Menu

Penelope (2006)

Ovaj film moderna je romantična priča o mladoj aristokratskoj nasljednici koja je rođena pod proklestvom, a koje može biti razbijeno samo onda kada pronađe pravu istinsku ljubav.

  Ocjena

 Penelope
(2006) on IMDb

  Trajanje

1h 44min

  Zemlja / jezik

UK, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Mark Palansky

  Scenarij

Leslie Caveny

  Produkcija

Christian Arnold-Beutel
Leslie Caveny
Chris Curling
Danny Greenspun
Robin Greenspun
Andrew Molasky
Paul Ritchie
Michael Roban
Phil Robertson
Dylan Russell
Jennifer Simpson
Scott Steindorff
Reese Witherspoon

  Glazba

Joby Talbot

  Kinematografija

Michel Amathieu
  Sinopsis

Penelope Wilhern, rođena u bogatoj aristokratksoj obitelji, nad sobom ima tajno obiteljstvo prokletstvo koje može biti razbijeno samo onda kada pronađe pravu ljubav u svom životu. Skrivena u imanju svoje obitelj, ova usamljena djevojka konstantno dobiva udvarače plave krvi koje joj nameću njeni roditelji, kako bi sa nje skinuli prokletstvo. Svaki udvarač biva opčinjen Penelopom, sve dok ne saznaju za prokletstvo. Lemon, reporter za tabloidne novine, pod svaku cijenu želi dobiti fotografiju misteriozne Penelope, stoga zaposli Maxa kako bi se lažno predstavio kao njen novi udvarač. Ovaj zgodni, no nesretni kockar ubrzo se uistinu zaljubi u Penelope, no kako ju ne bi razočarao, on jednostavno nestane. Zasićena svojim načinom života i odlučna u tome da svoj život živi onako kako sama želi, Penelope odluči sama otići u svijet, gdje će ubrzo pronaći prijateljstva, avanture, a možda i pravu ljubav…
  Trailer

  Glumac   Uloga
Richard E. Grant Franklin Wilhern
Catherine O'Hara Jessica Wilhern
Nick Prideaux Penelope's Great-Grandfather
Michael Feast Jake/Witch
Christina Ricci Penelope Wilhern
Ronni Ancona Wanda
Simon Woods Edward Vanderman
Paul Herbert Leonard Wilhern
Simon Chandler Doctor
Peter Dinklage Lemon
  Recenzija

„Penelope“ na čelu sa Christinom Ricci, uistinu je živahna obiteljsko orijentirana bajka sa dobrom poukom i zabavnim stavom. Priča je smještena u neimenovani grad, vjerojano europski, no možda i američki; možda u sadašnjosti, ali možda i u prošlosti. Upravo taj bezvremenski ton i atmosfera možda će vas podsjetiti na TV seriju „Pushing Daises“, s kojom ovaj film dijeli i generalnu zaigranost.

Penelope Wilhern žrtva je prokletstva koje članovi njene obitelji dobivaju zbog svoje oholosti. Njeni roditelji srame se njenog izgleda, te je drže skrivenu od javnosti, lažirajući čak i njenu smrt. Penelope tako živi čitavih 25 godina, no u posljednje vrijeme njena obitelj pokušava joj naći muža, jer ako uspije pronaći pravu ljubav, prokletstvo će biti skinuto sa nje. No, onaj koji će slomiti prokletstvo mora biti jedan od „njenih“, a Wilhernovi teško pronalaze aristokrata koji će ignorirati Penelopin ružan izgled. No, kada Penelope upozna Maxa, paparaza koji je spiskao svo bogatstvo svoje obitelji na klađenje, njih dvoje se zaljube, te se čini kao da će prokletstvo napokon biti skinuto. Ipak, stvari neće biti toliko predvidive.

Režiran od strane novajlije Marka Palanskyja i napisan od strane TV scenaristice Leslie Caveny, ovaj film dugo vremena proveo je na policama, no čini da se je preživio više-manje nepromijenjen. Neki dijelovi Penelopinog lika pomalo su slabije razvijeni, a prisutnost Reese Witherspoon kao njene nove prijateljice čini se kao ostatak nečega što je nekoć bila mnogo veća i dublja sekundarna priča. Ipak, sve ovo samo su mali nedostaci i sitničarenje.

Čitava priča veoma je slatka, sa taman dovoljnom količinom drskosti da ne bude sasvim proglašena ekskluzivno dječjom pričom. Ricci je dala 100% sebe, te ju je uistinu zabavno vidjeti u ovako lepršavoj ulozi kakve ne glumi već cijelu vječnost. Peter Dinklage i James McAvoy također su veoma dobro iskorišteni, kao i Catherine O’Hara i njena nevjerojatna sposobnost da glumi pomahnitale luđakinje. Izrugivanje bogatašima i onima koji se previše brinu oko svog socijalnog statusa odlična je, bezvremenska tema, a poruka filma koja govori kako bismo trebali sami sebe više voljeti uvijek je dobrodošla. Stoga, ako ste raspoloženi za malo lakši film, bez previše filozofije – nemate što čekati!

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Povijesni Fantazije Preporuke Avanture SF-ovi Trileri Komedije Drame
Sortiraj