Menu

F*** Off I Love You (2017)

Priča o konfrontaciji između dva koncepta ljubavi – onog iz 20. stoljeća i onog iz novog milenija.

  Ocjena

Fuck Off I Love You (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 55min

  Zemlja / jezik

Hrvatska / hrvatski, engleski, srpski

  Klasifikacija

  Režija

Anđelo Jurkas

  Scenarij

Anđelo Jurkas

  Produkcija

Anđelo Jurkas
Zoran Pribičević

  Glazba

Dalibor Grubačević

  Kinematografija

Dino Senčar
  Sinopsis

Drugi dio trilogije Anđela Jurkasa, nakon debitanskog filma “Zbog Tebe”, mješavina je komedije i drame s elementima erotike, krimića i akcijskog filma koja priča o muško-ženskim odnosima, ljubavi i njenim posljedicama, na putu do pronalaska savršene veze. Glavna ideja filma jest konfrontacija između koncepta ljubavi iz prošlog stoljeća, te onog iz novog milenija. Upravo o ovom filmu najviše se pričalo na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, a kada ga pogledate bit će vam jasno i zašto.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Csilla Barath-Bastaić Korana
Marko Cindrić Izdavač
Judita Franković Petra
Jelena Perčin IVana
Iskra Jiršak Superjunakinja
Doris Pinčić Ena
Zoran Pribičević Viktor
Sanja Vejnović Enina mama
Vera Zima Mama
Lucija Šerbedžija Tihana
  Recenzija

Anđelo Jurkas zasigurno će ući u povijest hrvatske kinematografije kao prvi domaći redatelj koji je na filmskom festivalu u Puli imao čak dva svoja filma – “Zbog tebe” i “Fuck Off I Love You”. Ova dva filma dio su njegove ljubavne trilogije, no iako su komplementarni, oni imaju svoje vlastite vrline i mane. “Fuck Off I Love You” počinje mnogo fokusiranije nego njegov prethodnik, te je očito da je redatelj sada mnogo sigurniji u svoje vještine. Ipak, on se odlučio osloniti na “neuredni” stil, smatrajući da bi drugačije priča izgledala neuvjerljivo i namješteno, no iz toga je na kraju, logično, proizašao i prilično neuredan film.

Film tu i tamo ima pokoju uistinu dojmljivu scenu, no jasno je da je priča u mnogim dijelovima mogla biti mnogo fokusiranija i manje nespretna. Što se narativnih dijelova tiče, pretposljednji dio filma slobodno je mogao izostati u potpunosti, kao i sporedna priča sa karate junakinjom koju glumi Iskra Jirsak. Osim toga, potpuno bespotrebne bile su i mnoge cameo uloge poznatih hrvatskih estradnih zvijezda poput Gibonnija, Kekina i Tine Katanić. No, da ne pričamo samo o lošim stranama filma, ima on i nekoliko veoma pozitivnih elemenata.

Jedan od njih su humoristično-romantične scene poput susreta ljubavnika u vlaku sa Csillom Barath Bastaić i nalaska s bivšom djevojkom, Jelenom Perčin, koja je već imala prilike glumiti u ovoj trilogiji u prošlom nastavku, dok je njenu ulogu u ovom nastavku preuzela Judita Franković. Osim takvih scena, Jurkas je također veoma dobar u iskazivanju ljubavi prema samoj filmskoj industriji i popularnoj kulturi – reference su mnogobrojne, od megapopularnih filmova, do onih kultnih. U svakom slučaju, očito je da je redatelj veći dio filma radio za sebe, bez obzira na to kako se do dopalo gledateljima.

No, to je možda i najveća kritika filma koju možemo izreći. Jurkas očito ima određenu dozu bahatosti i inata u sebi, koju je jednostavno morao pretočiti u ovaj film, a osim tih kvaliteta jasno je da je ovaj film zapravo i priča o njegovim vlastitim ljubavima. No, ipak smatramo da se sve to moglo puno bolje oblikovati, malo “smiriti” i konačan rezultat bio bi uistinu impresivan. Ovako kako je, imamo film koji je na trenutke pravo remek-djelo, no naprosto nema dovoljno fokusa da izgura svoje ostale, lošije dijelove.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Povijesni Drame Biografije Romantični Kriminalistički
Sortiraj