Menu

Santa & Cie (2017)

Kada se vilenjaci Djeda Mraza razbole od virusa, Djedica mora pronaći lijek na Zemlji kako bi spasio Božić.

  U kinima

Srbija07.12.2017.

  Ocjena

Santa & Cie (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 32min

  Zemlja / jezik

Francuska / francuski

  Klasifikacija

  Režija

Alain Chabat

  Scenarij

Alain Chabat

  Produkcija

Nadia Khamlichi
Adrian Politowski
Gilles Waterkeyn

  Glazba

Matthieu Gonet

  Kinematografija

Antoine Sanier
  Sinopsis

Datum je 15. prosinca, a Djed Mraz i njegovi viljenaci u punoj su pripremi za ovogodišnji Božić. Nažalost, tog dana, svih 92.000 vilenjaka neočekivano se razboli od virusa. U panici, Djed Mraz i njegova žena Wanda sada moraju pronaći lijek na Zemlji kako bi vilenjaci ozdravili i stigli obaviti svoj posao do Božića. Djed Mraz odlazi u Pariz i saznaje da je vilenjacima potreban vitamin C – no, neće ga moći nabaviti na vrijeme bez pomoći odvjetnika Thomasa i njegove obitelji, kojima je ove godine potrebno malo više pomoći nego inače.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Alain Chabat Santa Claus
Golshifteh Farahani Amelie
Pio Marmai Thomas
Bruno Sanches Magnus
Louise Chabat Lutine
David Marsais -
Gregoire Ludig -
Audrey Tautou Wanda Claus
Simon Aouizerate Mathis
Jean-Pierre Bacri Le Pere Noel
  Recenzija

Kada se pojavi novi film redatelja Alaina Chabata, to je pravi doživljaj za sve njegove obožavatelje, a iščekivanje je još mnogo veće u slučaju kada je on i scenarist filma. Genijalac koji je zaslužan za film “Asterix i Obelix: Misija Kleopatra” donosi nam svoju božićnu priču koja će se svidjeti i mladima i starima, a uz to uspijeva ne biti ofucana kao svi ostali božićni filmovi. Vilenjaci Djeda Mraza dobili su gripu, te ih djedica mora spasiti tražeći lijek za ovu bolest na Zemlji – no, njegov put bit će pun trnja.

Alain Chabat usuđuje se svašta isprobati u ovom filmu – od prostih šala do onih kompleksnih, no njegov adut ovog puta jest vlastiti scenarij kojim omogućava improvizaciju svojim glumcima, a oni uistinu znaju kako to iskoristiti na najbolji mogući način. Obitelj koja djedici pokušava pomoći da pronađe vitamin C očekuje mnogo urnesbenih događaja koji se savršeno spajaju s onim malo dramatičnijim trenucima u filmu. No, ovaj film usuđuje se i baviti nekim ozbiljnijim temama poput značenja obitelji i uloge djece.

Ipak, na momente je osjetno da je ovaj film možda ipak malo predjetinjast – neke fore određenim ljudima mogle bi biti malo prenaporne, dok glumci, iako odlično improviziraju i imaju savršen smisao za humor, nisu neke vrhunske kvalitete, te bi im dobro došlo još malo iskustva. Također, u filmu se pojavljuju brojni sporedni glumci iz Francuske koji vjerojatno apsolutno ništa neće značiti nikome tko je rođen u bilo kojoj drugoj državi.

“Santa & Cie” film je kojem trailer apsolutno ništa ne pomaže – većina fora izvađeno je iz konteksta te se na prvu ne doimaju smiješnima, no uvjeravamo vas da vam je najbolje zaboraviti na sve to i jednostavno otići pogledati ga u kino, bez predrasuda. Iako ne možemo reći da je bez mana, on je svejedno jedan veoma osvježavajući božićni film koji će vas garantirano nasmijati i obradovati u vrijeme kada je to svima najpotrebnije.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Akcije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj