Menu

Perfect Strangers (2016)

Sedmero prijatelja okupi se na večeri. Kada odluče početi međusobno dijeliti sadržaj svih svojih poruka, emailova i poziva koje dobivaju, mnoge tajne dospiju na vidjelo, a atmosfera postaje napeta.

  U kinima

Srbija22.06.2017.
Hrvatska20.04.2017.

  Ocjena

 Perfect Strangers
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 37min

  Zemlja / jezik

Italija / talijanski

  Klasifikacija

  Režija

Paolo Genovese

  Scenarij

Filippo Bologna
Paolo Costella
Paolo Genovese
Paola Mammini
Rolando Ravello

  Produkcija

Marco Belardi
Marco Giannoni

  Glazba

Maurizio Filardo

  Kinematografija

Fabrizio Lucci
  Sinopsis

Jedne tople ljetne večeri, Rocco i Eva odluče ugostiti svoje dugogodišnje prijatelje na večeri. Sve ide po planu – hrana je spremna i ljudi se polako počinju okupljati. Prvi dolaze Lele i Carlotta, a zatim Cosimo i Bianca. Jedini tko nedostaje jest Peppe, koji je i dalje samac. Ubrzo se svi okupe i počinju uživati u pripremljenoj hrani – no odjednom netko predloži nešto neuobičajeno: da svi smjeste svoje mobitele na stol i tko god dobije poruku, e-mail ili poziv, mora ga podijeliti da ostatkom društva. U početku se čini kao da ovo neće biti ništa posebno za skupinu dugogodišnjih prijatelja koji si međusobno sve govore, no ubrzo se situacija znatno promjeni, te tajne počnu izlaziti na vidjelo.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Giuseppe Battiston Peppe
Anna Foglietta Carlotta
Marco Giallini Rocco
Edoardo Leo Cosimo
Valerio Mastandrea Lele
Alba Rohrwacher Bianca
Kasia Smutniak Eva
Benedetta Porcaroli Sofia
Elisabetta De Palo Nonna
Tommaso Tatafiore Bruno
  Recenzija

Premisa ovog filma veoma je jednostavna. Skupina prijatelja okupi se na večeri i gledaju pomrčinu sunca. Dok pričaju o svemu i svačemu, netko od njih kaže kako previše vremena provode na mobitelima i koriste ih kako bi tajili stvari jedno od drugih, te da su ih oni pretvorili u “savršene strance”. Iako svi počnu protestirati kako to nije istina, izazov je postavljen – oni svi moraju postaviti mobitele na stol i podijeliti svaku poruku, e-mail ili poziv koji dobiju tokom večeri sa ostatkom društva. Naravno, ubrzo se ispostavi kako svi oni imaju svoje tajne, koje variraju od sitnih do veoma krupnih.

Iako je dosta ovog filma prilično formulaično i predvidivo, gledati kako se cijela situacija odvija prilično je zabavno iz dva razloga. Prvi je taj što će se svatko moći poistovjetiti sa ovom situacijom. Većina nas prikovana je za svoje mobitele i veoma je teško pronaći nekoga tko u njemu ne taji nešto od drugih ljudi. Drugi razlog je taj što je cijela glumačka ekiša izuzetno karizmatična i šarmantna. Iako izgled muških glumaca varira od jako zgodnih do manje zgodnih, sve žene u filmu mogli bi biti pravi supermodeli, no ipak imaju potrebnu dozu duha i karaktera koja ih nedvojbeno čini ljudskim likovima.

Svi glumci veoma su opušteni i sigurni u sebe, a postoji mnogo situacija koje započinju kao farsa, no ubrzo se pretvaraju u veoma dramatične sekvence. Jedan lik zna da će ubrzo dobiti poruku sa golom slikom od žene koja mu svake noći pošalje jednu takvu. Stoga odluči zamoliti jednog od muškaraca da zamjeni mobitel sa njim, no nakon toga se ispostavi da je dobio romantičnu poruku od ljubavnika tog drugog muškarca, stoga njegova žena počne misliti kako je on gay. Sada on mora odlučiti hoće li joj reći istinu ili nastaviti lagati – ali što god odabrao, ne može donijeti pravu odluku.

Na kraju filma, gotovo svačije prijateljstvo i partnerstvo biva potpuno razrušeno, a nekoliko otkrivenja čini se ipak malo pretjeranima. No, jedno je savršeno jasno – većina ovih laži nastavit će se i dalje. Ovaj film jasno i glasno poručuje da je bolje ne znati što se uistinu krije u srcima, ili mobitelima, onih koji su vam u životu najbliži. Iako je nekima možda ovakva poruka prilično uznemirujuća, definitivno je istinita – stoga ako nemate snage podnijeti istinu, možda je bolje da se ne odlučite gledati ovaj film, pogotovo ne sa voljenom osobom, jer biste ubrzo nakon njegovog gledanja i vi mogli završiti kao i likovi u njemu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Akcije Avanture
Sortiraj