Menu

Good Time (2017)

Nakon što njegova krađa pođe po zlu, pljačkaš banaka pokuša osloboditi svog brata sa otoka Rikers, sve u jednoj jedinoj noći.

  U kinima

Hrvatska12.10.2017.

  Ocjena

Good Time (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 41min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Benny Safdie
Josh Safdie

  Scenarij

Ronald Bronstein
Josh Safdie

  Produkcija

Sebastian Bear-McClard
Oscar Boyson
Jean-Luc De Fanti
Terry Dougas
Paris Kasidokostas Latsis
Brendan McHugh
Stephanie Meurer
Alexis Varouxakis

  Glazba

Daniel Lopatin

  Kinematografija

Sean Price Williams
  Sinopsis

Nakon nespretno izvedenog pokušaja pljačke banke zbog koje njegov brat završi u zatvoru, Constantine Nikas (Robert Pattinson) kreće na uvrnutu odiseju kroz podzemlje New Yorka u svom očajničkom i veoma opasnom pokušaju da izbavi svog nesretnog brata iz zatvora. Tokom jedne adrenalinom nabijene noći, Constantine će se naći u ludom ponoru koji će ga dovesti do ludila i nasilja, dok se utrkuje s vremenom kako bi spasio svojeg brata i sebe, znajući da njihovi životi vise o veoma tankoj niti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Robert Pattinson Connie Nikas
Benny Safdie Nick Nikas
Taliah Webster Crystal
Jennifer Jason Leigh Corey Ellman
Barkhad Abdi Dash
Necro Caliph
Peter Verby Peter
Saida Mansoor Agapia Nikas
Gladys Mathon Annie
Rose Gregorio Loren Ellman
  Recenzija

Koliko se puta Robert Pattinson treba dokazati nakon “Twilighta” da bi svijet napokon prihvatio činjenicu koliko je odličan glumac? Nakon “Cosmopolisa”, “The Rovera”, “Maps to the Stars” i “The Childhood of a Leader” te “The Lost City of Z”, on je ponovno nadmašio sva očekivanja u “Good Time”, zabavnom nostalgičnom trileru koji ima štih osamdesetih i odvija se u Queensu, a čija priča slijedi pljačkaša banaka koji pokušava izbaviti svog brata iz zatvora nakon neuspjele pljačke.

Uzimajući svoju inspiraciju iz djela Johna Carpentera, Michaela Manna i Sidneyja Lumeta, ovaj film režiran je od strane braće Bennyja i Josha Safdiea (“Heaven Knows What”), dok glavnu ulogu osim Pattinsona glumi i jedan od dvojice redatelja, koji glumi mentalno hendikepiranog Conniejevog brata. Pošto je Connie njegov skrbnik i onaj koji ga podliježe korupciji, on od samog početka gaji veoma veliku neugodu u vezi integracije svog brata u društvo, a kada ga nagovori da mu pomogne u pljački banke, to sa sobom povlači niz veoma katastrofalnih događaja.

Connie je čovjek sa svojim vlastitim moralnim načelima, te osuđuje druge lopove za koje smatra da su ispod njega. On je nešto poput Kojota iz Ptice Trkačice – on beskrajno improvizira i prilagođava svoje planove, no njegov novi neuspjeh uvijek je negdje iza ugla. Ovaj veoma brzo tempirani film gotovo je prebrz da biste o njemu mogli razmišljati, pošto se vodi po brzim odlukama koje Connie mora donositi, no ipak ima dovoljnu količinu detalja da napravi vjernu sliku kriminala i života na rubu zakona.

No, ono što je prava tema filma zapravo je bratska ljubav, a u tom pogledu Pattinson i Safdie savršeno su odglumili svoje uloge. Što se priče tiče, ona je prilično brza – jedna scena slijedi drugu, te ubrzo dolazi završetak koji je pun nade, iako ipak pomalo melankoličan. I dok nas u kraj filma odvodi pjesma Iggyja Popa, film u svojim posljednjim scenama dodaje i dašak tuge, što će kod nekih gledatelja zasigurno ostaviti loš dojam. Ipak, ovaj film jedan je od kvalitetnijih ove godine, a ako zbog ničeg drugog, definitivno ga se isplati pogledati zbog odličnog nastupa Roberta Pattinsona.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Povijesni Drame Biografije Romantični Komedije Kriminalistički Trileri
Sortiraj