Menu

A Dog’s Purpose (2017)

Pas pokušava otkriti smisao svog života tokom nekoliko različitih života i vlasnika.

  U kinima

Hrvatska13.04.2017.
Bosna i Hercegovina13.04.2017.
Srbija27.04.2017.

  Ocjena

 A Dog's Purpose
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 40min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Lasse Hallstrom

  Scenarij

W. Bruce Cameron
Cathryn Michon
Audrey Wells
Maya Forbes
Wally Wolodarsky

  Produkcija

Alan C. Blomquist
Lauren Pfeiffer
Gavin Polone
Mark Sourian

  Glazba

Rachel Portman

  Kinematografija

Terry Stacey
  Sinopsis

Odani pas (Josh Gad) pokušava otkriti smisao svog vlastitog postojanja tokom života sa različitim vlasnicima koje nauči kako se smijati i voljeti. Reinkarniran kao više različitih pasa tokom perioda od pet desetljeća, ovaj dražesni pas stvori nerazdvojnu vezu sa nježnim dječakom Ethanom (Bryce Gheisar). Kako dječak stari i počinje dolaziti do određenih prekretnica u svom životu, njegov pas ponovno ulazi u njegov život kako bi ga podsjetio na ono što je uistinu bitno u životu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Josh Gad Bailey/Buddy/Tino/Ellie
Dennis Quaid Adult Ethan
Peggy Lipton Adult Hannah
K.J. Apa Teen Ethan
Bryce Gheisar Ethan – 8 years old
Juliet Rylance Ethan's Mom
Luke Kirby Ethan's Dad
Gabrielle Rose Gradnma Fran
Michael Bofshever Grandpa Bill
Britt Robertson Teen Hannah
  Recenzija

Svi oni koji obožavaju svoje pse zbog njihove bezuvjetne ljubavi, zaigranosti, njihovog snažnog osjećaja za istraživanje svijeta mirisa, te sklonosti prema svim vrstama hrane i ostalim slatkišima, jednostavno moraju pogledati ovaj simpatični film temeljen na bestselleru istoimenog naziva napisanom od strane autora W. Brucea Camerona. Obavezno sa sobom ponesite dosta maramica, te budite spremni na mnogo plakanja – prvi psić koji se rodi u filmu nije prikladan za usvajanje, te ubrzo biva uspavljen. No, ovaj sretni psić netom nakon toga biva reinkarniran kako bi doživio svoje novo putovanje. A ovoga puta, on ima neka važna pitanja – “Koji je smisao života? Jesmo li ovdje da bi poslužili nekoj svrsi?”

Ovaj zaigrani i prijateljski raspoložen zlatni retriever biva posvojen od strane jedne obitelji, koja ga nazove Bailey. On za njih postane neizmjeran izvor sreće i zadovoljstva, a posebice malenom Ethanu (Bryce Gheisar) čiji se dani sastoje od velikih avantura zajedno sa svojim novim najboljim prijateljem. Kada Ethan ostari i postane tinejdžer, on se jednog ljeta zaljubi u djevojku (Britt Robertson), a ona dijeli njegovu ljubav prema Baileyu, stoga ovo troje nesmetano uživaju u svom zajendičko provedenom vremenu.

Lasse Hallstrom režira ovaj obiteljski film sa velikom dozom emocije, koja je očita od samog početka filma do njegove posljednje scene. Gledatelji će imati priliku vidjeti kako psi mogu ljude naučiti nekim veoma bitnim stvarima u životu. Osim toga, oni nam cijeli svoj život demonstriraju neograničenu ljubav i odanost, bez obzira na to kako se mi ponašali prema njima. Uz mladog Ethana, ostali vlasnici su policajac (John Ortiz), kojeg njegov vjerni i neustraživi njemački ovčar nauči kako biti nježan, zatim afrički studen t (Kirby Howell-Baptiste) koji zajedno sa svojim corgijem dijeli neutaživu glad za hranom, te odrasli Ethan (Dennis Quaid), koji napuštenom psu pruži topli dom.

Nakon što pogledate ovaj film, zasigurno ćete prvo pojuriti kući i zagrliti svog psa, ako ga imate, a to je nesumljivo bio i njegov cilj – povući strune vaših srca i ne puštati ih sve do samog kraja. Nažalost, ovaj film za sebe je vezao i poneke kontroverze – tokom snimanja filma procurile su snimke koje jasno demonstriraju da psi koji su u njemu glumili nisu bili lijepo tretirani. No, stavimo li tu kontroverzu na stranu, ovaj film ipak je veoma dobra priča za roditelje i njihovu djecu. Glumačka ekipa, koja je većinom nepoznata, veoma dobro je odradila svoj posao, a Dennis Quaid i Peggy Lipton pojavljuju se u samom svršetku filma kako bi stavili točku na i. U svakom slučaju, “A Dog’s Purpose” jedan je veoma dobar obiteljski film, koji će se najviše dopasti obožavateljima pasa, ali teško da će i bilo tko drugi uspjeti odoljeti njegovim nejverojatno snažnim emocijama.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Povijesni Drame Biografije Romantični Kriminalistički
Sortiraj