Menu

Cut Bank (2014)

Život mladog čovjeka se potpuno promijeni nakon što je vidio i snimio ubojstvo u svom ruralnom gradiću Cut Bank.

  Ocjena

 Cut Bank
(2014) on IMDb

  Trajanje

1h 33 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Matt Shakman

  Scenarij

Roberto Patino

  Produkcija

Mickey Barold
Laurette Bourassa
Dan Cohen
J.M. Logan
Mark C. Manuel
Matthew Medlin
Ted O’Neal
Laura Rister
Matthew Therrell
Edward Zwick

  Glazba

James Newton Howard

  Kinematografija

Ben Richardson
  Sinopsis

Dwayne McLaren (Liam Hemsworth) sanja o tome da pobjegne iz svog bijednog života kojeg živi malenom gradiću Cut Bank u Montani, zvanim „najhladnijim mjestom u državi“, skupa sa svojom djevojkom Cassandrom (Teresa Palmer). Kada Dwayne postane svjedok groznog zločina, pokuša okrenuti situaciju u svoju korist kako bi se obogatio, no ubrzo otkriva da sudbina radi protiv njega. On se nađe usred policijske istrage na čelu koje se nalazi lokalni šerif (John Malkovich), te stvari ubrzo krenu sa lošega na gore.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Teresa Palmer Cassandra
Liam Hemsworth Dwayne McLaren
Billy Bob Thornton Big Stan
John Malkovich Sheriff Vogel
Michael Stuhlbarg Derby Milton
Bruce Dern Georgie Wits
Oliver Platt Joe Barrett
Ty Olsson Harvey
Sonya Salomaa Gretchen
Peyton Kennedy Rosie
  Recenzija

Zvijezda „Hunger Gamesa“ Liam Hemsworth glumi lika iz malenog gradića koji će napraviti sve što može kako bi pobjegao iz svoje ruralne okoline u ovom trileru koji je prvijenac redatelja Matta Shakmana. Radeći po skripti Roberta Patina, Shakmanov film je veoma sličan ranim filmovima braće Coen. No, za razliku od njih, „Cut Bank“ pati od previše nepotrebne ekspozicije koja prekida tok ovog indie trilera i sprečava ga da bude mnogo bolji nego što jest.

Scenaristi ponekad zaborave da je publika sposobna sama zaključiti neke detalje o životima likova, te da im nije potrebno crtati svaku sitnicu. Ovaj film sadrži previše ekspozicije, no srećom, zahvaljujući talentiranim glumcima moći ćete to ostaviti po strani i uživati u uvrnutoj priči ubojstva u malenom gradiću.

Hemsworth, Palmer, Bruce Dern, Billy Bob Thornton, John Malkovich, Oliver Platt i Michael Stuhlbarg čine glumački ansambl ovog filma, te svatko donosi nešto unikatno u svom nastupu. Hemsworth i Palmer imaju odličnu međusobnu kemiju, dok nas je Hemsworth ugodno iznenadio svojom sposobnošću da predvodi film. Malkovich je šerif koji je srce i duša filma, Dern je poštar koji također jedva čeka pobjeći iz grada, a Thornton glumi Palmerinog oca kojem se ne sviđa njen izbor dečka. Platt služi kao doza humora u ulozi poštanskog inspektora koji obožava hranu iz zalogajnice, a Stuhlbarg je gotovo neprepoznatljiv u ulozi samotnjaka koji bjesomučni traga za svojim paketom.

„Cut Bank“ ima inteligentnu premisu i glumce koji su se jako potrudili da publika ostane uz njih kroz lošije dijelove filma. Iako nije u potpunosti ispunio svoja obećanja, film sadrži dovoljno toga da se isplati pogledati svima koji vole indie trilere ili crne komedije.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Kriminalistički Preporuke Avanture SF-ovi
Sortiraj