Menu

Rings (2017)

Mlada žena nađe se u stravičnoj situaciji kada na nju padne prokletstvo koje joj prijeti smrću u roku 7 dana.

  U kinima

Hrvatska02.02.2017.
Bosna i Hercegovina02.02.2017.
Srbija02.02.2017.

  Ocjena

 Rings
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 42min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

F. Javier Gutierrez

  Scenarij

Jacob Estes
Akiva Goldsman
David Loucka
Koji Suzuki

  Produkcija

Doug Davison
Guillermo del Toro
Neal Edelstein
Roy Lee
Mike Macari
Laurie MacDonald
John Powers Middleton
Walter F. Parkes
Amy Sayres
J.C. Spink

  Glazba

Matthew Margeson

  Kinematografija

Sharone Meir
  Sinopsis

Julia se zabrine za svog momka, Holta, kada ovaj otkrije mračnu urbanu legendu vezanu uz misterioznu video vrpcu koja ubije svakog onog tko ju pogleda u roku tjedan dana od gledanja iste. Ona se žrtvuje kako bi spasila svog voljenog, no pritom naleti na zastrašujuće otkriće – u filmu postoji još jedan film, kojeg do sada apsolutno nitko nije vidio.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Vincent D'Onorfrio Burke
Laura Wiggins Faith
Aimee Teegarden Sky
Johnny Galecki Gabriel
Bonnie Morgan Samara
Alex Roe Holt
Zach Roerig Carter
Matilda Anna Ingrid Lutz Julia
Brandon Larracuente Hipster Guy
Andrea Powell Julia's Mom
  Recenzija

Julia (Matilda Lutz) traži svog nestalog momka, Holta (Alex Roe), te ga pronađe na njegovom koledžu na kojem se, kako ona doznaje, pridružio eksperimentu kojeg predvodi profesor Gabriel (Johnny Galecki). Ovaj eksperiment uključuje istraživanje misteriozne video vrpce. Tko god pogleda vrpcu umre sedam dana kasnije, osim ako u tom vremenu ne uspiju vrpcu pokazati nekome drugome. Naravno, vrpcu opsjeda već svima poznata Samara. No, odjednom se na vrpci nađu dodatni događaji kada ju profesor i njegove ekipa prebace u digitalni format. Julia pogleda snimku kako bi spasila Holtov život, a zatim njih dvoje odlaze na misiju kako bi otkrili misterij koji se krije iza Samare i gdje je ona zapravo pokopana.

Scenarij, kojeg su napisali David Loucka, Jacob Estes i Akiva Goldsman počinje sa veoma velikom scenmom, kada netko u avionu jednom putniku kaže kako će umrijeti zato što je gledao snimku prije sedam dana, no nitko mu ne vjeruje sve dok ne postane prekasno. Ta scena sama po sebi je dovoljna da vas potpuno uvuče u ostatak filma i njegovu priču, te da vas pripremi za ono što će se dalje događati Juliji i Holtu. Nakon veoma dobrog prvog dijela, “Rings” postaje ponešto slabiji tokom drugog čina koji se doima prilično dosadnim i sporim, te nimalo iznenađujućim – no, priča ipak kasnije dobiva svoj potrebni momentum u trećem činu, dok nam film pruža jedan preokret za drugim i sve detaljnije objašnjava Samarinu povijest. Vincent D’Onofrio u jednoj sceni se pojavljuje kao prilično uvjerljiv i sablasan slijepac za kojeg se Julia i Holt nadaju da će im pomoći u njihovoj potrazi za Samarinim posmrtnim ostacima.

Ono što je zapravo najbolji dio ovog filma, su njegovi vizualni efekti, osvjetljenje i zvučni dizajn. Svaki zvuk – od običnog otvaranja kišobrana do kamiona koji juri po cesti, ili psa koji laje – pruža osjećaj nemira i sablasnosti. Naravno, ako ovaj film gledate doma, a ne u kinu, mnogo toga jednostavno nećete moći doživjeti, što je uistinu šteta, jer ekipa se u ovom dijelu stvarno potrudila. Također, film sadrži mnogo vizuala, poput zrikavaca, koji su također nevjerojatno sablasni, samo zbog kvalitetnog odabira kuteva snimanja i vizualnih efekata.

Naravno, i ovaj film, kao i njegov prvi dio, ima jednu scenu koja će vam se zauvijek upržiti u mozak. Prošloga puta to je bila scena djevojčice koja izlazi iz televizora, a ovoga puta radi se o jednoj sceni pod tušem, koja iako nije toliko dobra kao “Psycho”, svejedno jamči da ćete je se dugo sjećati. Sa trajanjem od 102 minute, “Rings” nije predugačak, a iako možda nije toliko strašan ili atmosferičan kao prvi dio, on je svejedno prilično jeziv horor film, koji je definitivno bolji od drugog dijela, stoga ga možemo bez problema preporučiti fanovima serijala koji su ostali razočarani prošlim nastavkom.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Romantični Povijesni Biografije Kriminalistički
Sortiraj