Menu

Going in Style (2017)

Očajni da plate svoje račune i pokažu se sposobnima pred svojim voljenima, trojica dugogodišnjih prijatelja riskiraju sve i odluče opljačkati banku koja je pobjegla s njihovim novcem.

  U kinima

Hrvatska06.04.2017.
Bosna i Hercegovina06.04.2017.
Srbija06.04.2017.

  Ocjena

 Going in Style
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 36min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Zach Braff

  Scenarij

Theodore Melfi
Edward Cannon

  Produkcija

Bruce Berman
Tony Bill
Samuel J. Brown
Donald De Line
Michael Disco
Toby Emmerich
Andrew Haas
Jonathan McCoy

  Glazba

Rob Simonsen

  Kinematografija

Rodney Charters
  Sinopsis

Dugododišnji prijatelji Willie (Morgan Freeman), Joe (Michael Caine) i Al (Alan Arkin) odluče se trgnuti iz mirovine i po prvi puta u svom životu skrenuti sa ispravnog puta, kada njihov mirovinski fond postane žrtva korporativnih tijela. Očajni da plate račune i pokažu se sposobnima pred svojim obiteljima, ova trojica sada će riskirati sve i krenuti u pljačku banke koja im je otela njihov teško zarađeni novac.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Joey King Brooklyn
Morgan Freeman Willie
Ann-Margret Annie
Michael Caine Joe
Christopher Lloyd Milton
Peter Serafinowicz Murphy
Matt Dillon Hamer
Alan Arkin Albert
Siobhan Fallon Hogan Mitzi
John Ortiz Jesus
  Recenzija

Michael Caine, Morgan Freeman i Alan Arkin glume u ovoj komediji koju je režirao Zac Braff, a koja priča o jadu penzionera u Americi koji cijeli život uplaćuju mirovinsko osiguranje kako bi im na kraju banke i firme oduzele njihovu mirovinu. Oni stoga odluče opljačkati banku za iznos koji su od nje trebali dobiti, ali rezultati njihovog pokušaja neće proći kako su si oni zamislili. Moramo priznati da, kada smo vidjeli trailer za ovaj film, nismo očekivali ništa posebno. Ovaj film doimao se kao svaka druga blesava komedija sa glumcima koji su već odavno prošli svoj prag “zlatnih godina”. No, nasreću, gledajući cjelokupni finalni film, naše mišljenje uvelike se promjenilo – ovo je uistinu jedan veoma zabavna komedija.

Iako dijeli mnoge karakteristike sa filmovima poput “Las Vegasa”, te ima mnogo šala o starijim ljudima koje neće svima dobro sjesti, ono što ovaj film čini uistinu boljim od njemu sličnih jest kemija između Cainea, Freemana i Arkina. Nitko neće ostati imun na njihove odlične nastupe u ovom filmu, te na šale koje zbijaju u gotovo svakoj sceni. Također, financijski aspekti priče uistinu su dobro pogođeni i mnogi zaposleni radnici, kao i umirovljenici, moći će se poistovjetiti sa problemima ove trojice.

Kao što smo već spomenuli, kemija između trojice glavnih glumaca uistinu je fenomenalna. Iako smo svakog od njih već vidjeli u mnogo boljim pojedinačnim ulogama, mnogo bolje napisanim scenarijima, ono što se odvija u ovom filmu jednostavno im je leglo kao nešto potpuno prirodno. Arkin uvijek ima sposobnost privući pozornost svakog gledatelja, kada god je na ekranu. Također, odlično je što se film nije niti malo trudio objasniti Caineov engleski naglasak, no stalno su se referirali na njega. Freeman je također odličan u svojoj ulozi čovjeka koji nema apsolutno ništa za izgubiti, pošto će mu bubrezi otkazati u bliskoj budućnosti. Christopher Lloyd u ovom filmu u biti glumi svog lika iz serije “Taxi” kao penzionera, sa odličnim smislom za komediju i doskočice.

“Going in Style” definitivno neće biti najveći hit u kino dvoranama, neće dobiti apsolutno nikakve nagrae, a mnogi gledatelji jednostavno neće moći uživati u filmu jer se neće moći poistovjetiti sa pričom. No, za sve one koji će se uspjeti pronaći u nekom od ovih likova, on će predstavljati jedno odlično zabavno iskustvo puno smijeha. Gledati Christophera Lloyda i Ann Marget, koja i sada izgleda jednako dobro kao i prije dvadeset godina, jednostavno će vas morati usrećiti. Također, za razliku od mnogih drugih filmova današnjice koji su prilično mračni, depresivni i više služe kao neki filozofski teoremi nego sredstvo za opuštanje i bijeg od dosadne svakodnevice, ovaj film jasno zna da je njegova uloga samo zabaviti gledatelje i odvrnuti im misli od stvarnih problema – a to mu je defintiivno i uspjelo.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Kriminalistički Biografije Sinkronizirani crtići
Sortiraj