Menu

Here Comes the Boom (2012)

Profesor kemije u srednjoj školi namjerava postati profesionalac u ultimate fightu…

  Ocjena

 Here Comes the Boom
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 45 min

  Zemlja / jezik

SAD / Engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Frank Coraci

  Scenarij

Kevin James
Allan Loeb
Rock Reuben

  Produkcija

Marty P. Ewing
Gino Falsetto
Todd Garner
Jack Giarraputo
Kevin James
Aimee Keen
Adam Milano
Rock Reuben
Adam Sandler
Jeff Sussman

  Glazba

Rupert Gregson-Williams

  Kinematografija

Phil Meheux
  Sinopsis

U ovoj komediji, bivši amaterski hrvač Scott Voss (Kevin James) je 42-godišnji apatični profesor biologije u jednoj lošoj srednjoj školi. Kada financijski rezovi u opasnost dovedu predmet glazbene kulture i njenog profesora (Henry Winkler), Scott počne prikupljati novac u noćnim borbama mješovitih borilačkih vještina. Svi misle da je Scott lud, a najviše školska medicinska sestra Bella (Selma Hayek). No, na svojem putu, Scott postigne nešto što nikada nije očekivao – postaje senzacija koja uzdrma cijelu školu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Kevin James Scott Voss
Salma Hayek Bella Flores
Henry Winkler Marty Streb
Greg Germann Ravnatelj Betcher
Joe Rogan Joe Rogan
Gary Valentine Eric Voss
Charice Malia
Bas Rutten Niko
Reggie Lee Mr. De La Cruz
Mark DellaGrotte Mark DellaGrotte
  Recenzija

Dijelom „Rocky“, dijelom „Warrior“, ovo je borbeni obiteljski film, na čelu sa Kevinom Jamesom, američkim komedijašem. Film je ugodno iznenađenje, s obzirom na to da je njegov redatelj, prijatelj Adama Sandlera, također bio zadužen i za „Waterboy“. No, taj film se oslanjao samo na Sandlerovo bauljanje, dok „Boom“ ima pravu priču za ispričati, i to priču koja nadilazi običan sport.

Iako ima tendenciju da podsjeća na neku sapunicu, „Boom“ ipak sadrži veoma poučnu poruku. James, koji je također napisao i scenarij sa Allanom Loebom i Rockom Ruebenom, glumi Scotta Vossa, izmorenog profesora biologije koji je nekoć bio prava faca, no sada se predao birokratima i rezovima troškova. Winkler je postao komotan glumac, koji se ne boji glumiti potpuno suprotne likove od svog poznatog Fonzijea iz serije „Happy Days“.

Ako vam nije jasno što će se dogoditi u filmu nakon prvih 10 minuta, onda mora da vam je ovo prvi film kojeg gledate. Ovo je film kojem je cilj nasmijati klince, a ne graditi misterij ili napetost. Ipak, mnogo toga je začudo dobro pogođeno – prvenstveno same scene borbi. U filmu glume pravi UFC borci, uključujući jedan nježni preokret umirovljenog nizozemskog borca Basa Ruttena, a sve to filmu daje dozu autentičnosti. Sportaši su pravi, udarci su dobro koreografirani a Scotta veoma prigodno dobro namlate u prvih nekoliko borbi.

No, važnije od toga, „Boom“ je uspio izaći iz svoja četiri zida. Scott postane trener Nikou (Rutten), studentu u večernjoj školi za dobivanje američkog državljanstva, u kojoj Scott predaje. Film pati od malo previše sporednih priča, no napravio je jako dobar posao od prikazivanja svakodnevnog života u Americi – imigranti koji trebaju položiti test državljanstva, četrdesetineštogodišnjaci koji postaju roditelji, sportaši koji se bore sa pogoršanjem zdravlja.

Pouka filma veoma je jasna – ako ne slijediš svoje snove, čemu ih uopće imaš? Teme pomalo naliče na loše srednjoškolske filmove, te vas niti jedan preokret neće nimalo iznenaditi. Ipak, film je borac sa srcem koji se trudi biti istinski natjecatelj.

  Slični filmovi