talijansku bandu koja grade dragulje uz pomoć moćnog i brzog Ferrarija. No, kako bi izveo taj zadatak, Sylvain će morati surađivati sa nećakom poznatog Daniela, Eddyjem Makloufom, koji je jedan od najlošijih vozača u Francuskoj, no ujedno i nasljednik legendarnog bijelog taksija.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Franck Gastambide Sylvain Marot
Malik Benthalha Eddy Maklouf
Bernard Farcy Gilbert
Salvatore Esposito Toni Dog
Edouard Montoute Alain Tresor
Sabrina Ouazani Samia
Sand Van Roy Sandy
Anouar Toubali Michel Petrucciani
Monsieur Poulpe Menard
Sissi Duparc Sandrine
  Recenzija

Pojavivši se u kinima prije gotovo 20 godina, originalni “Taxi” ubrzo je postao nacionalna i europska senzacija. Zamišljena i producirana od strane Luca Bessona, ova akcijska komedija uspjela je zaraditi osam puta više novaca nego što je na nju utrošeno, te je lansirala karijeru svojih glavnih glumaca, te mlade Marion Cotillard. Uz to, tokom godina dobili smo čak četiri nastavka, od kojih je većina bila prilično dobra, iako niti jedan nije uspio nadmašiti kvalitetu prvog dijela. Nakon 10 godina, dobili smo i peti nastavak serijala, sa novim glumcima, redateljem i naravno – autima.

Nažalost, ovo je možda i najgori od svih nastavaka koje smo dobili – redatelj/glumac Franck Gastambide u njega je ubacio fore koje su namijenjene ljudima sa najnižim mogućim IQ-om – seksističke šale, vicevi o spolnim organima i izrugivanje debelim ljudima samo su neki od primjera humora kakvog možete vidjeti u ovom filmu, stoga nemojte očekivati da ćete umirati od smijeha tokom trajanja filma. U najboljem slučaju, možda ćete se tu i tamo nasmijati. Osim toga, niti priča, a ni akcijske scene, nisu nešto posebno i spadaju u veoma osrednje po današnjim standardima.

Franck Gastambide glumi Sylvaina Marota, pariškog policajca koji biva prebačen u Marseilles nakon što je otkriveno kako spava sa kćeri šefa policije. Kada dođe u Marseilles, on biva uparen sa nesposobnim lokalnim policajcima koji su dobili zadatak čuvati poznati dijamant, kako ga ne bi ukrala poznata talijanska banda pljačkaša. Sam scenarij toliko je plitak da se doima kao epizoda Zekoslava Mrkve, no Gastambide je odlučio da je vrijedna trajanja od 100 minuta, dok cijelo vrijeme moramo trpiti stereotipni prikaz Talijana i pokušaje Francuza da nas nasmiju.

Ipak, valja spomenuti kako je Bernard Farcy uistinu odličan i ima mnogo super trenutaka u filmu – on je ovog puta ponovno luckasti gradonačelnik Marseillesa. Uz to, Gastambide i Malik Bentalha imaju prilično dobru kemiju, no scenarij je jednostavno preloš da bi to u potpunosti došlo do izražaja i postiglo nekakav efekt. Ukoliko ste veliki obožavatelj serijala, vjerujemo da ćete svejedno otići i pogledati ovaj film, no spremite se na razočaranje. A za sve one druge, uistinu bismo vam radije preporučili da ponovno pogledate prvi dio.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Animirani Avanture Kriminalistički Biografije
Sortiraj