Menu

Demain tout commence (2016)

Samuel, Francuz iz Marseillesa koji dane provodi partijajući, preko noći saznaje da je postao otac, te biva ostavljen sam sa svojom novom kćerkom Gloriom.

  U kinima

Hrvatska30.03.2017.
Bosna i Hercegovina30.03.2017.

  Ocjena

 Odjednom tata
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 58min

  Zemlja / jezik

Francuska, UK / francuski, engleski

  Klasifikacija

  Režija

Hugo Gelin

  Scenarij

Eugenio Derbez
Igor Gotesman
Hugo Gelin
Leticia Lopez Margalli
Mathieu Oullion
Gullermo Rios
Jean-Andre Yerles

  Produkcija

Stephane Celerier
Laetitia Galitzine
Christopher Granier-Deferre
Philippe Rousselet

  Glazba

Rob Simonsen

  Kinematografija

Nicolas Massart
  Sinopsis

Samuel živi svoj žitov bez ikakvih obveza i odgovornosti, pored mora u preidvnom sunčanom dijelu južne Francuske, te u blizini ljudi koje voli i s kojima radi bez da mora ulagati previše truda. No, jednoga dana, jedna od njegovih bivših djevojaka u njegovim rukama ostavi malnu bebu – djevojčicu Gloriu, za koju tvrdi da je njegova kćer. Nesposoban da se brine o malom djetetu, te odlučan da ju vrati njenoj majci, Samuel odlazi u London kako bi ju pronašao, no bez rezultata. Osam godina nakon, Samuel i Gloria žive u Parizu i sada su nerazdvojni. No, uto se pojavio Glorijina majka koja želi svoju kćer nazad…
  Trailer

  Glumac   Uloga
Omar Sy Samuel
Clemence Poesy Kristin
Antoine Bertrand Bernie
Ashley Walters Lowell
Gloria Colston Gloria
Clementine Celarie Samantha
Anna Cottis Miss Appleton
Raphael von Blumenthal Tom
Ben Homewood Assistant realisateur
Raquel Cassidy Maitresse Gloria
  Recenzija

Ovaj film drugi je dugometražni uradak redatelja Huga Gelina, te je ujedno i remake meksičke komedije “Nor Taken, Nor Exchanged” Eugenia Derbeza. Film je lijepa obiteljska komedija, koja je pomalo predvidljiva, no što još nije u današnje vrijeme. Prije nego što uspijete otkriti sve čari ove komedije, jedna stvar na koju ćete se morati naviknuti jest osmijeh savršenih bijelih zubiju Omara Syja, koji nije imao nikakvih problema glumeći ovu ulogu, pošto je i sam otac četvero djece. On u ovom filmu s lakoćom glumi lažljivca i neodgovornog ženskaroša.

Prvi čin filma pun je različitih poruka koje dovode do veoma nestabilnog, promjenjivog tona (isti problem imao je i Gelinov prošli film, “Comme des Freres”). Taj problem, koji je postojao i u originalnoj verziji filma, dodatno je naglašen činjenicom da likovi neuvjerljivo sazrijevaju iz jednog tipa osobe u drugu. Način na koji Guelin i njegovi scenaristi pričaju ovu priču doima se kao da je bilo kome tko nije spreman za roditeljstvo dovoljno samo brzinsko ubrzavanje 8 godina u budućnost, i sve će biti u redu.

Ipak, oni gledatelji koji samo traže neki solidan film, neće toliko cinično gledati na njegovu priču, te će moći bez problema uživati u ovoj komediji. Njima će dovoljna biti prilično dobra kemija koju imaju Gloria i Sam, iako bi neki rekli da se ovo dvoje niti u jednom trenutku ne ponašaju kao normalni ljudi. Cijeli srednji dio filma doima se kao neka sladunjava TV reklama u kojoj je sve savršeno koreografirano, uz glazbenu podlogu i prepuno slatkih trenutaka između oca i njegove kćeri, iako ih nikada ne upoznajemo kao prave ljude, već samo vidimo ljuske njihovih obiteljskih uloga.

Ukratko, njihov međusobni odnos očito je imao mnogo potencijala za veoma dirljive i emocionalne scene, no zahvaljujući lošem tretmanu scenarija, to se nije dogodilo. Također, kao i u originalu, sretan svršetak za ovo dvoje je nemoguć, zahvaljujući preokretu u priči koji se apsolutno nikome neće svidjeti. Što se tiče lokacija, film je uistinu predivan, te je očito da je imao veoma dobar budžet. Idućeg puta bismo od Gelinovog filma željeli vidjeti alociranje ovog budžeta na nešto kvalitetniji scenarij, tj. na scenarista koji zna kako napisati kompleksne, ljudske likove, što bi priči dalo mnogo veću težinu i postiglo mnogo bolji efekt kod nešto zahtjevnije publike. Ovako kako je, film bismo svakako preporučili onima koji traže nešto lagano, humoristično i nekomplicirano. No, nemojte očekivati mnogo.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Najnoviji traileri Akcije Komedije Fantazije Uskoro u kinima Trileri Kriminalistički Horori Serije SF-ovi
Sortiraj