Menu

Monster Trucks (2016)

Tražeći bilo kakav način da pobjegne iz svojeg života i grada u kojem se rodio, maturant Tripp počne izrađivati monster truckove od dijelova napuštenih automobila.

  Ocjena

 Monster Trucks
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 45min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Chris Wedge

  Scenarij

Derek Connolly
Matthew Robinson
Jonathan Aibel
Glenn Brger

  Produkcija

Jonathan Aibel
Glenn Berger
Cale Boyter
Basil Grillo
Mary Parent
Lori Scowley
Denis L. Stewart
Kurt Williams
Brook Worley

  Glazba

David Sardy

  Kinematografija

Don Burgess
  Sinopsis

Tražeći bilo kakav način da pobjegne iz svojeg života i grada u kojem se rodio, maturant Tripp počne izrađivati monster truckove od dijelova napuštenih automobila. Nakon nesreće na obližnjoj naftnoj bušotini, koja sa sobom donese čudno podzemno stvorenje koje obožava brzinu, Tripp će se naći u situaciji da napokon može ostvariti sve svoje snove, te steći novog najboljeg prijatelja za cijeli život. Spajajući moderne vizualne efekte i novu tehniku CGI-ja, “Monster Trucks” je akcijska avantura za čitavu obitelj koja će vas cijelo vrijeme držati na rubovima sjedala, te dodirnuti vaša srca.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Lucas Till Tripp
Jane Levy Meredith
Thomas Lennon Jim Dowd
Barry Pepper Sheriff Rick
Rob Lowe Reece Tenneson
Danny Glover Mr. Weathers
Amy Ryan Cindy
Holt McCallany Burke
Frank Whaley Wade Coley
Aliyah O'Brien Junior Scientist
  Recenzija

Sniman tokom 2014. godine, ovaj film pred sobom je imao dugačak put do svog konačnog dolaska u kino dvorane, tokom kojeg je više puta mijenjao svoj datum izlaska tokom posljednjih par godina. Sada kada ga napokon imamo priliku pogledati, tu je nada da bi ovo mogao biti jedan veoma dobar obiteljski film koji će razbiti uobičajenu dosadu tokom siječnja. Što se toga tiče, ekipa je prilično uspješno obavila svoj zadatak – “Monster Trucks” je veoma dobar dječji film, no nažalost ne može se mjeriti sa onim odličnim filmovima iz 80-ih koje pokušava emulirati.

Scenarij, kojeg je napisao Derek Connolly (“Jurassic World”), uvelike se oslanja na formulu E.T.-ja, mijenjajući standardnu priču o “dječaku i njegovom psu”. Iako je Connolly napravio veoma dobar posao upravljajući ovom prilično luckastom premisom (čudovište koje upravlja kamionom iznutra), sama egzekucija prilično je osrednja. Što se tiče pozitivnih stvari, odnos između Creecha i Trippa uistinu ima nekoliko veoma dirljivih trenutaka, te je stvarno pravo srce ovog filma. Njihova dinamika možda i nije toliko detaljna kao u nekim drugim filmovima, no većina gledatelja i dalje će ju smatrati dirljivom. Creechov dizajn čini ga veoma simpatičnim likom, te će se brzo gledateljima zavući pod kožu, a posebice djeci. Ono što Connellyju nije išlo dobro jest karakterizacija likova. Tripp, kao protagonist priče, nema kvalitete koje bi ga trebale učiniti junakom. Ipak, Lucas Till uspio je učiniti najbolje što je mogao sa materijalom, te naposlijetku dobivamo prilično dobrog glavnog lika.

Redatelj Chris Wedge (“Ice Age”, “Robots”) s ovim filmom napravio je svoj prvi prijelaz iz animiranih filmova u one “žive”, a svoj posao odradio je uistinu kompetentno. Neke akcijske scene u filmu, u kojima vidimo što sve Creech može, stvarno su savršeno režirane. Wedge ne demonstrira ništa senzacionalno, no svejedno pronalazi način kako da scene učini zanimljivima i jednostavno dobro obavlja posao koji mu je zadan. Također valja napomenuti da su redatelj i njegov tim očito bili svjesni morbidne premise, stoga su znali kako pogoditi ton samog filma, koji nije preozbiljan, ali nije niti parodija.

Naposlijetku, “Monster Trucks” je film koji je napravljen za gledatelje određene dobi, te ni u kojem trenutku ne pokušava biti nešto više od toga. Ipak, i kao takvog moguće ga je cijeniti, jer on je uistinu jedan zvrckasti, bezopasni dječji film koji će im pomoći da si skrate dva sata života. Scenarij je taj koji je u konačnici ono što ga sprečava da postane novi dječji klasik, no i ovako, “Monster Trucks” je jedan veoma solidan obiteljski film kojeg će apsolutno svi moći pogledati, a posebice obožavatelji divovskih kamiona.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Fantazije Najnoviji traileri Animirani Sinkronizirani crtići Komedije
Sortiraj