Menu

Pacific Rim: Uprising (2018)

Jake Pentecost, sin Stackera Pentecosta, ponovno se ujedinjuje sa Mako Mori kako bi predvodili novu generaciju Jaeger pilota.

  U kinima

  Ocjena

Pacific Rim: Uprising (2018) on IMDb

  Trajanje

1h 51min

  Zemlja / jezik

SAD, Kina / engleski, mandarinski

  Klasifikacija

  Režija

Steven S. DeKnight

  Scenarij

Steven S. DeKnight
Emily Carmichael
Kira Snyder
T.S. Nowlin
Traveis Beacham

  Produkcija

Jay Ashenfelter
John Boyega
Cale Boyter
Hopming Cheng
Jennifer Conroy
Guillermo del Toro
Jon Jashni
Eric McLeod
Femi Oguns
Mary Parent
Jake Rice
Thomas Tull
Brook Worley
Dory Wu

  Glazba

Lorne Balfe

  Kinematografija

Dan Mindel
  Sinopsis

Jake Pentecost sin je legendarnog Jaeger pilota koji je dao svoj život kako bi osigurao pobjedu čovječanstva nad monstruoznim čudovištima zvanima “Kaiju”. Jake je i sam bio na putu da postane obećavajući pilot, no on je napustio svoju obuku i odao se svijetu kriminala. No, kada se svijet suoči sa novom prijetnjom koja će porušiti sve gradove i dovest čovječanstvo na koljena, Jake dobiva još jednu šansu da krene stopama svog oca, od strane svoje sestre Mako Mori, koja sada predvodi novu generaciju pilota. Njihova jedina nada sada je provesti globalni ustanak protiv sila koje žele uništiti svijet.
  Trailer

  Glumac   Uloga
John Boyega Jake Pentecost
Scott Eastwood Nate Lambert
Cailee Spaeny Amara Namani
Burn Gorman Dr. Hermann Gottlieb
Charlie Day Dr. Newton Geiszler
Tian Jing Liwen Shao
Jin Zhang Marshal Quan
Adria Arjona Jules Reyes
Rinko Kikuchi Mako Mori
Karan Brar Cadet Suresh
  Recenzija

John Boyega predvodi glumačku ekipu u ovom novom nastavku serijala “Pacific Rim”, glumeći Jakea Pentecosta, sina Stackera Pentecosta kojeg je u prošlom nastavku glumio Idris Elba, te koji se na kraju žrvovao kako bi spriječio dolazak čudovišta u naš svijet. No, ovi monstrumi, zvani “Kaiju”, nekako su se ponovno vratili, a Jake je sada taj koji se mora pridružiti borbi za opstanak čovječanstva i spasiti svijet. Svi poznati žanrovski motivi prisutni su u ovom akcijskom sci-fi filmu – on uvelike podsjeća na filmove poput “Starship Troopers” ili “Ender’s Game” – pun akcije, brzinskih dijaloga i pomalo nelogičnih sekvenci u priči.

Telepatski odnosi između dvaju ili više pilota preduvjet su za njihovo upravljanje divovskim robotima kojima se bore protiv čudovišta, no piloti moraju biti kompatibilni i voljni otvoriti svoje misli jedno drugima dok se nalaze u borbi. Bez obzira na to koliko vole pljuvati jedni po drugima, kada su u borbi, oni su veoma ranjivi – u tom trenutku među njima nema tajni, što ovom filmu donosi veoma interesantne interakcije među likovima. Od akcijskih filmova punih CGI-ja poput ovog uglavnom se ne očekuje neki karakterni razvoj likova, no redatelj Steven DeKnight uspio je uklopiti čak i to, što ga podiže na mnogo veću razinu od npr. Transformers serijala.

Ipak, film je prilično dugačak – nešto kraće trajanje bilo bi dobrodošlo, pošto malo tko želi gledati više od 90 minuta šore između ogromnih robota i čudovišta. Uz to, iako je John Boyega očekivano karizmatičan, ostatak glumačke ekipe i nije baš bog zna što. No, jasno je da je ovaj serijal specifičan – on je film smješten u Aziji, usmjeren na američku publiku, što ga čini veoma unikatnim. Iako nije ozbiljna drama puna dubokih tema, on zaslužuje pohvalu za veoma raznolike likove i hvalevrijedan pristup prema različitim kulturama na Zemlji.

U posljednje vrijeme kruže glasine kako će se Charlie Hunnam možda vratiti u trećem dijelu, u ulogu Raleigha Becketa, kako bi ova franšiza i dalje nastavila svojim tokom. Bilo bi idealno kada bi se Del Toro mogao vratiti u ulogu redatelja, no ukoliko to nije moguće, jasno je da ovaj serijal može preživjeti i sa nekim drugim u redateljskoj stolici. Pet godina čekanja na nastavak moglo je rezultirati gubljenjem interesa od strane obožavatelja, no to se očito nije dogodilo – ljudi su i dalje željni velikih robota i još većih čudovišta, a ovaj nastavak neće ih razočarati, stoga možemo samo reći da jedva čekamo treći.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Avanture Horori Trileri Najnoviji traileri Drame Kriminalistički Komedije
Sortiraj