Menu

Aliens (1986)

Planeta iz prvog dijela Aliena je kolonizirana, ali svaki kontakt je izgubljen. Ovoga puta spasilačka ekipa ima impresivno naoružanje no hoće li im to biti dovoljno?

  Ocjena

 Aliens
(1986) on IMDb

  Trajanje

2h 17 min

  Zemlja / jezik

SAD, UK / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

James Cameron

  Scenarij

James Cameron
David Giler
Walter Hill
Dan O’Bannon
Ronald Shusett

  Produkcija

Gordon Carroll
David Giler
Walter Hill
Gale Anne Hurd

  Glazba

James Horner

  Kinematografija

Adrian Biddle
  Sinopsis

Sigourney Weaver vraća se u ulozi Ellen Ripley, posljednje preživjele članice komercijalnog broda kojeg je napao gotovo nepobjedivi vanzemaljac. Putujući svemirom pola stoljeća, Ripley se bori sa depresijom dok ju predstavnik njene kompanije ne informira da je planet na kojem je njena posada otkrila Aliena sada naseljen od strane kolonista. Kontakt s kolonijom je odjednom izgubljen, te je na mjesto poslan odred marinaca. Pozvana zajedno sa njima na koloniju kao savjetnica, Ripley predviđa katastrofu
  Trailer

  Glumac   Uloga
Sigourney Weaver Ellen Ripley
Carrie Henn Rebecca 'Newt' Jorden
Michael Biehn Cpl. Dwayne Hicks
Paul Reiser Carter Burke
Lance Henriksen Bishop
Bill Paxton Pvt. Hudson
Jenette Goldstein Pvt. Vasquez
William Hope Lt. Gorman
Al Matthews Sgt. Apone
Mark Rolston Pvt. Drake
  Recenzija

Prvi nastavak ovog serijala smatra se jednim od najboljih sci-fi horor filmova ikada, no ovaj nastavak, „Aliens“, je jedan od rijetkih primjera gdje nastavak odluči stvari napraviti na drugačiji način, te svejedno postiže ogroman uspjeh.

Jedan od ranijih filmova poznatog redatelja Jamesa Camerona („Terminator 2“, „Titanic“, „Avatar“), on sadrži sve ono što će postati standard za sve slične filmove nakon njega – bogati ansambl glumaca, klaustrofobični ambijent, te priča koja je postepena no nikada ne ostavlja likove na miru niti jedne minute, već ih stalno drži u teroru. Uz sve to, specijalni efekti u filmu bili su najbolje što je novac mogao kupiti u ono vrijeme, te se zbog tog razloga i dan danas film veoma dobro drži.

Sigourney Weaver još jednom je pokazala da je odlična glumica, te je dodatno definitiala lik Ellen Ripley kao jednu od najinteligentnijih, najseksi i najtvrdokornijih heroina ikad viđenih na filmu. Ostatak glumaca jednako je dobar, uključujući Lenacea Henriksena, Billa Paxtona i Michaela Biehna. Kao i sa prvim filmom, većina ovih glumaca bila je blago poznata, no nakon ovog filma postali su mega popularni.

Ovo je jedan od rijetkih nastavaka koji se smatra boljim od originala, no mišljenja gledatelja ipak su podijeljena – neki preferiraju ambijent prvog, dok drugi obožavaju akciju i brzinu drugog. Kako god da bilo, oba filma spadaju među najbolje primjere sci-fi horora, te često završavaju na mnogim listama najboljih filmova ikad napravljenih, stoga vam iskreno možemo preporučiti da pogledate ovaj film, barem jednom.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Trileri Drame Romantični Animirani Avanture Sinkronizirani crtići Horori Komedije Kriminalistički
Sortiraj