Menu

Maya the Bee: The Honey Games (2018)

Kada entuzijastična Maya slučajno osramoti caricu Buzztropolisa, ona biva prisiljena ujediniti se sa ekipom kukaca i natjecati se u Medenim igrama kako bi spasila svoj život.

  U kinima

  Ocjena

Maya the Bee: The Honey Games (2018) on IMDb

  Trajanje

1h 23min

  Zemlja / jezik

Njemačka, Australija / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Noel Cleary
Sergio Delfino
Alexs Stardermann

  Scenarij

Noel Cleary
Fin Edquist
Kevin Peaty
Alexs Stadermann

  Produkcija

Benjamin Ey
Tracy Lenon
Brian Rosen
Barbara Stephen
Hans-Ulrich Stoef
Thorsten Wegener

  Glazba

Ute Engelhardt
  Sinopsis

Kada obavijest o tome da košnica mora dati pola svog meda ugrozi opstanak svih koji žive u njoj, Maya i Willy u suprotnosti sa željama kraljice odlaze u Buzztropolis kako bi se suočili sa caricom. Ona ih pozove da sudjeluju u Medenim igrama – ako pobjede, sve će im biti oprošteno, no ako izgube, sav med iz njihove košnice biti će im oduzet. Maya i Willy sada moraju okupiti svoj tim, te se natjecati u ovim opasnim igrama kako bi spasili svoje živote i živote svojih prijatelja.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Coco Jack Gillies Maya
Benson Jack Anthony Willi
Richard Roxburgh Flip
Justin Clarke Queen
Marney McQueen Empress
Linda Ngo Violet
Cam Ralph Bedford
Jordan Hare Spinder
Sam Haft Drago
Peter McAllum Mantis
  Recenzija

Veoma uspješna njemačko-australska animirana produkcija iz 2014. godine, “Maya the Bee – The Movie”, sada je dobila i svoj nastavak, što ne čudi s obzirom na rastuću popularnost ovog omiljenog lika. I ovoga puta, opstanak košnice ovisi o maloj nestašnoj Mayi, koja se bez problema suprotstavlja drugima za dobrobit svog naroda, iako možda ne razmišlja uvijek o posljedicama koje to može donijeti. U ovom filmu, Maya će morati naučiti kako biti dio tima, pošto će, kao što je vidljivo i iz naziva filma, morati sudjelovati u pčelinjoj verziji “Igara gladi”.

Gore navedeni zaplet glavna je napetost u filmu koji na prvi pogled nema gotovo ništa slično sa izvornim serijalom knjiga koje je napisao Waldemar Bonsels, autor koji je osmislio lik pčelice Maye davne 1912. godine. Ovaj film po svojoj je atmosferi mnogo bliži animiranoj TV seriji iz 1970-ih, no glavni lik Maye i dalje je autentičan i vjeran izvornom materijalu – ona je i dalje nestašna, brzopleta, no kada uoči da je napravila greške, ona nauči lekciju. Ona je također veoma brižna, nije zlopamtilo te je dovoljno neovisna da zna sama donositi prave odluke.

Za neke stvari u filmu biti će potrebna određena doza navikavanja, poput timskog rada, vedrih boja animacije i nekoliko pjesama koje baš i ne funkcioniraju najbolje. No, ovaj film nikada ne pretjeruje, već sve svoje elemente koristi kako bi podržali glavnu priču, koja će vam pružiti i određen broj neočekivanih preokreta. Same Medene igre pružaju nekoliko predivnih vizualnih motiva, poput vertikalnog penjanja u šumi ili leptira koji se doimaju poput helikoptera. Sadržaj i dizajn ideja uistinu je detaljno odrađen i prilično impresivan.

U konačnici, nova Mayina avantura veoma je zabavan film koji će bez problema oduševiti najmlađe. On posuđuje samo najbolje elemente iz ostalih filmova, a njegove igre uistinu su napete i uče djecu dobru lekciju – važno je biti timski igrač. Naša malena junakinja pokazuje sve odlike koje treba imati, te nikada nije iritantna ili presavršena. Na poslijetku, priča je odlično osmišljena, nije suviše komplicirana te nudi nekoliko veoma važnih lekcija malenima. U svakom slučaju, ovo je film kojeg vaši mališani apsolutno moraju pogledati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Fantazije Horori SF-ovi Trileri Drame Najnoviji traileri Biografije Preporuke
Sortiraj