Menu

Aftermath (2017)

Životi dvojice stranaca postaju izrazito povezani nakon razarajuće avionske nesreće.

  U kinima

Srbija11.05.2017.

  Ocjena

 Aftermath
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 34min

  Zemlja / jezik

SAD, UK / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Elliott Lester

  Scenarij

Javier Gullón

  Produkcija

Darren Aronofsky
Martin Blencowe
Barry Brooker
Anthony Callie
Peter Dealbert
Randall Emmett
Ted Fox
Scott Franklin
George Furla
Wayne Marc Godfrey
Javier Gullón
Anthony Jabre
Robert Jones
Arnaud Lannic
Corey Large
Vance Owen
Steven Saxton
Arnold Schwarzenegger
William B. Steakley
Josh Stern
Mark Stewart
Timothy C. Sullivan
Michael J. Urann
Eric Watson
Stan Wertlieb

  Glazba

Mark D. Todd

  Kinematografija

Pieter Vermeer
  Sinopsis

Roman Melnyk čovjek je koji je izgubio svoju ženu i dijete u avionskoj nesreći. Ova tragedija dogodila se dok je na poslu bio kontrolor leta Jake Bonanos, kojeg Roman krivi i ne može ga ostaviti na miru, te od njega zahtijeva odgovore u četiri oka. Njihovi životi ubrzo će postati blisko povezani na različite načine, u ovom trileru inspiriranom stvarnim događajima, koji govori o osjećaju krivnje i neutaženom osvetom.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Arnold Schwarzenegger Roman
Maggie Grace Christina
Kevin Zegers John Gullick
Scoot McNairy Jake Bonaos
Hannah Ware Tessa
Mariana Klaveno Eve Sander
Glenn Morshower Matt
Larry Sullivan James Gullick
Martin Donovan Robert
Tammy Tsai Olena
  Recenzija

Ako od ovog filma očekujete žestoku akciju sa Arnoldom i humoristične dijaloge, slobodno zaboravite na to. U “Aftermathu”, Schwarzenegger glumi Romana, čovjeka čiji je život u potpunosti uništen kada njegova žena i kćer preminu u avionskoj nesreći. Priča se vrti oko Romana i Jakea (Scoot McNairy), kontrolora leta koji je skrivio nesreću. Ova dvojica muškaraca žive različitim životima, no sada su zauvijek povezani zbog okolnosti nesreće.

Filmovi se obični fokusiraju na akciju koja dovodi do vrhunca, no ovaj film je sasvim posvećen onome što dolazi nakon, te u tome najviše i uživa. Iako je taj dio obično najmanje zanimljiv, on je ujedno uvijek i zapostavljen te zaboravljen. Kada dvoje ljudi prekine vezu, nitko se ne pita što je s njima nakon prekida. Ono što je zanimljivo u njihovoj situaciji najčešće su okolnosti pod kojima je do prekida došlo. Drama je u tom završnom dijelu uvijek pripitomljena. No, upravo to je ono što ovaj film čini unikatnim, završni dio je fokus, onaj dio koji je manje zanimljiv i kojem posvećujemo najmanje vremena.

Kako biste u potpunosti ostali uz ovaj film do samog kraja, potrebno je uistinu mnogo živaca i strpljenja. Tempo je veoma spor, kao lagano goruća vatra, no nikada niste sigurni do čega to sve zapravo vodi. Scene se izmijenjuju konstantno – jednom smo u jadima jednog lika, a drugi put u žaljenju drugog lika. Također, ovaj film nema pobjednika – svi su gubitnici u njegovoj priči. Svi su nešto izgubili zbog tragičnih događaja – nema niti jednog tračka nade, sve je veoma blijedo bez imalo obećanja da stižu bolji dani. Veoma jako cijenimo činjenicu da su se scenarist Javier Gullon i redatelj Elliott Lester odlučili držati premise koju su postavili na samom početku, iako je film od prve do zadnje scene izuzetno depresivan. Nema tu nimalo dobrih trenutaka niti hollywoodskog kraja koji će vam razdražiti srce. Priča se jednostavno tako dogodila, te ju je ekipa takvom odlučila i prenijeti na velike ekrane.

U konačnici, “Aftermath” je veoma unikatan film u smislu da se odlučio obraditi izuzetno depresivnu temu te njenim rezultatima. Ovaj film neće vas nimalo oraspoložiti, te ćete se vjerojatno osjećati kao govno nakon što ga pogledate. No, istina je ta da se sirove osjećaje uništenja ne može nikako zamaskirati, te je stvarno osvježavajuće pogledati film koji se odlučio tako nešto prikazati. Ovo je film i uloga koja je Arnoldu trebala kako bi se pokazao u jednom sasvim drugačijem svjetlu – on je sada u kasnim godinama svoje karijere, te mu je uistinu bilo potrebno da ga pamtimo i po nekoj zreloj ulozi – bolje to nego da je odlučio igrati na staru slavu. Sve u svemu, ovo definitivno nije bio film kakvog smo očekivali, no drago nam je da je “Aftermath” u nas unio malo prave, sirove emocije koja govori o prolaznosti života.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Povijesni Drame Biografije Romantični Komedije Kriminalistički Trileri
Sortiraj