Menu

Game Night (2018)

Skupina prijatelja koji se redovno sastaju kako bi igrali igre nađu se u situaciji da moraju riješiti misterij jednog ubojstva.

  U kinima

  Ocjena

Game Night (2018) on IMDb

  Trajanje

1h 40min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

John Francis Daley
Jonathan Goldstein

  Scenarij

Mark Perez

  Produkcija

Jason Bateman
Richard Brener
John Davis
Michael Disco
Toby Emmerich
Marc S. Fischer
John Fox
James Garavente
Dave Neustadter

  Glazba

Cliff Martinez

  Kinematografija

Barry Peterson
  Sinopsis

Max i Annie par su koji se redovno sastaju sa ostalim parovima kako bi igrali igre. No, kada Maxov brat Brooks podigne razinu igre i pripremi misterij ubojstva koji trebaju riješiti, zajedno sa lažnim lopovima i federalnim agentima, stvari neočekivano odmaknu kontroli kada Brooks biva otet. Ne znajući je li to dio igre ili ne, ostali nastavljaju igrati igru, no polako počinju shavaćati da stvari nisu onakvima kakvima se doimaju. Tokom jedne kaotične noći, ovi prijatelji naći će se u debelom škripcu kada se zapleti počnu redati jedan za drugim. Bez pravila i bodova, ovo će im biti ili najluđa noć, ili kraj igre…
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jason Bateman Max
Rachel McAdams Annie
Kyle Chandler Brooks
Sharon Horgan Sarah
Billy Magnussen Ryan
Lamorne Morris Kevin
Kylie Bunbury Michelle
Jesse Plemons Gary
Michael C. Hall The Bulgarian
Danny Huston Donald Anderton
  Recenzija

Ovaj humoristični film pripada vrsti filmova u kojoj ljudi misle da je sve lažno, no ipak nije – slično kao i filmovi poput “Three Amigos”, “Galaxy Quest” ili “Tropic Thunder”. Ključ ovakvih filmova jest ne dozvoliti glavnim akterima da predugo budu u zabludi, odnosno držati ih u zabludi samo onoliko koliko je gledateljima uvjerljivo. No, to je posebice zeznuto u situacijama kada bi glavni likovi trebali biti inteligentni, mladi, a ne blesavi napušeni, pijani idioti.

“Game Night” uspio je naći tu tanku liniju i dobro ju iskoristiti. Režiran od strane Johna Francisa Daleyja i Jonathana Goldsteina, sa scenarijem kojeg je napisao Mark Perez, ovaj film fokusiran je na najtecateljski nabrijan oženjeni par Maxa (Jason Bateman) i Annie (Rachel McAdams), koji su se upoznali na jednom kvizu i otad obožavaju igrati razne igre, te naravno pobjeđivati u njima. Oni svaki tjedan održavaju noć igara kako bi rasturili ostale protivnike/prijatelje – Kevina (Lamorne Morris) i Michelle (Kyle Bunbury), te samca Ryana (Billy Magnussen) i njegove Instagram djevojke.

No, jedna noć postat će im nezaboravna. Nakon što im Maxov brat Brooks pripremi ludo iznenađenje, stvari polako izmiču kontroli, te ubrzo svima postaje jasno da je Brooks uistinu u nevolji, te ga odluče spasiti. Njegovi problemi sa kriminalom ono su što je i dovelo do ove “noći igre”, no ujedno i ono što priču ovog filma odvodi u sasvim drugom smjeru. Ipak, film i dalje uspijeva funkcionirati na temelju toga što se naša skupina glavnih likova i dalje drži na okupu – oni se i dalje zezaju, ponekad i svađaju, no naposlijetku uvijek znaju kako igrati timski. Komedija filma često odlazi u prilično mračnom smjeru, no nikada nije previše nihilistična ili zloćudna.

Što se tiče glume, Bateman i McAdams odličan su komični duo. Ostali likovi imaju nekoliko trenutaka u kojima su uspjeli zablistati, no nažalost toga nije bilo puno. Najviše bismo istaknuli Plemonsa, koji krade svaku scenu glumeći Garyja na mrtvo-ozbiljan način. Gary je čudan, ima nezdrav odnos sa svojim psom, no također je dobar policajac i veoma metodičan. Redatelji Daley i Goldstein tu i tamo su napravili veoma interesantne stvari, no sve u svemu radi se o prilično standardnom filmu koji najviše ovisi o svojim likovima i humoru – nasreću, ti elementi funkcioniraju odlično, stoga ovaj film možemo toplo preporučiti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Animirani Avanture Drame Kriminalistički Biografije Romantični Sinkronizirani crtići
Sortiraj