Menu

Shaun of the Dead (2004)

Čovjek odluči promijeniti svoj stagnirajući život, na način da će pridobiti natrag svoju bivšu djevojku, obnoviti odnose s svojom majkom te obračunati se s cijelom zajednicom mrtvaca koji su se vratili iz mrtvih jesti žive.

  Ocjena

 Shaun of the Dead
(2004) on IMDb

  Trajanje

1h 39 min

  Zemlja / jezik

UK, Francuska, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Edgar Wright

  Scenarij

Simon Pegg
Edgar Wright

  Produkcija

Tim Bevan
Eric Fellner
Mark Hudson
Alison Owen
Nira Park
Ronaldo Vasconcellos
Natascha Wharton
James Wilson

  Glazba

Dan Mudford
Pete Woodhead

  Kinematografija

David M. Dunlap




  Sinopsis

Život nije predobar prema Shaunu. On živi sa svojim najboljim prijateljem Edom, zapostavlja svoju djevojku Liz i mrzi svog poluoca. Kada ga Liz ostavi, on se zakune kako će svoj život vratiti na pravi put. Nažalost, ovo je dan kada su se mrtvi odlučili dići iz zemlje. Sa palicom i Edom uz sebe, Shaun kreće spasiti ljude do kojih mu je stalo, kao i one do kojih mun nije stalo, te svi skupa kreću u najsigurnije mjesto koje poznaje… lokalni pub Winchester.




  Trailer





  Glumac   Uloga
Simon Pegg Shaun
Kate Ashfield Liz
Nick Frost Ed
Lucy Davis Dianne
Dylan Moran David
Nicola Cunningham Mary
Keir Mills Clubber 1
Matt Jaynes Clubber 2
Gavin Ferguson Football Kid
Peter Serafinowicz Pete




  Recenzija

Netko je mislio kako bi bilo zabavno napraviti komediju koja je istovremeno i zombi hororac – i gle čuda, pokazalo se kao odličnom idejom! „Shaun of the Dead“ je jedan od najsmješnijih filmova godine, odlična komedija i satira horor filmova koja je istovremeno i solidan zombi film, sa svim onim što fanovi očekuju od takve vrste filma, čak i onda kada im se film smije u lice.

Simon Pegg, koji je pomogao napisati skriptu i glumi glavnu ulogu, je veoma smiješan i dobar junak, te se boljem nismo mogli niti nadati. Čak i stare ofucane fore koje smo mnogo puta vidjeli postanu dobre kada ih on odradi, a njegova kemija sa Nickom Frostom koji glumi Eda je neprocjenjiva i veoma smiješna jer je njihovo ponašanje usred krize stvarno uvjerljivo. Oni rade isto ono što bi radili i gledatelji u takvoj situaciji.

Reatelj i autor ovog filma je Edgar Wright, koji ima nevjojatno dobru sposobnost da spoji komediju i horor u jedno, a također skupa sa Peggom zna namjestiti dobre šale koje se kasnije u filmu isplate. No, ima tu i strašnih scena, a Wright daje fanovima horora mnoštvo krvavih scena u kojima zombiji jedu ljudske organe, ili u kojima se zombijima raznesu razni dijelovi tijela. Specijalni efekti su simpatični, iako očito niskobudžetni, no to nimalo ne umanjuje vrijednost filma.

Istinskim fanovima zombi filmova biti će drago vidjeti mnogo referenci na poznate horor filmove – ima ih toliko da nema šanse da ih sve uočite od prve. Također, jedan od najoriginalnijih dijela ovog filma je u tome što nam pokazuje što se zapravo dogodilo nakon filma, šest mjeseci kasnije. No, taj dio vam nećemo otkriti, ali dovoljno je reći da je prilično uvjerljivo, iako istovremeno i veoma satirično. Sve u svemu, ovo je jedan veoma inteligentan i smiješan film koj pokazuje inovativnost i kreativnost koja u današnje vrijeme nedostaje mnogim komedijama, a jednako tako i hororcima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Animirani Avanture Sinkronizirani crtići Domaći filmovi Akcije Horori Trileri Kriminalistički
Sortiraj