Menu

She’s The Man (2006)

Nakon što joj brat odluči otići u London na par tjedana, Viola otiđe u strogu školu u kojoj se zamaskira u njega i malo po malo se zaljubljuje u jednog od nogometaša iz njene ekipe…

  Ocjena

 She's the Man
(2006) on IMDb

  Trajanje

1h 45 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Andy Fickman

  Scenarij

Ewan Leslie
Karen McCullah
Kirsten Smith

  Produkcija

Marty P. Ewing
Ewan Leslie
Gary Lucchesi
Tom Rosenberg
Lauren Shuler Donner

  Glazba

Nathan Wang

  Kinematografija

Greg Gardiner
  Sinopsis

Kada njen brat odluči otputovati u London na par tjedana, Viola se zaputi u njegovu elitnu školu, preruši se u njega i u procesu se zaljubi u jednog od njegovih suigrača nogometa. No, ona ne zna da nije jedina koja ima ljubavne probleme, te upada u seriju kompliciranih ljubavnih zapleta.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Amanda Bynes Viola
Channing Tatum Duke
Laura Ramsey Olivia Lennox
Vinnie Jones Dinklage
David Cross Gold
Julie Hagerty Daphne
Robert Hoffman Justin
Alexandra Breckenridge Monique
Jonathan Sadowski Paul
Amanda Crew Kia
  Recenzija

Ovaj film prilično je široka adaptacija Sheakspearovog romana „Twelfth Night“ i najnoviji koji njegova djela smješta u jednu srednju školu u Americi.

Glavna glumica je iznimno talentirana Amanda Bynes („What A Girl Wants“) koja glumi Violu, studenticu koja se pretvara da je svoj brat blizanac Sebastian (James Kirk) kako bi igrala nogomet sa dečkima. Kao rezultat svojeg prerušavanja, dolazi do raznih romantičnih preokreta i ispreplitanja. Dok se pravi da je Sebastian, Viola se zaljubi u njegovog cimera Dukea (Channing Tatum), koji je pak zaljubljen u Oliviu (Laura Ramsey), koja se pak, misleći da je Viola Sebastian, zaljubi u nju.

Pošto Bynes baš i ne liči na muško, čak i sa svojom perikom, ovom filmu pomalo je teško vjerovati te je očito da pretjeruje. No Bynes uspijeva zabaviti gledatelje. Njen odličan tajming za humor, urnebesne grimase lica i vještina izvađanja šala dovode gledatelje do toga da će vrlo lako navijati za nju. Ima tu i dosta napetosti u vezi Violinih avantura. Koliko dugo će moći izdržati prije nego bude otkrivena? Što će učiniti kako bi se izvukla od tuširanja sa ostatkom momčadi? Može li igrati nogomet jednako ili bolje od ostatka momčadi koji se sastoji od pravih muškaraca?

Dva veoma jaka sporedna glumca uvelike pridonose kvaliteti ovog filma. Prvi je David Gross („Arrested Development“) kojem ćete se zasigurno uvelike nasmijati u njegovoj ulozi zvrckastog ravnatelja koji je gotovo uvijek krivo pretpostavlja što se zbiva u njegovoj školi. Druga je Julie Hagerty („Airplane“) koja će vas jednako jako nasmijati u ulozi Violine ultra-feministične majke.

Režiran od strane Andyja Fickmana, te veoma inteligentno napisan od strane Ewana Lesliea, Karen McCullah Lutz i Kirsten Smith, ovaj film drastično varira od Shakespearove originalne predstave, no svejedno je veoma smiješan i zabavan film koji možemo toplo preporučiti apsolutno svima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Fantazije SF-ovi Avanture Drame
Sortiraj