Menu

Kozje uši (2017)

Gorko-slatka, dvostruko kodirana priča o jednoj ženi i jednoj zemlji koje žive u lošim uvjetima svakodnevne borbe za golu egzistenciju, a još više za sam smisao takvog života.

  U kinima

Srbija27.04.2017.

  Ocjena

 Out of the Woods
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 48min

  Zemlja / jezik

Srbija, Slovenija / srpski

  Klasifikacija

  Režija

Marko Kostić

  Scenarij

Vladislava Vojnović

  Produkcija

Nataša Vidić

  Glazba

Saša Habić

  Kinematografija

Miloš Spasojević
  Sinopsis

Iako rođena na selu, Stojanka se ne uklapa u tamošnji tipičan način života, te se njen karakter konstantno sudara sa sredinom u kojoj živi, što pruža mnogo neuobičajenih i humorističnih situacija, pošto ona jednostavno pokušava preživjeti kako god zna i umije. Njen sin i snaha ne šalju joj novac, a i rijetko se javljaju, pa ona mora do novaca dolaziti na raznorazne načine, kako bi sebi i svojim najbližima mogla nešto priuštiti. Ova dirljiva priča, temeljena na romanu Vladislave Vojnović, prati borbu jedne bake sa surovom današnjicom i svim pritiscima društva u kojem živimo.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Gorica Popović -
Sergej Trifunović -
Nikola Kojo -
Goran Radaković -
Slobodan Ćustić -
Monika Romić -
Milica Spasojević -
Anđelija Andrić -
  Recenzija

Novi film redatelja Marka Kostića, “Kozje uši”, govori o običnim ljudima i njihovoj borbi za opstanak. Glavnu junakinju filma, Stojanku (Gorica Popović) stjedacjem okolnosti život je 1968. godine iz grada i studija vratio u njeno rodno selo. Sada, u svojim kasnim godinama, ona odgaja svoje unuke, 14-godišnju Sofiju i 8-godišnjeg Stevana, dok njihovi roditelji rade u inozemstvu. Sa svojom kćerkom koja je davno otišla u Ameriku Stojanka nema nikakav kontakt već godinama i jako pati zbog te činjenice.

U ovoj priči o borbi jedne starice sa surovom današnjicom i raznim pritiscima društva u kojem svi mi živimo glume još i Slobodan Ćustić, Nikola Kojo, Milica Spasojević, Sergej Trifunović, Branislav Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Pripć, Pavle Marković i drugi.

Film je inače nastavak uspješne suradnje redatelja Marka Kostića i književnice/scenaristice Vladislave Vojnović, te direktora fotografije i producenta Miloša Spasojevića. Ovaj trojac do sada je već imao nekoliko velikih naslova, od kojih je najpoznatiji dječji film “Princ od papira”.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Povijesni Drame Biografije Romantični Kriminalistički
Sortiraj