Menu

Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

Jack Ryan, mladi tajni CIA analitičar razotkriva Rusku urotu kojoj je cilj rušenje američke ekonomije terorističkim napadom.

  Ocjena

 Jack Ryan: Shadow Recruit
(2014) on IMDb

  Trajanje

1h 45 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Kenneth Branagh

  Scenarij

Adam Cozad
David Koepp
Tom Clancy

  Produkcija

David Barron
Lorenzo di Bonaventura
Alexander Dostal
David Ellison
Dana Goldberg
Tommy Harper
Mace Neufeld
Linda Pianigiani
David Ready
Paul Schwake
Mark Vahradian

  Glazba

Patrick Doyle

  Kinematografija

Haris Zambarloukos
  Sinopsis

Nakon terorističkih napada na New York, Jacky Ryan postane marinac koji se bori u Afganistanu, gdje dobije kritičnu ozlijedu kičme kada obore njegov helikopter. Tokom oporavka, on upozna Cathy Muller, medicinsku studenticu koja mu pomogne da ponovno prohoda, te Thomasa Harpera, CIA službenika koji ga zaposli u agenciji. Deset godina nakon, Ryan radi za CIA i traži teroriste, što ga dovede u Moskvu, gdje otkrije plan koji je povezan za napadima na New York. Sada treba otrkiti tko stoji iza svega.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Chris Pine Jack Ryan
Keira Knightley Cathy Muller
Kevin Costner Thomas Harper
Kenneth Branagh Viktor Cherevin
Lenn Kudrjawizki Constantin
Alec Utgoff Aleksandr Borovsky
Peter Andersson Dimitri Lemkov
Elena Velikanova Katya
Nonso Anozie Embee Deng
Seth Ayott Teddy Hefferman
  Recenzija

Smrt Toma Clancyja, majstora američkih vojnih trilera, ostavila je iza njega mnogo odličnih špijunskih romana, od kojih nekolicina priča priče o CIA analitičaru Jacku Ryanu. Ovaj film, koji je adaptiran po jednom od tih djela, možda i nije postao fenomenl kakvog je studio želio, no veoma je zabavan film koji će svima pružiti dovoljnu količinu uzbuđenja.

Glumeći u ulozi u kojoj su se prije njega našli Alec Baldwin, Harrison Ford i Ben Affleck, Chris Pine je prosječno dobar Jack Ryan, koji i dalje liči na malog dobričinu. No, glumac je ostvaio uspješnu kemiju sa Keirom Knightley, te bio prilično uvjerljiv u svojoj borbi protiv zlikavca. Adam Cozad i David Koepp dali su liku premalo pozadinske priče, a još manje osobnosti.

Kao rezultat toga, njegov brzi uspon od analitičara do operativca čini se potpuno neuvjerljiv. Svjetla točka što se tiče glumaca je Branadh kao glavni zlikavac filma. On je veoma lako mogao pretjerati s tom ulogom, no odglumio ju je sa odličnim omjerom inteligencije i sablasnosti. Akcijske scene u filmu prilično su kaotično prikazane, kao da im je poanta zbuniti i dezorijentirati gledatelje. Bez obzira na to, Branaghov Cherevin ostavit će najtrajniju impresiju na gledatlje, iako su njegove motivacije pltike i upitne.

„Jack Ryan: Shadow Recruit“ je efikasan, zabavan i često uzbudljiv. No, nažalost, također je i veoma generičan te ćete ga veoma brzo zaboraviti nakon što ga pogledate. U doba mnogo boljih trilera poput James bond filmova ili Bourne serijala, ovaj film nažalost nije dovoljno dobar kako bi ga mogli nazvati nečim većim. No, ipak, ako volite špijunažu, tajne agente i lude preokrete, nema razloga zašto ne biste pogledali ovaj film.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Drame Trileri Najnoviji traileri Serije Avanture Kriminalistički Komedije SF-ovi Preporuke Ratni
Sortiraj