Menu

Zona Zamfirova 2 (2017)

Ljubomora, zavist, tračevi i pohlepa donose velike izazove i probleme u savršenom braku Maneta i Zone.

  U kinima

Srbija24.01.2017.

  Ocjena

 Zona Zamfirova-drugi deo
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 22min

  Zemlja / jezik

Srbija / srpski

  Klasifikacija

  Režija

Jug Radivojević

  Scenarij

Ivana Mitić
Miroslav Mitić

  Produkcija

Ivana Mitić
Miroslav Mitić
Željko Mitrović
Jug Radivojević
Milan Stojković

  Kinematografija

Aleksandar Angelovski
  Sinopsis

Najgledaniji srpski film svih vremena dobio je nastavak. Skoro 15 godina nakon što je ekranizirana ova velika ljubavna saga, scenaristi Ivana i Miroslav Mitić napisali su priču o tome što se dogodilo u braku čuvenog para dvije godine nakon vjenčanja. Lepu Zone glumi mlada Brankica Sebastijanović, dok je uloga Maneta pripala Milanu Vasiću . Glavni protagonisti i njihova borba da sačuvaju brak i dalje su smješteni između 1905. i 1908. godine prošlog stoljeća.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Milan Vasić Mane
Brankica Sebastijanović Zona
Milan 'Lane' Gutović Pop Boža
Nikola Stošić Manulac
Nikola Ristanovski Hadži Zamfir
Marija Stokić Gena
Milan Kalinić Lepi Perica
Dušan Matejić Kote
Iva Stefanović Neda
Aleksandar Ristoski Pote
  Recenzija

Skoro 15 godina nakon što je ekranizirana ova velika ljubavna saga, scenaristi Ivana i Miroslav Mitić napisali su priču o tome štp se dogodilo u braku čuvenog para dvije godine nakon vjenčanja – režija je povjerena Jugu Radivojeviću, a iza produkcije filma stoje Pink international i produkcija “Vrati se Zone”. Glavni protagonisti i njihova borba da sačuvaju brak i dalje su smješteni između 1905. i 1908. godine, a producent filma Miroslav Mitić, u čijoj produkciji je realizirana i prva Zona Zamfirova, ističe kako je kroz omiljenu ljubavnu priču dočarana ljepota ondašnjeg prostora u tom periodu, ali i problemi sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi.

“Obuhvatili smo nekoliko krucijalnih obiteljskih problema koji jednako tište mlade ljude i tad i sad. Uvjeren sam da će film na najlepši način promovirati porodicu i naše društvo,” naglašava Mitić, dok Vasić kaže kako mu se čini da je uloga Maneta pisana upravo za njega. “U filmu imamo tragediju, dramu, komediju, akciju i sretan kraj, sve što je potrebno za pravi, veliki film,” kaže Milan. Ostale uloge tumače glumačke zvijezde poput Ljiljane Stjepanović, Ljiljane Dragutinović, Tanje Bošković, Milana Laneta Gutovića, Nikole Ristanovskog, Ivana Bekjareva, Branke Đurić, Milana Kalinića, Stefana Buzurovića, Ive Stefanović i mnoge druge.

Film je priča o dvoje mladih koji se, savladavši sve klasne, socijalne i patrijarhalne prepreke, nalaze na početku braka. Godine 1905. u patrijarhalnom selu na jugu Srbije počinje se osjećati i europski utjecaj. A to selo, stalno otvorenih očiju i ušiju i glasa koji se brzo raznosi i daleko stiže, ne skida oči sa Zone i Maneta, koji uživaju u svojoj ljubavi. Ona je ljepša i sretnija nego ikada, a on od postaje sve cjenjeniji zlatar. Nove tehnike, koje naučava, primjenjuje na predivnoj ogrlici koju radi za Zonu, a koja je simbol njegove ljubavi prema njoj. Njegov novi materijalni cilj postavljen je zahtjevom izaslanika kralja Petra Karađorđevića, koji mu donosi skupocjeni dijamant da mu da „pravi sjaj“. Ljubomora, zavist, spletke, pokretači zapleta, počinju narušavati harmoniju Zoninog i Manetovog braka, kome nedostaje samo jedno – djeca.

Pretpremijere ovog filma diljem Srbije očekujte 18.01., dok će glavna premijera filma biti u utoak, 24.01. u “Sava Centru”. Sa 25.01. film se počinje prikazivati i u ostalim većim gradovima diljem Srbije, Crne Gore, a nakon toga i u drugim državama.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Povijesni Drame Biografije Romantični Komedije Kriminalistički Trileri
Sortiraj