Menu

A Perfect Getaway (2009)

Dva zaljubljena para koja su došla na Hawaiije na odmor saznaju kako je na otoku psihopat koji vreba i ubija turiste.

  Ocjena

 A Perfect Getaway
(2009) on IMDb

  Trajanje

1h 38 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

David Twohy

  Scenarij

David Twohy

  Produkcija

Robert Bernacchi
Robbie Brenner
Camille Brown
Mark Canton
Mark Fischer
Scott Fischer
Ken Halsband
Ryan Kavanaugh
Geoffrey Taylor
Tucker Tooley

  Glazba

Boris Elkis

  Kinematografija

Mark Plummer
  Sinopsis

Za svoj medeni mjesec, mladenci Clif i Cydney odluče otputovati na trope Havaja. Dok putuju po rajskim krajolicima, susretnu par planinaraca Kate i Cleo, te drugi par pomalo divljeg duha, koji se pokažu kao odličnim vodičima kroz džunglu otoka. No, lijepi krajolici ubrzo postanu prilično sablasni kada Cliff i Cydney saznaju za okrutno ubojstvo koje se dogodilo u blizini i shvate da sa njima putuju ljudi koji odgovaraju opisu ubojica.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Steve Zahn Cliff
Timothy Olyphant Nick
Milla Jovovich Cydney
Kiele Sanchez Gina
Marley Shelton Cleo
Chris Hemsworth Kale
Anthony Ruivivar Chronic
Dale Dickey Earth Momma
Peter Navy Tuiasosopo Supply Guy
Wendy Braun Debbie Mason/Clerk
  Recenzija

„Mladi par zaklan u Honoluluu“ – tako glasi naslovnica novina na početku ovog filma. Iako biste na temelju tog početka mogli pretpostaviti da se radi o prilično blesavom filmu, „A Perfect Getaway“ ipak je mnogo pametniji i smješniji triler od toga. Čak i ako znate u kojem smjeru će se priča odvijati, gledanje je svejedno veoma zabavno.

Cliff (Steve Zahn) i Cydney (Mila Jovovich) upoznaju dva para tokom svog putovanja. Prvi su planinari Cleo (Marley Shelton) i Kale (Chris Hemsworth), koji služe kao podsjetnik da i na Havajima ima primitivnih bijelaca. Drugi par je mnogo društveniji. To su Nick (Timothy Olyphant) i Gina (Kiele Sanchez). Njih dvoje nisu vjenčani, no jednako su zaljubljeni kao i Cliff i Cydney. Oni su slobodnog duha i opušteni, te se vole sunčati goli, ubijati vlastitu hranu, te živjeti neopterećenim životom.

Nećemo vam ne otkriti previše, te ćemo samo reći da se jako dugo vremena gotovo ništa ne događa. To je tipično za ovakvu vrstu trilera, gdje imamo malu skupinu likova i gdje nema nekog luđaka koji će svako malo pokositi nekog člana ekipe. Morate prihvatiti kako će većina ovog filma biti priprema, a rasplet doći tek na samome kraju. No, u ovom filmu nije vam dosadno čekati rasplet, jer su likovi dovoljno interesantni. Redatelj i pisac David Twohy pametno je podijelio glavne muške uloge Zahnu i Olyphantu. Obojica su veoma dobri i bez problema zaokupljaju pažnju gledatelja. Osim toga, Twohy je uspio izvući i veoma dobar nastup iz Mile Jovovich, koja je inače prilično osrednja, a Kiele Sanchez, iako je nepoznata, prilično dobro je odlumila iskrenu južnjakinju Ginu.

Twohy svojim četvero likovima daje mnogo dijaloga – Cliffov posao scenarista daje Twohyju priliku da ubaci poneku referencu na stvaran život scenarista, te nas bez problema zaokuplja sve dok ne krenu pravi preokreti u filmu. Naravno, rasplet nudi samo nekoliko mogućih opcija, a Twohy je odabrao najhrabriji, te demonstrirao kako ga je cijelo vrijeme pripremao. U konačnici, ovo je jedan veoma dobar triler, jedan od onih dragulja na koje ćete jednom naletjeti i biti oduševljeni što ste ga otrkili.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Drame Kriminalistički Trileri Fantazije Ratni Preporuke SF-ovi
Sortiraj