Menu

Home Again (2017)

Život jedne samohrane majke u Los Angelesu naglo će se preokrenuti kada dopusti trojici mladih momaka da se usele u njen dom.

  U kinima

Hrvatska07.09.2017.
Bosna i Hercegovina21.09.2017.
Srbija21.09.2017.

  Ocjena

 Home Again
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 37min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Hallie Meyers-Shyer

  Scenarij

Hallie Meyers-Shyer

  Produkcija

Paula Case
Sabrina Jaglom
Nancy Meyers
Erika Olde
Jeremiah Samuels

  Glazba

John Debney

  Kinematografija

Dean Cundey
  Sinopsis

Nedavno rastavljena od svog muža (Michael Sheen), Alice Kinney (Reese Witherspoon) odluči početi iznova na način da se ponovno odseli u svoj rodni Los Angeles sa svoje dvije kćeri. Tokom jednog noćnog izlaska za svoj 40. rođendan, Alice upozna trojicu redatelja u usponu koji traže stan. Alice odluči ustupiti im svoju kućicu za goste na neko vrijeme, no ubrzo se taj dogovor pretvara u nešto sasvim neočekivano. Alice sada ima novu obitelj i novu ljubav, no kada se njen bivši muž odluči ponovno pojaviti u njenom životu, stvari postaju znatno kompliciranije.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Nat Wolff Teddy
Reese Witherspoon Alice Kinney
Lake Bell Zoey
Michael Sheen Austen
Pico Alexander Harry
Candice Bergen Lillian Stewart
Lola Flanery Isabel
Reid Scott Justin Miller
Eden Grace Redfield Rosie
Josh Stamberg Ryan
  Recenzija

Hallie Meyers-Shyer suđeno je da režira romantične komedije. Kao kćer žene koja je definirala taj žanr, Nancy Meyers, ona jednostavno u svojim genima i odrastanju ima ono što je potrebno za ovakve filmove. “Home Again” njen je prvi pokušaj samostalnog režiranja i pisanja scenarija – to je film u kojem šarmantna 40-godišnja Reese Witherspoon pristaje na nekonvencionalni dogovor sa trojicom mladih muškaraca. No, ne radi se o nikakvoj ludoj orgiji, već nečem mnogo dubljem, slađem i smješnijem.

Kao i filmovi njene majke, i ovaj film pruža svježi humor, predivne ljude i topli, nježni, sretni svršetak priče. Drugim riječima, ovo je film za sve mame, sa forama koje su smiješne, no nikada šokantne, te pričom koja je zaigrana no nikada suviše duboka. Meyers-Shyer u scenariju pravi jedan preokret sa činjenicom da starija žena pokušava osvojiti mlađeg muškarca. No, film nikada ne osuđuje Alice zbog toga, iako jasno daje do znanja da je Harry suviše nezreo da bude partner kakvog ona treba. Umjesto da forsira ovu opciju, ili da ponudi riješenje Aliceinih problema u njenom bivšem mužu, ovaj film pruža nam treću opciju koja je veoma dobra.

Iako tu i tamo ima poneku manu, u suštini ovo je ipak film koji je jedno veliko zadovoljstvo gledati. Witherspoon je odlična u ulozi žene koja se lako zaljubljuje u zgodnog Harryja. Bergen je super u ulozi napasne mame, dok je Wolff veoma topao u ulozi Harryjevog veselog brata. Sheen je izuzetno ljigav, no istovremeno i zanosan, te nikom neće biti teško shvatiti zašto je Alice trpila njegovu osobnost. Lola Flanery također je impresivna u ulozi Alicine najstarije kćeri, dok je Eden Grace Redfield savršeno slatka kao njena mala seka. No, najveće iznenađenje filma svakako je Jon Rudnitsky, koji je zapravo mnogo više seksi nego što se na prvi pogled čini.

Sve u svemu, “Home Again” je pokazao kako Meyers-Shyer ima potencijala postati dosljedna nasljednica svoje majke. No, ono što je još više iznenađujuće jest činjenica da bi ovaj film mogao postati odlična lansirna rampa za glumačku karijeru Jona Rudnitskyja, humorističnog glumca koji u sebi ima nešto neobjašnjivo privlačno. Što se tiče muškog dijela publike, mislimo da nema potrebe napominjati kako ovaj film i nije nešto što će ih oduševiti, no sve žene rado će ga htjeti pogledati i nekoliko puta.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Povijesni Drame Biografije Romantični Kriminalistički
Sortiraj