Menu

Madame (2017)

Klasična ljubavna priča u stilu Pepeljuge koja govori o kremi Pariza i klasi ljudi koja im služi.

  U kinima

  Ocjena

Madame (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 31min

  Zemlja / jezik

Francuska / engleski, španjolski, francuski

  Klasifikacija

  Režija

Amanda Sthers

  Scenarij

Amanda Sthers
Matthew Robbins

  Produkcija

Cyril Colbeau-Justin
Matthew Gledhill
Dider Lupfer
Alain Pancrazi

  Glazba

Matthieu Gonet

  Kinematografija

Regis Blondeau
  Sinopsis

Dodavajući malo začina svom braku, Anne i Bob, bogati Amerikanci sa vezama na visokim mjestima, useljavaju se u veliku kuću u romantičnom Parizu. Dok priprema luksuznu večeru za sofisticirani krug prijatelja, naša domaćica otkriva da ima trinaest gostiju. U panici, Anne inzistira da se njena lojalna sluškinja Maria preruši u misterioznu španjolsku plemkinju kako bi broj bio paran. No, nakon malo previše vina i očijukanja, Maria se upusti u neposopštine sa britanskim brokerom umjetnina. Njihova romansa sada će natjerati Annu da lovi svoju sluškinju po Parizu kako bi uništila ovu neočekivanu ljubavnu aferu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Toni Collette Anne Fredericks
Harvey Keitel Bob Fredericks
Rossy de Palma Maria
Michael Smiley David Morgan
Tom Hughes Steven Fredericks
Violaine Gillibert Helene Bernard
Stinslas Merhar Antoine Bernard
Sue Cann Mandy
Ariane Seguillon Josiane
Amelie Grace Zhurkin Rose
  Recenzija

Maria (Rossy de Palma) sluškinja je bogatoj američkoj obitelji u Parizu, Anne (Toni Collette) i Bobu (Harvey Keitel). Kada se Bobov sin (Tom Hughes) iznenada pojavi prije planirane večere, Anne odjednom počne paničariti jer sada ima 13 gostiju za stolom. Zbog svojeg praznovjerja, ona pošalje Mariu da se pretvara kako je i ona gošća za večerom. Unatoč tome što je dobila upute da se lijepo ponaša i ne privlači pozornost na sebe, Maria nekako uspije zapeti za oko Davidu, britanskom brokeru umjetninama.

Maria se zaljubi u Davida, kao i on u nju, misleći da je ona španjolska princeza. Marijini pokušaji da raskine vezu pokažu se neuspješnima te se sada nađe duboko u laži s kojom baš i nije udobna. Anne je užasnuta, no Bobu treba David kako bi prodao jednu umjetninu i pokrio njegove dugove. Marijina sreća dovodi Anne do toga da se zapita o svojim vlastitim životnim izborima, no njeno razmišljanje o tome neće dovesti do nekih bitnih promjena.

Nije nimalo čudno da de Palmu nazivaju muzom Pedra Almodovara – ona je s njim radila na sedam filmova od 1987. Njeno lice veoma je ekspresivno i otvoreno te ima uistinu nevjerojatnu prisutnost na ekranu. Ona je pravo srce ovog filma, čak i ako je titularna Madame zapravo Collette i njena Anne, lik koji je toliko smiješan da je gotovo prava karikatura na trenutke, no možda je upravo to i redateljev odabir pošto je htio dodatno naglasiti Marijinu autentičnost.

Film je svakako veoma humorističan sa ponekim farsičnim trenucima koji će vas također dobro nasmijati. Estetika filma uistinu je predivna, sa pariškim pejsažima, francuskim vilama i odličnim kostimima. Njegove vedre palete boja također služe i tome da nas podsjete kako i najljepša mjesta radnje ne sadrže uvijek najljepše likove. Režiran i napisan od strane Francuskinje Amande Sthers, “Madame” možda nije savršena satira, no dovoljno je supstancijalan da vam pruži dobru zabavu tokom svog čitavog trajanja.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Povijesni Drame Biografije Romantični Kriminalistički
Sortiraj